-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 647.9 קק״ל 5183.0 קק״לפחמימות 55.9 גרם 447.6 גרםשומן 42.7 גרם 341.5 גרםנתרן 338.5 מ״ג 2708.0 מ״גחלבון 13.5 גרם 107.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.1 גרםשומן רווי 25.1 גרם 201.1 גרםכולסטרול 122.3 מ״ג 978.6 מ״גסידן 211.9 מ״ג 1695.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 299.1 מ״ג 2393.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 50 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות648
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 647.9 קק״ל 5183.0 קק״לפחמימות 55.9 גרם 447.6 גרםשומן 42.7 גרם 341.5 גרםנתרן 338.5 מ״ג 2708.0 מ״גחלבון 13.5 גרם 107.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 10.1 גרםשומן רווי 25.1 גרם 201.1 גרםכולסטרול 122.3 מ״ג 978.6 מ״גסידן 211.9 מ״ג 1695.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 299.1 מ״ג 2393.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 648 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידת קפה
-
1/4 כוס מים חמים
-
4 כפיות קפה נמס
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
ופל
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
3 כפות סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
100 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מערבבים בקערה את המים והקפה עד להמסה. מצננים 5 דקות עד שהתערובת חמימה.
- מקציפים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר עם וו בלון לקצפת יציבה. בעזרת כף עץ מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואת הקפה ומערבבים. מעבירים למכונת הגלידה ומערבלים 25-20 דקות עד שהגלידה מוכנה. לחלופין, מעבירים למקפיא וממתינים כ-4 שעות עד שהגלידה קופאת.
- מכינים את הוופל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. ממיסים את החמאה.
- טורפים בקערה אחרת את הביצים. מוסיפים את החלב, החמאה ותמצית הווניל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. משהים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
- מחממים את מכשיר הוופל לפי הוראות היצרן.
- משמנים בתרסיס השמן משני צדיו. יוצקים כ-3 כפות מהבלילה לכל ריבוע המכשיר, סוגרים ואופים 3-2 דקות עד שהוופל מוכן. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
- מגישים חם עם גלידת הקפה.
אופן הכנה
- מכינים את הגלידה: מערבבים בקערה את המים והקפה עד להמסה. מצננים 5 דקות עד שהתערובת חמימה.
- מקציפים את השמנת המתוקה בקערת המיקסר עם וו בלון לקצפת יציבה. בעזרת כף עץ מקפלים פנימה את החלב המרוכז ואת הקפה ומערבבים. מעבירים למכונת הגלידה ומערבלים 25-20 דקות עד שהגלידה מוכנה. לחלופין, מעבירים למקפיא וממתינים כ-4 שעות עד שהגלידה קופאת.
- מכינים את הוופל: מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. ממיסים את החמאה.
- טורפים בקערה אחרת את הביצים. מוסיפים את החלב, החמאה ותמצית הווניל וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. משהים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
- מחממים את מכשיר הוופל לפי הוראות היצרן.
- משמנים בתרסיס השמן משני צדיו. יוצקים כ-3 כפות מהבלילה לכל ריבוע המכשיר, סוגרים ואופים 3-2 דקות עד שהוופל מוכן. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
- מגישים חם עם גלידת הקפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן