מרובעי בורקס דפי אורז עם גבינה ופטריות
הכי קל בעולם! בורקס דפי אורז שמכינים בצ'יק צאק ונראים מיליון דולר, משמינים הרבה פחות מבורקסים רגילים וטעימים בטירוף. מתכון שיהפוך לחלק מהשגרה
הכי קל בעולם! בורקס דפי אורז שמכינים בצ'יק צאק ונראים מיליון דולר, משמינים הרבה פחות מבורקסים רגילים וטעימים בטירוף. מתכון שיהפוך לחלק מהשגרה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 653.7 קק״ל 5229.3 קק״לפחמימות 625.6 גרם 5004.7 גרםסוכר 625.0 גרם 4999.6 גרםשומן 625.6 גרם 5004.7 גרםנתרן 648.6 מ״ג 5188.6 מ״גחלבון 625.7 גרם 5005.9 גרםסיבים תזונתיים 624.4 גרם 4995.0 גרםשומן רווי 624.9 גרם 4999.4 גרםכולסטרול 660.9 מ״ג 5287.4 מ״גסידן 631.7 מ״ג 5053.5 מ״גברזל 624.6 מ״ג 4996.6 מ״גאשלגן 646.4 מ״ג 5171.0 מ״גאבץ 624.4 מ״ג 4994.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות654
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 653.7 קק״ל 5229.3 קק״לפחמימות 625.6 גרם 5004.7 גרםסוכר 625.0 גרם 4999.6 גרםשומן 625.6 גרם 5004.7 גרםנתרן 648.6 מ״ג 5188.6 מ״גחלבון 625.7 גרם 5005.9 גרםסיבים תזונתיים 624.4 גרם 4995.0 גרםשומן רווי 624.9 גרם 4999.4 גרםכולסטרול 660.9 מ״ג 5287.4 מ״גסידן 631.7 מ״ג 5053.5 מ״גברזל 624.6 מ״ג 4996.6 מ״גאשלגן 646.4 מ״ג 5171.0 מ״גאבץ 624.4 מ״ג 4994.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 654 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 דפי אורז
-
1 מיכל גבינת חמד 5%
-
1 חבילה פטריות שמפיניוןקצוצות
-
1 בצל קטןקלוף וקצוץ לקוביות
-
1 כפית אבקת מרק פטריות קנור
-
1 כפית שמן זית
-
2 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משנה את צבעו ומזהיב מעט.
- מוסיפים את הפטריות ואת אבקת המרק וממשיכים לטגן עד איבוד כל הנוזלים.
- מעבירים את תערובת הירקות לקערה ומפוררים לתוכה את גבינת החמד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוזגים את המים לתבנית רחבה שתכיל את נייר האורז ומטבילים נייר אחד בתוכו למשך כ-30 שניות עד שהוא מתרכך אבל לא ספוגי.
- מוציאים את נייר האורז מהמים ופורשים אותו על משטח העבודה. מניחים 2 כפות מהמילוי במרכז נייר האורז.
- מקפלים את דף האורז כמו מעטפה מכל כיוון לצורת מרובע. לא מהדקים מידי בזמן הגלגול.
- חוזרים על הפעולות עם יתר דפי האורז.
- כעת מעבירים את הבורקסים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם בביצה טרופה.
- לאחר ההברשה, “מדביקים” את צידי המרובעים בעזרת האצבעות כדי לוודא שהמילוי לא יברח.
- מפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים למשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 עד שהבורקס הופך שחום ויפה.
אופן הכנה
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא משנה את צבעו ומזהיב מעט.
- מוסיפים את הפטריות ואת אבקת המרק וממשיכים לטגן עד איבוד כל הנוזלים.
- מעבירים את תערובת הירקות לקערה ומפוררים לתוכה את גבינת החמד. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוזגים את המים לתבנית רחבה שתכיל את נייר האורז ומטבילים נייר אחד בתוכו למשך כ-30 שניות עד שהוא מתרכך אבל לא ספוגי.
- מוציאים את נייר האורז מהמים ופורשים אותו על משטח העבודה. מניחים 2 כפות מהמילוי במרכז נייר האורז.
- מקפלים את דף האורז כמו מעטפה מכל כיוון לצורת מרובע. לא מהדקים מידי בזמן הגלגול.
- חוזרים על הפעולות עם יתר דפי האורז.
- כעת מעבירים את הבורקסים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים אותם בביצה טרופה.
- לאחר ההברשה, “מדביקים” את צידי המרובעים בעזרת האצבעות כדי לוודא שהמילוי לא יברח.
- מפזרים שומשום בנדיבות.
- אופים למשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 עד שהבורקס הופך שחום ויפה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
משתמשים בפיטריות חיות או שימורים?
פטריות טריות, אך אפשר להשתמש גם בפטריות מקופסת שימורים.
כמה גרם זה הגבינת חמד?
1 חבילה גבינת חמד = 250 גרם.