הבקלאווה של רון יוחננוב – בקלאווה עם תפוחים ודבש
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 491.5 קק״ל 4914.8 קק״לפחמימות 61.7 גרם 617.3 גרםשומן 25.6 גרם 256.4 גרםנתרן 149.9 מ״ג 1499.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.7 מ״ג 156.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 121.2 מ״ג 1212.2 מ״גאבץ 138.7 מ״ג 1387.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות492
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 491.5 קק״ל 4914.8 קק״לפחמימות 61.7 גרם 617.3 גרםשומן 25.6 גרם 256.4 גרםנתרן 149.9 מ״ג 1499.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 24.7 גרםשומן רווי 9.3 גרם 93.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 15.7 מ״ג 156.5 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.1 מ״גאשלגן 121.2 מ״ג 1212.2 מ״גאבץ 138.7 מ״ג 1387.2 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 492 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בקלוואה
-
1 חבילה בצק פילו
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
-
1 כף קינמון טחון
-
100 גרם סוכר חום
-
1 כף קורנפלור
-
100 גרם מחמאהאו נטורינה
-
100 גרם אגוזי מלך
-
50 גרם קמח לבןאו קורנפלור
סירופ
-
50 מ"ל דבש
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1 כף קליפת לימוןמלימון שלם + פרוסת לימון
-
1/2 כפית תמצית ונילאיכותית
-
3 גרגירי הל שלםלא חובה
-
1 כוכב אניס בינונילא חובה
-
1 מקל קינמון בינונילא חובה
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים.
- במקביל ממיסים את המחמאה/הנטורינה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
- פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות במחמאה/נטורינה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.
- מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
- מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב במחמאה/נטורינה כל רולדה.
- חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.
- מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
- מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).
- מקשטים באגוזים ומגישים.
אופן הכנה
- בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם הקמח, הסוכר והאגוזים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים כף קורנפלור ומערבבים.
- במקביל ממיסים את המחמאה/הנטורינה, במיקרו או בסיר על אש קטנה.
- פותחים את דפי הפילו על משטח העבודה, מברישים כל עלה בעדינות במחמאה/נטורינה, מניחים מעליו עוד עלה, ועוד עלה - סה”כ 3 עלים.
- מפזרים את תערובת התפוחים ומגלגלים לרולדה.
- מניחים בתבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר הדפים עד שמתקבלת תבנית שלמה של רולדות דקות וארוכות.
- מחממים תנור לחום של 180מעלות ומברישים שוב במחמאה/נטורינה כל רולדה.
- חותכים את הרולדות (לפני האפייה) בתוך התבנית לריבועים בגודל רצוי, מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד הזהבה, מוציאים ומצננים.
- מכינים את הסירופ בסמוך להגשה: בתוך קלחת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה.
- מזגגים את המאפים הצוננים בסירופ החם בסמוך להגשה (כדי לשמור על הקריספיות של המאפה).
- מקשטים באגוזים ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (20)
המתכום לא תואם לסרטון של רון /-: הוא עושה עם שני עלי פילו, מרסס שמן, מפזר על כל העלה את התפוחים. במתכום רשמתם 3 עלים, מריחה בחמאה, ואת התםוחים מרכזים בצד העלה.
היי הילה, זה אותו מתכון, רון הכין אותו בסרטון בגרסה טיפונת אחרת, אך התוצאה המתקבלת זהה, כך שאין צורך ליחס לאופן ההכנה שבסרטון יותר מדי חשיבות. שנה טובה!
ההנחיות בסרטון לא תואמות את הףאופן ההכנה בכתוב ובתמונות
היי קרן, תוכלי להיות ספציפית יותר מה בדיוק לא תואם? תודה.
נכון. בסרטון רון שם 2 עלי פילו (ולא 3) מרסס בשמן (ולא מורח בחמאה) מפזר את המלית על כל העלה (ולא מרכז בקצה העלה את הכל)
היי הילה, זה אותו מתכון, רון הכין אותו בסרטון בגרסה טיפונת אחרת, אך התוצאה המתקבלת זהה, כך שאין צורך ליחס לאופן ההכנה שבסרטון יותר מדי חשיבות. שנה טובה!
נהנית מאד מהמתכונים שלך
תודה ושנה טובה אביבה!