דובשניות כוסמת וגרנולה
מחפשים מתכון שונה ולא שגרתי לדובשניות? קבלו דובשניות כוסמת וגרנולה עם טעם עמוק וכמעט אגוזי ועם טעם קלוי ומרקם מתפצח של גרנולה אפויה
מחפשים מתכון שונה ולא שגרתי לדובשניות? קבלו דובשניות כוסמת וגרנולה עם טעם עמוק וכמעט אגוזי ועם טעם קלוי ומרקם מתפצח של גרנולה אפויה
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 201.8 קק״ל 6052.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 1093.8 גרםשומן 7.3 גרם 218.3 גרםנתרן 139.3 מ״ג 4179.3 מ״גחלבון 3.5 גרם 106.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 53.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 108.2 גרםכולסטרול 30.5 מ״ג 914.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 343.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 65.9 מ״ג 1977.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות202
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 201.8 קק״ל 6052.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 1093.8 גרםשומן 7.3 גרם 218.3 גרםנתרן 139.3 מ״ג 4179.3 מ״גחלבון 3.5 גרם 106.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 53.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 108.2 גרםכולסטרול 30.5 מ״ג 914.0 מ״גסידן 11.5 מ״ג 343.9 מ״גברזל 0.5 מ״ג 14.2 מ״גאשלגן 65.9 מ״ג 1977.0 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 17.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 202 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
120גרם או 1/3 כוס דבש
-
90גרם או 1/4 כוס סילאן
-
100גרם או 2 ביצים M
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
280גרם או 2 כוסות קמח כוסמת
-
10 גרם אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
ציפוי
-
220 גרם גרנולה מוכנה
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.
- מוסיפים דבש וסילאן ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- לקערה נפרדת מנפים קמחים וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים קלות לפיזור התבלינים בקמחים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס״מ. אם התערובת דביקה מדי אפשר להכניס אותה למקרר לחצי שעה או לעבוד עם ידיים רטובות. מגלגלים את הכדורים בגרנולה ומניחים בתבנית במרווחים. בכל תבנית ייכנסו כ-12 כדורים. מועכים מעט את הכדורים בעזרת כף היד.
- אופים 11 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מכינים תבנית נוספת ואופים כך את יתר הדובשניות.
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.
- מוסיפים דבש וסילאן ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- לקערה נפרדת מנפים קמחים וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים קלות לפיזור התבלינים בקמחים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס״מ. אם התערובת דביקה מדי אפשר להכניס אותה למקרר לחצי שעה או לעבוד עם ידיים רטובות. מגלגלים את הכדורים בגרנולה ומניחים בתבנית במרווחים. בכל תבנית ייכנסו כ-12 כדורים. מועכים מעט את הכדורים בעזרת כף היד.
- אופים 11 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מכינים תבנית נוספת ואופים כך את יתר הדובשניות.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן