-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2103.4 קק״ל 8413.6 קק״לפחמימות 190.4 גרם 761.5 גרםשומן 134.6 גרם 538.5 גרםנתרן 2081.1 מ״ג 8324.3 מ״גחלבון 34.8 גרם 139.1 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.6 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרםכולסטרול 83.2 מ״ג 332.9 מ״גסידן 412.4 מ״ג 1649.6 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 363.5 מ״ג 1454.1 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות2103
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2103.4 קק״ל 8413.6 קק״לפחמימות 190.4 גרם 761.5 גרםשומן 134.6 גרם 538.5 גרםנתרן 2081.1 מ״ג 8324.3 מ״גחלבון 34.8 גרם 139.1 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.6 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרםכולסטרול 83.2 מ״ג 332.9 מ״גסידן 412.4 מ״ג 1649.6 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״גאשלגן 363.5 מ״ג 1454.1 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
הבויוס הוא בורקס טורקי מפורסם וממכר, למעשה מדובר בשבלולים של בצק המכילים בתוכם תערובת של תרד וגבינות.
הם טעימים, יפים ועושים תחושה של טורקיה. השף גיא גמזו משתף אתכם במתכון משגע שיעשה לכם טורקיה בבית ולו לרגע קט וריח של מאפייה שישגע את כל החושים והשכנים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 2103 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מלח ומים, ולשים ביד עד ליצירת מסה אחידה. לאחר שנוצר בצק אחיד, מחלקים את המסה לכדורים שווים ולשים כל כדור.
- מניחים את הכדורים שנוצרו בכלי שטוח, ומכסים עד מחצית גובה הכדורים בשמן. נותנים לבצק לנוח מעט. חשוב להפוך את הכדורים לפחות פעם אחת בזמן המנוחה, כדי שכל הבצק יכוסה שמן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים: פותחים את כדור הבצק על משטח עגול לעלה דק. קוצצים את התרד דק ככל האפשר, ומפזרים על העלה כשני שליש משטח הבצק.
- מגררים מעל התרד את גבינת המאירי, ובעזרת כפית מפזרים את הריקוטה מעל כל המלית.
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל מוארך, כשמתחילים מהצד בו שמנו את המלית. לאחר שנוצר גליל ארוך, מגלגלים אותו כלפי פנים כדי ליצור צורה של שבלול.
- טורפים ביצה, מורחים אותה בעדינות על כל המאפה, אופים כ-20 דקות.
- מסובבים את המגש חצי סיבוב. אחרי עוד 10 דקות המאפה מוכן.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מלח ומים, ולשים ביד עד ליצירת מסה אחידה. לאחר שנוצר בצק אחיד, מחלקים את המסה לכדורים שווים ולשים כל כדור.
- מניחים את הכדורים שנוצרו בכלי שטוח, ומכסים עד מחצית גובה הכדורים בשמן. נותנים לבצק לנוח מעט. חשוב להפוך את הכדורים לפחות פעם אחת בזמן המנוחה, כדי שכל הבצק יכוסה שמן.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים: פותחים את כדור הבצק על משטח עגול לעלה דק. קוצצים את התרד דק ככל האפשר, ומפזרים על העלה כשני שליש משטח הבצק.
- מגררים מעל התרד את גבינת המאירי, ובעזרת כפית מפזרים את הריקוטה מעל כל המלית.
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל מוארך, כשמתחילים מהצד בו שמנו את המלית. לאחר שנוצר גליל ארוך, מגלגלים אותו כלפי פנים כדי ליצור צורה של שבלול.
- טורפים ביצה, מורחים אותה בעדינות על כל המאפה, אופים כ-20 דקות.
- מסובבים את המגש חצי סיבוב. אחרי עוד 10 דקות המאפה מוכן.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
ממש מעולה.
תודה רבה, יהודה
היי כמה זמן משאירים לנוח בשמן?
חצי שעה תספיק
חסר קצת שמן