בריוש עם הפתעת שוקולד

בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. פה, עם הפתעה במרכז - חתיכה גדולה של שוקולד איכותי שמסתתר במרכזו ופורץ החוצה, נוזלי ומושחת. הגישו לאהוביכם, חם וטרי מהתנור והביטו בעונג על פניהם
בצק בריוש הוא באמת אחד הדברים המענגים ביותר שיכול האדם לדעת. פה, עם הפתעה במרכז - חתיכה גדולה של שוקולד איכותי שמסתתר במרכזו ופורץ החוצה, נוזלי ומושחת. הגישו לאהוביכם, חם וטרי מהתנור והביטו בעונג על פניהם
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    366
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 365.5 קק״ל 2923.9 קק״ל
    פחמימות 53.8 גרם 430.1 גרם
    שומן 18.9 גרם 151.2 גרם
    נתרן 17.2 מ״ג 137.4 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 52.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרם
    כולסטרול 91.6 מ״ג 733.0 מ״ג
    סידן 40.8 מ״ג 326.6 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 160.9 מ״ג 1287.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    366
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 365.5 קק״ל 2923.9 קק״ל
    פחמימות 53.8 גרם 430.1 גרם
    שומן 18.9 גרם 151.2 גרם
    נתרן 17.2 מ״ג 137.4 מ״ג
    חלבון 6.5 גרם 52.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.5 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 87.0 גרם
    כולסטרול 91.6 מ״ג 733.0 מ״ג
    סידן 40.8 מ״ג 326.6 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 160.9 מ״ג 1287.5 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
מלי זיידמן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את החלב, תמצית הווניל, הסוכר והחלמונים ומפעילים על דרגת חום 9, לחימום הנוזל, למשך 10 דקות.

    בריוש שוקולד10
    שופכים את החלב לקערת המיקסר. צילום: נמרוד סונדרס

  2. מוסיפים את הקמח והשמרים ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית (2), עד שהבצק הופך לכדור חלק.
  3. מוסיפים את החמאה, בכל פעם כמה חתיכות קטנות, תוך כדי לישה, עד שכל החמאה נבלעת בתערובת.

    בריוש שוקולד9
    מוסיפים את החמאה. צילום: נמרוד סונדרס

  4. סוגרים עם מכסה המיקסר, מעבירים לדרגת חום 2 ומכוונים את הטיימר למשך שעה וחצי, עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו.
  5. מחלקים את השוקולד ל-8 חתיכות, במשקל 15 גרם כל אחת.
  6. מוציאים את הבצק למשטח מקומח, מעבדים מעט ומחלקים אותו ל-8 חלקים. משטחים כל חלק באמצעות כף היד, מטמינים את חתיכת השוקולד במרכז הבצק ומקפלים את שאר הבצק מעל המילוי.
    בריוש שוקולד8
    מטמינים חתיכת שוקולד במרכז הבצק ומקפלים מעל. צילום: נמרוד סונדרס
    בריוש שוקולד7
    צילום: נמרוד סונדרס

    בריוש שוקולד6
    צילום: נמרוד סונדרס

  7. מניחים את הבריוש בתבנית קאפקייקס משומנת היטב בחמאה, כך שהקיפול מונח כלפי מטה. מוסיפים כדור בצק קטן מעל. מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה נוספת של שעה.
    בריוש שוקולד5
    מניחים את כדורי הבצק בתבנית קאפקייקס. צילום: נמרוד סונדרס

    בריוש שוקולד4
    מוסיפים כדור בצק קטן מעל. צילום: נמרוד סונדרס

  8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-15-20 דקות, עד הזהבה. מחלצים מהתבנית.
  9. אפשר להגיש לצד שמנת מוקצפת ממותקת מעט.
    בריוש שוקולד3
    צילום: נמרוד סונדרס
    בריוש שוקולד 1
    בריוש שוקולד מושחת! צילום: נמרוד סונדרס

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בריוש עם הפתעת שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אוריין

    אפשר לעשות עם שוקולד צ’יפס במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשרי. יצא קצת אחר.

    Avatar
    רותם

    שכחתם לכתוב מתי מוסיפים את 2 החלמונים….

      Avatar
      מערכת Foody

      בסעיף 1 לאופן ההכנה, המתכון עודכן.

    Avatar
    רותם

    אפשר בבקשה הסבר לפשוטי העם שיש להם מיקסר רגיל ללא אפשרות חימום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אין שום בעיה להשתמש במיקסר רגיל. לחמם מעט את החלב בקערה במיקרוגל במשך מספר שניות רק עד לקבלת חלב חמים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות