-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 595.5 קק״ל 7145.8 קק״לפחמימות 68.5 גרם 822.4 גרםשומן 32.3 גרם 388.2 גרםנתרן 58.2 מ״ג 698.8 מ״גחלבון 9.9 גרם 118.4 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 43.3 גרםשומן רווי 14.8 גרם 178.0 גרםכולסטרול 74.0 מ״ג 888.2 מ״גסידן 40.8 מ״ג 490.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 191.0 מ״ג 2291.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות596
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 595.5 קק״ל 7145.8 קק״לפחמימות 68.5 גרם 822.4 גרםשומן 32.3 גרם 388.2 גרםנתרן 58.2 מ״ג 698.8 מ״גחלבון 9.9 גרם 118.4 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 43.3 גרםשומן רווי 14.8 גרם 178.0 גרםכולסטרול 74.0 מ״ג 888.2 מ״גסידן 40.8 מ״ג 490.0 מ״גברזל 2.0 מ״ג 24.0 מ״גאשלגן 191.0 מ״ג 2291.7 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 14.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 596 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 1/2כוסות או 630 גרם קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
1שקית או 50 גרם משפר אפייה
-
2 ביצים L
-
1/3כוס או 70 גרם סוכר לבן
-
200 גרם מרגרינה
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב סויה
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
מלית
-
200 גרם מרגרינה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
5 כפות אבקת קקאו
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
-
1 כף קינמון טחון
-
100 גרם שוקולד מריר
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, מרגרינה בטעם חמאה ותחליף חלב. מעבדים עד איחוד ומוסיפים מים. ממשיכים לעבד במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק (כ-5 דקות לישה בסך הכול). מרססים את הבצק במעט שמן או מכסים. מניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.
- מכינים את המלית: שמים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, סוכר וניל, קינמון ושוקולד. ממיסים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. כשהתערובת אחידה מסירים מהאש ומעבירים לצינון במקרר (כ-20 דקות, עד קבלת מרקם נוח למריחה).
- מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית. אם רוצים, מפזרים חלבה מפוררת מעל שכבת השוקולד. מגלגלים לגליל. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג וסוגרים בעיגול, כך שתיווצר טבעת.
- משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק ומסדרים אותו בתבנית. מרססים בשמן או מכסים את הבצק. מניחים לתפיחה נוספת, עד שהעוגה ממלאת את התבנית (כ-20-40 דקות).
- מברישים את פני העוגה בביצה ומעבירים לתנור.
- אופים כשעה. כשהעוגה נאפית מבחוץ ומשחימה, מכסים אותה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שגם פנים העוגה אפוי.
- מקשטים ומגישים: מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים סוכר, ביצים, מרגרינה בטעם חמאה ותחליף חלב. מעבדים עד איחוד ומוסיפים מים. ממשיכים לעבד במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק (כ-5 דקות לישה בסך הכול). מרססים את הבצק במעט שמן או מכסים. מניחים בצד לתפיחה עד הכפלת נפח.
- מכינים את המלית: שמים בסיר מרגרינה, סוכר, קקאו, סוכר וניל, קינמון ושוקולד. ממיסים על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. כשהתערובת אחידה מסירים מהאש ומעבירים לצינון במקרר (כ-20 דקות, עד קבלת מרקם נוח למריחה).
- מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית. אם רוצים, מפזרים חלבה מפוררת מעל שכבת השוקולד. מגלגלים לגליל. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג וסוגרים בעיגול, כך שתיווצר טבעת.
- משמנים את התבנית, מעבירים אליה את הבצק ומסדרים אותו בתבנית. מרססים בשמן או מכסים את הבצק. מניחים לתפיחה נוספת, עד שהעוגה ממלאת את התבנית (כ-20-40 דקות).
- מברישים את פני העוגה בביצה ומעבירים לתנור.
- אופים כשעה. כשהעוגה נאפית מבחוץ ומשחימה, מכסים אותה בנייר כסף וממשיכים לאפות עד שגם פנים העוגה אפוי.
- מקשטים ומגישים: מצננים מעט, הופכים את התבנית על צלחת הגשה ומחלצים את העוגה. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מה קורה לכם מרגרינה?איכס
ניתן להחליף את המרגרינה בשמן?
כן. עד שהעיסה נוחה לעבודה ולא מימית