בסבוסה – עוגת סולת עם סירופ סוכר של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 714.6 קק״ל 6431.6 קק״לפחמימות 82.4 גרם 741.6 גרםשומן 38.6 גרם 347.3 גרםנתרן 128.0 מ״ג 1151.8 מ״גחלבון 13.4 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 44.5 גרםשומן רווי 8.5 גרם 76.8 גרםכולסטרול 164.6 מ״ג 1481.4 מ״גסידן 77.9 מ״ג 700.9 מ״גברזל 2.2 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 260.2 מ״ג 2341.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 16.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות715
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 714.6 קק״ל 6431.6 קק״לפחמימות 82.4 גרם 741.6 גרםשומן 38.6 גרם 347.3 גרםנתרן 128.0 מ״ג 1151.8 מ״גחלבון 13.4 גרם 120.6 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 44.5 גרםשומן רווי 8.5 גרם 76.8 גרםכולסטרול 164.6 מ״ג 1481.4 מ״גסידן 77.9 מ״ג 700.9 מ״גברזל 2.2 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 260.2 מ״ג 2341.7 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 16.2 מ״גסגור
עוגת סולת היא אחת העוגות הכי פשוטות להכנה. היא גם אחת העוגות הכי ותיקות ואהובות שיש. זו עוגה עם ניחוח וטעם של פעם, המעלה אצל רבים טעמים, ריחות וזיכרונות ילדות. היא מושלמת ליד הקפה, בסיום ארוחה, בפיקניק ובכלל, בכל הזדמנות. הקסם של עוגת סולת טמון בכך שהיא אוורירית, רכה ומתוקה. והסירופ! איך אפשר בלי הסירופ המשגע? זה שנספג בתוכה והופך אותה למעדן.
עוגת סולת מכונה גם בסבוסה, מדובר בעצם בקינוח ים תיכוני, שאפשר למצוא במטבח הערבי, הטורקי, היווני ועוד. את העוגה אפשר להמתיק עם סירופ לימוני, תפוזי, עם מי ורדים, מי סוכר, מייפל ועוד. הכל תלוי בטעם שלכם. אפשר להרטיב את העוגה בכמויות גדולות ונדיבות של סירופ, כפי שנהוג במטבח הערבי. אפשר גם להרטיב אותה בעדינות, כדי להגיע למצב שהיא לחה, אבל לא ספוגה לחלוטין בסירופ.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 715 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
5 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1 כוס שמן זית
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 כוס סולת
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1 כוס קוקוס טחון
-
1 לימון בינוני
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבןהפחתת סוכר לבןחזרה לסוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/3 כוס דבש
-
1 שקית סוכר וניל
סירופ
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן3/4 כוס דבש
-
1 כוס מים רותחים
-
1 שקית סוכר וניל
-
1 כפית קליפת לימון
קישוט
-
1 כוס שקדים טחונים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים (היעזרו בכלי כזה להפרדה מושלמת).
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
- מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים (היעזרו בכלי כזה להפרדה מושלמת).
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שנוצר קצף תפוח ויציב.
- מוסיפים את הרכיבים הרטובים במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הרכיבים היבשים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. מקשטים מעל בשקדים או אגוזים ואופים במשך 40 דקות, או עד להזהבה.
- מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל הרכיבים, פרט לגרידת הלימון, בסיר קטן. מבשלים 3 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כאשר העוגה מוכנה והצטננה, יוצקים עליה את הסירופ.
הערות
- גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
- חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם
הערות
- גרסה מהירה (לעוגה שיוצאת קצת יותר נמוכה): מערבלים את כל המצרכים במיקסר, תחילה את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן מוסיפים את הנוזלים בהדרגה, ולבסוף את היבשים במהירות נמוכה. מעבירים לתבנית ואופים עד להזהבה, בערך 40 דקות
- חשוב: כשהעוגה חמה מזלפים סירופ קר, וכשהעוגה קרה אפשר לזלף סירופ חם
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
לימון במרכיבים, זה מיץ לימון או גרידת לימון???
מיץ מלימון אחד
בוקר טוב, האם הקוקוס חובה? במה ניתן להחליפו? תודה
לא לוותר על הקוקוס בעוגה.