-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 385.4 קק״ל 1926.9 קק״לפחמימות 30.3 גרם 151.4 גרםשומן 26.6 גרם 132.9 גרםנתרן 1286.2 מ״ג 6430.9 מ״גחלבון 6.2 גרם 31.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסידן 11.6 מ״ג 57.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 41.5 מ״ג 207.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות385
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 385.4 קק״ל 1926.9 קק״לפחמימות 30.3 גרם 151.4 גרםשומן 26.6 גרם 132.9 גרםנתרן 1286.2 מ״ג 6430.9 מ״גחלבון 6.2 גרם 31.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.0 גרםשומן רווי 1.2 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.3 מ״ג 1.4 מ״גסידן 11.6 מ״ג 57.8 מ״גברזל 3.2 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 41.5 מ״ג 207.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 385 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
דג
-
1 ק"ג פילה דג סלמוןללא עור
אורז
-
2 כוסות אורז יסמיןסוגת
-
3 כפות שמן קנולהעץ הזית
-
1 כפית מלח דקמלח הארץ
-
3 כוסות מים רותחים
רוטב
-
1/4 כוס שמן קנולהעץ הזית
-
1 כף חרדל דיז’וןגרגירים
-
4 כפות ריבת משמש
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות חומץ תפוחים
-
1/2 כפית אבקת קאריצהוב
-
1/2 כפית אבקת צ’ילי
-
1 כפית מלח דקמלח הארץ
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
100 גרם שקדים פרוסיםאו גפרורים
-
1/4 צרור כוסברה
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות גדולות או לפרוסות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את האורז עם המלח תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך 20 דקות.
- מכבים את האש, משאירים את המכסה סגור עוד 5 דקות ומאווררים בעדינות עם מזלג.
- מכינים את דג הסלמון: מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן קנולה ומוסיפים את קוביות הסלמון. צולים את הסלמון כ-3 דקות משני הצדדים.
- מוסיפים למחבת עם הסלמון את הרוטב ומערבבים בעדינות. מבשלים כ-3 דקות נוספות.
- קולים את השקדים מעט במחבת וקוצצים את הכוסברה.
- מגישים את הדג בליווי אורז יסמין ומעטרים בכוסברה ובשקדים.
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות גדולות או לפרוסות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לקערה ומערבבים היטב. שומרים בצד.
- מכינים את האורז: יוצקים את השמן לסיר ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את האורז עם המלח תוך כדי ערבוב כ-4 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים על הלהבה הכי נמוכה במשך 20 דקות.
- מכבים את האש, משאירים את המכסה סגור עוד 5 דקות ומאווררים בעדינות עם מזלג.
- מכינים את דג הסלמון: מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן קנולה ומוסיפים את קוביות הסלמון. צולים את הסלמון כ-3 דקות משני הצדדים.
- מוסיפים למחבת עם הסלמון את הרוטב ומערבבים בעדינות. מבשלים כ-3 דקות נוספות.
- קולים את השקדים מעט במחבת וקוצצים את הכוסברה.
- מגישים את הדג בליווי אורז יסמין ומעטרים בכוסברה ובשקדים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן