גונדי: קציצות חומוס ועוף בתוך מרק מנחם
קציצות גונדי הן קציצות פרסיות אווריריות ועשירות, עשויות חומוס ועוף המוגשות בתוך מרק חמים. כי מה יותר טוב על הלב מגונדי ביום חורף קר?
קציצות גונדי הן קציצות פרסיות אווריריות ועשירות, עשויות חומוס ועוף המוגשות בתוך מרק חמים. כי מה יותר טוב על הלב מגונדי ביום חורף קר?
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.2 קק״ל 853.9 קק״לפחמימות 3.0 גרם 35.8 גרםסוכר 0.9 גרם 10.6 גרםשומן 3.4 גרם 40.4 גרםנתרן 396.9 מ״ג 4762.2 מ״גחלבון 7.7 גרם 92.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 2.2 מ״גסידן 8.4 מ״ג 100.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 37.3 מ״ג 447.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות71
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 71.2 קק״ל 853.9 קק״לפחמימות 3.0 גרם 35.8 גרםסוכר 0.9 גרם 10.6 גרםשומן 3.4 גרם 40.4 גרםנתרן 396.9 מ״ג 4762.2 מ״גחלבון 7.7 גרם 92.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 7.2 גרםשומן רווי 0.6 גרם 7.7 גרםכולסטרול 0.2 מ״ג 2.2 מ״גסידן 8.4 מ״ג 100.3 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 37.3 מ״ג 447.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 71 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים את ציר המרק עם המים בסיר גדול ומביאים לרתיחה עדינה.
- מכניסים לקערת מעבד המזון את חזה העוף והבצל וטוחנים למחית אחידה.
- מעבירים את המחית לקערה.
- מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום, הכמון, ההל (לא חובה) ושמן הזית ולשים היטב. אם התערובת יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים בזהירות ואם היא רטובה מדי אפשר להוסיף מעט קמח חומוס.
- כשהתערובת מוכנה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כשעה במקרר.
- מוציאים מהמקרר, מגלגלים לכדורים קטנים (קוטר של כ-3 ס”מ) ומכניסים למרק. מבשלים כחצי שעה במרק (הכדורים מתנפחים בבישול).
אופן הכנה
- מחממים את ציר המרק עם המים בסיר גדול ומביאים לרתיחה עדינה.
- מכניסים לקערת מעבד המזון את חזה העוף והבצל וטוחנים למחית אחידה.
- מעבירים את המחית לקערה.
- מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום, הכמון, ההל (לא חובה) ושמן הזית ולשים היטב. אם התערובת יבש מדי אפשר להוסיף מעט מים בזהירות ואם היא רטובה מדי אפשר להוסיף מעט קמח חומוס.
- כשהתערובת מוכנה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למנוחה של כשעה במקרר.
- מוציאים מהמקרר, מגלגלים לכדורים קטנים (קוטר של כ-3 ס”מ) ומכניסים למרק. מבשלים כחצי שעה במרק (הכדורים מתנפחים בבישול).
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (31)
ערב טוב, לא הבנתי איך המרק ייצא חמצמץ? מה יתרום לכך? תודה רבה
היי, מדובר בטעות, המרק אכן לא חמצמץ, תוקן 🙂
האם ניתן להשתמש בעוף טחון מוען
בהחלט