דגים אפויים בסגנון יווני עם אוזו , סאלוט!
נתחי פילה סלמון אפויים בסגנון יווני שמכניסים לתנור עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, אורגנו והמרכיב הסודי - האוזו שמקפיץ את כל המנה לחופי תורכיז יווניים
נתחי פילה סלמון אפויים בסגנון יווני שמכניסים לתנור עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, אורגנו והמרכיב הסודי - האוזו שמקפיץ את כל המנה לחופי תורכיז יווניים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.2 קק״ל 1345.9 קק״לפחמימות 383.4 גרם 1917.0 גרםסוכר 8.2 גרם 41.0 גרםשומן 17.8 גרם 89.2 גרםנתרן 364.1 מ״ג 1820.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 18.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.9 מ״ג 264.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 311.2 מ״ג 1555.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.2 קק״ל 1345.9 קק״לפחמימות 383.4 גרם 1917.0 גרםסוכר 8.2 גרם 41.0 גרםשומן 17.8 גרם 89.2 גרםנתרן 364.1 מ״ג 1820.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 18.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 52.9 מ״ג 264.6 מ״גברזל 1.6 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 311.2 מ״ג 1555.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 269 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 פילה סלמון טרי
-
קורט מלח דקלפי הטעם
-
קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 לימון בינוניחצוי
-
3 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינונייםחתוכים לחצאי טבעות
-
1 גבעול כרישהחתוכה לטבעות
-
4 שיני שוםכתושות
-
3/4 כוס זיתי קלמטה
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
-
1/4 כפית פפריקה חריפהאופציונלי
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית אורגנו יבשאו עלי אורגנו טריים
-
1 צנצנת רוטב עגבניות פיקנטי לדג
-
1 כף רסק עגבניותמהול ב-3 כפות מים רותחים
-
1/4 כוס אוזואו יין לבן או מים רותחים
אופן הכנה
- מתבלים את פילה הסלמון במלח, בפלפל ובמיץ לימון ומעבירים למשך 20 דקות למקרר.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל והכרישה במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים למחבת עם הבצל והכרישה את השום, הזיתים וכל התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים גם את רוטב העגבניות, הרסק והאוזו, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- מניחים את פילה הדג על הרוטב ויוצקים כמה כפות רוטב מעל.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהדג מוכן ורך על גבול התפרקות. מדי פעם פותחים את התנור ויוצקים את הרוטב על הדג.
- מוציאים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצלפים, יוצקים מיץ לימון ומגישים עם אורז מלא בצד.
אופן הכנה
- מתבלים את פילה הסלמון במלח, בפלפל ובמיץ לימון ומעבירים למשך 20 דקות למקרר.
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל והכרישה במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים למחבת עם הבצל והכרישה את השום, הזיתים וכל התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים גם את רוטב העגבניות, הרסק והאוזו, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
- מניחים את פילה הדג על הרוטב ויוצקים כמה כפות רוטב מעל.
- אופים במשך כ-20 דקות עד שהדג מוכן ורך על גבול התפרקות. מדי פעם פותחים את התנור ויוצקים את הרוטב על הדג.
- מוציאים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצלפים, יוצקים מיץ לימון ומגישים עם אורז מלא בצד.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן