לכבוד יום הבקלאווה – בקלאווה אגוזים של רון יחננוב
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 663.3 קק״ל 6632.7 קק״לפחמימות 78.5 גרם 785.0 גרםשומן 35.8 גרם 357.5 גרםנתרן 145.2 מ״ג 1452.4 מ״גחלבון 5.7 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.2 גרםשומן רווי 8.5 גרם 84.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.7 מ״ג 286.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 163.9 מ״ג 1639.4 מ״גאבץ 139.6 מ״ג 1396.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות663
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 663.3 קק״ל 6632.7 קק״לפחמימות 78.5 גרם 785.0 גרםשומן 35.8 גרם 357.5 גרםנתרן 145.2 מ״ג 1452.4 מ״גחלבון 5.7 גרם 56.9 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.2 גרםשומן רווי 8.5 גרם 84.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.7 מ״ג 286.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 163.9 מ״ג 1639.4 מ״גאבץ 139.6 מ״ג 1396.5 מ״גסגור
רגע לפי ט”ו בשבט זה בדיוק הזמן לשתף אתכם במתכון הכי מבוקש שלי! בשבועות האחרונים בכל פעם שאני מסיים סדנה, אני מעלה תמונה של המתוק הזה והתגובות בפייסבוק ובאינסטגרם לא מפסיקות להגיע.
מדובר בסוג של בקלאווה שפוגש את אחיו האוזבקי, הפחלבה. מן הכלאה שכזו. הטעמים הם של הבקלוואה, אבל הצורה של הפחלבה.
כל הטוב הזה יחד עם הטעמים של סירופ הסוכר המתבשל עם כוכב האניס וההל מייצרים ביס מושלם של מזרח תיכון חדש.
זה מתכון קליל ופשוט שכיף להכין ממש בסמוך להגשה ולרגש איתו את האורחים וגם קצת את עצמכם. שימו לב שכמות המלית מספיקה ל-2 תבניות.
הבקלאווה הזו תהיה סופר חגיגית לכבוד ט”ו בשבט אבל ממש לא רק, זה קינוח כיפי שבא בטוב בכל עונות השנה, על שולחן השבת או סתם כדי שיהיה משהו מתוק בבית.
ספרו לי איך יצא לכם 🙂
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 663 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבקלאווה
סירופ סוכר
-
2 כוסות סוכר לבן
-
2 כוסות מים
-
2 תרמילי הל שלם
-
2 מקלות קינמון קטנים
-
1 כוכב אניס בינוניאפשר יותר אם אוהבים
קישוט
-
50 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים
אופן הכנה
- מכינים את הבקלאווה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות, טוחנים במעבד המזון בפולסים את האגוזים והחלבה עד שמתקבלת תערובת פירורים אחידה.
- מחלקים את התערובת ל-2 ומניחים דף פילו בתבנית עגולה (תבנית נון-סטיק או תבנית עם נייר אפייה) ומורחים עליו מעט שמן.
- מפזרים על דף הפילו שליש מאחת מ-2 תערובות האגוזים.
- מניחים על האגוזים דף פילו נוסף ומשמנים קלות וחוזרים על התהליך שוב (סך הכל מתקבלות 3 שכבות של עלי פילו).
- סוגרים עם שכבת בצק אחרונה, מקפלים פנימה את שאריות הבצק ומברישים במעט שמן.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (או עד להזהבה).
- מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את הסוכר, המים, התבלינים ופרוסת הלימון בסיר כ-10 דקות על להבנה בינונית.
- מוציאים את הבקלאווה, חותכים לריבועים או איך שרוצים, שופכים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
אופן הכנה
- מכינים את הבקלאווה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות, טוחנים במעבד המזון בפולסים את האגוזים והחלבה עד שמתקבלת תערובת פירורים אחידה.
- מחלקים את התערובת ל-2 ומניחים דף פילו בתבנית עגולה (תבנית נון-סטיק או תבנית עם נייר אפייה) ומורחים עליו מעט שמן.
- מפזרים על דף הפילו שליש מאחת מ-2 תערובות האגוזים.
- מניחים על האגוזים דף פילו נוסף ומשמנים קלות וחוזרים על התהליך שוב (סך הכל מתקבלות 3 שכבות של עלי פילו).
- סוגרים עם שכבת בצק אחרונה, מקפלים פנימה את שאריות הבצק ומברישים במעט שמן.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות (או עד להזהבה).
- מכינים את סירופ הסוכר: מבשלים את הסוכר, המים, התבלינים ופרוסת הלימון בסיר כ-10 דקות על להבנה בינונית.
- מוציאים את הבקלאווה, חותכים לריבועים או איך שרוצים, שופכים את הסירופ החם על הבקלאווה החמה, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומגישים מיד.
אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
האם החלה, הכל והאניס הם בגדר חובה? ככה בדרך כלל מכינים בקלאווה?
היי, התבלינים אינם בגדר חובה. אפשר להכין סירופ סוכר עם סוכר ומים בלבד אבל התבלינים מוסיפים המון טעם נהדר. שבוע טוב(:
היי!!! לא הבנתי למה צריך לחלק את התערובת של
היי, כמות המלית מספיקה ל-2 תבניות בקלאווה. לכן יש לחלק את המלית ל-2. שבוע טוב (: