-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3997.6 קק״ל 63961.6 קק״לפחמימות 3751.5 גרם 60023.4 גרםשומן 3744.2 גרם 59907.4 גרםנתרן 3770.7 מ״ג 60331.1 מ״גחלבון 3730.2 גרם 59683.0 גרםסיבים תזונתיים 3726.6 גרם 59625.9 גרםשומן רווי 3735.7 גרם 59772.0 גרםכולסטרול 3747.0 מ״ג 59951.8 מ״גסידן 3825.4 מ״ג 61206.5 מ״גברזל 3726.7 מ״ג 59626.5 מ״גאשלגן 3863.1 מ״ג 61809.9 מ״גאבץ 3726.9 מ״ג 59630.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 45 דק׳כולל 9 שעות ו-25 דק׳
-
קלוריות3998
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3997.6 קק״ל 63961.6 קק״לפחמימות 3751.5 גרם 60023.4 גרםשומן 3744.2 גרם 59907.4 גרםנתרן 3770.7 מ״ג 60331.1 מ״גחלבון 3730.2 גרם 59683.0 גרםסיבים תזונתיים 3726.6 גרם 59625.9 גרםשומן רווי 3735.7 גרם 59772.0 גרםכולסטרול 3747.0 מ״ג 59951.8 מ״גסידן 3825.4 מ״ג 61206.5 מ״גברזל 3726.7 מ״ג 59626.5 מ״גאשלגן 3863.1 מ״ג 61809.9 מ״גאבץ 3726.9 מ״ג 59630.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 9 שעות ו-25 דק׳ | קלוריות 3998 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
ארטיק
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כף ריבת חלבגדושה
-
1 צנצנת חלב מרוכז
-
100 גרם עוגיות חמאהאו עוגיות קרמל מרוסקות גס
מילוי
-
4 כפות ריבת חלבגדושות
ציפוי
-
300 שוקולד בלונדי
-
50 עוגיות חמאהאו עוגיות קרמל מרוסקות גס
-
2 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה וריבת החלב, ומקציפים בוו הקצפה עד לקבלת קצפת רכה אך די יציבה.
- מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף מספר שניות עד איחוד המרכיבים.
- אל הבלילה מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומקפלים עם מרית בעדינות.
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וגם את ריבת החלב למילוי הפתעה מכניסים לשקית זילוף נוספת.
- מניחים את תבניות הארטיק על מגש ישר ויציב.
- מזלפים את בלילת הארטיק עד למחצית מגובה התבנית.
- מעל בלילת הארטיק מזלפים מספר פסים של ריבת חלב באופן חופשי.
- מזלפים מעל שוב את בלילת הארטיק כדי לכסות את ההפתעה.
- מיישרים את הבלילה עם פלטה קטנה. משחילים מקל עץ בחור המיועד של תבנית הארטיק ומכניסים להקפאה למשך לילה שלם, או לפחות למשך 8 שעות.
- לאחר הקפאה מלאה מחלצים את הארטיקים מהתבנית, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים להקפאה חוזרת עד הציפוי.
- לאחר כשעה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים קוביות שוקולד בלונדי ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים במשך 30 שניות כל פעם, עד המסה מלאה ושוקולד חלק.
- מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים מעט. מעבירים את הציפוי לכוס צרה וארוכה.
- מוציאים את הארטיקים הקפואים ומכניסים לציפוי השוקולד שבכוס, מוציאים ומנערים את העודפים ומניחים בחזרה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- לאחר הציפוי מעבירים את כל הארטיקים בחזרה להקפאה והם מוכנים.
אופן הכנה
- לקערת המיקסר שופכים את השמנת המתוקה וריבת החלב, ומקציפים בוו הקצפה עד לקבלת קצפת רכה אך די יציבה.
- מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקציף מספר שניות עד איחוד המרכיבים.
- אל הבלילה מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומקפלים עם מרית בעדינות.
- מעבירים את הבלילה לשקית זילוף וגם את ריבת החלב למילוי הפתעה מכניסים לשקית זילוף נוספת.
- מניחים את תבניות הארטיק על מגש ישר ויציב.
- מזלפים את בלילת הארטיק עד למחצית מגובה התבנית.
- מעל בלילת הארטיק מזלפים מספר פסים של ריבת חלב באופן חופשי.
- מזלפים מעל שוב את בלילת הארטיק כדי לכסות את ההפתעה.
- מיישרים את הבלילה עם פלטה קטנה. משחילים מקל עץ בחור המיועד של תבנית הארטיק ומכניסים להקפאה למשך לילה שלם, או לפחות למשך 8 שעות.
- לאחר הקפאה מלאה מחלצים את הארטיקים מהתבנית, מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים להקפאה חוזרת עד הציפוי.
- לאחר כשעה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים קוביות שוקולד בלונדי ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים במשך 30 שניות כל פעם, עד המסה מלאה ושוקולד חלק.
- מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים מעט. מעבירים את הציפוי לכוס צרה וארוכה.
- מוציאים את הארטיקים הקפואים ומכניסים לציפוי השוקולד שבכוס, מוציאים ומנערים את העודפים ומניחים בחזרה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
- לאחר הציפוי מעבירים את כל הארטיקים בחזרה להקפאה והם מוכנים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן