-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.6 קק״ל 2570.4 קק״לפחמימות 72.9 גרם 291.6 גרםסוכר 10.7 גרם 42.7 גרםשומן 21.8 גרם 87.3 גרםנתרן 1360.7 מ״ג 5442.8 מ״גחלבון 39.2 גרם 156.8 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 97.4 מ״ג 389.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 569.5 מ״ג 2278.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 45 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות643
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.6 קק״ל 2570.4 קק״לפחמימות 72.9 גרם 291.6 גרםסוכר 10.7 גרם 42.7 גרםשומן 21.8 גרם 87.3 גרםנתרן 1360.7 מ״ג 5442.8 מ״גחלבון 39.2 גרם 156.8 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.8 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 97.4 מ״ג 389.6 מ״גברזל 6.6 מ״ג 26.5 מ״גאשלגן 569.5 מ״ג 2278.0 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 643 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 כפות כמון טחון
-
4 כוסות מים רותחים
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
-
1 צנצנת רוטב עגבניות נפוליטנה
-
1 זוקיני ירוק בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
1 חזה עוף שלם בינונימבושל מראש ומפורק לרצועות דקות
-
2 כוסות גרגירי תירס
-
1 כוס שעועית אדומהמבושלת
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחריף, חתוך לטבעות (אופציונלי)
-
2 כפות מיץ לימון
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
בצקניות
-
1 כוס קמח כוסמין מלא
-
1 ביצה L
-
2 כפות שמן זית
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 כף מיםבמידת הצורך
הגשה
-
חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל להזהבה.
- מוסיפים את הכמון ומערבבים.
- מערבבים היטב בקערה את המים עם אבקת המרק ורוטב העגבניות, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מכניסים לסיר גם את הזוקיני והעוף.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהזוקיני מתרככים.
- בשלב זה מוסיפים לסיר את התירס, השעועית, פלפל הצ’ילי ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- בינתיים מכינים את הבצקניות: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
- מטפטפים את בלילת הבצקניות בעזרת כפית לתוך המרק הרותח - הם מיד יתחילו להתגבש. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מגישים את המרק עם כוסברה קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל להזהבה.
- מוסיפים את הכמון ומערבבים.
- מערבבים היטב בקערה את המים עם אבקת המרק ורוטב העגבניות, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מכניסים לסיר גם את הזוקיני והעוף.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהזוקיני מתרככים.
- בשלב זה מוסיפים לסיר את התירס, השעועית, פלפל הצ’ילי ומיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- בינתיים מכינים את הבצקניות: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
- מטפטפים את בלילת הבצקניות בעזרת כפית לתוך המרק הרותח - הם מיד יתחילו להתגבש. מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מגישים את המרק עם כוסברה קצוצה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן