דלעת ספגטי במילוי ספגטי גבינתי
מנה מרשימה, מקורית וטעימה בטירוף - חצאי דלעת אפויים בתנור וממולאים בספגטי עשיר בגבינות ופטריות, קרמי ומתובל שנותן איזון מושלם למתיקות של הדלעת
מנה מרשימה, מקורית וטעימה בטירוף - חצאי דלעת אפויים בתנור וממולאים בספגטי עשיר בגבינות ופטריות, קרמי ומתובל שנותן איזון מושלם למתיקות של הדלעת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.8 קק״ל 1559.3 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.2 גרםשומן 19.0 גרם 76.2 גרםנתרן 1196.8 מ״ג 4787.4 מ״גחלבון 22.2 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 105.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 583.0 מ״ג 2331.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 407.3 מ״ג 1629.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 389.8 קק״ל 1559.3 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.2 גרםשומן 19.0 גרם 76.2 גרםנתרן 1196.8 מ״ג 4787.4 מ״גחלבון 22.2 גרם 88.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.4 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.7 גרםכולסטרול 105.4 מ״ג 421.4 מ״גסידן 583.0 מ״ג 2331.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.3 מ״גאשלגן 407.3 מ״ג 1629.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 390 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 דלעת בינוניותמזן ספגטי, חצויות ונקיות מגרעינים
-
1/2 חבילה פסטה ספגטימזרח מערבדי מרטינו
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות קטנות
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןחתוכות לקוביות קטנות
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 ביצה L
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
150 גרם גבינת מוצרלהמגוררת, או גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מברישים את חצאי הדלעת בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-40 דקות, או עד שהן מתרככות (בודקים עם מזלג).
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה).
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שגם הן מתכווצות ומזהיבות. שומרים בצד.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת, הריקוטה, הביצה ורוטב העגבניות ומערבבים היטב עד שכל הספגטי מכוסה.
- מוציאים את הדלעות מהתנור, וממלאים את החלל הריק בכמות נדיבה של הספגטי.
- מפזרים מעל מוצרלה או פרמזן ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מברישים את חצאי הדלעת בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור כ-40 דקות, או עד שהן מתרככות (בודקים עם מזלג).
- בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא כמעט מוכנה (אל דנטה).
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שגם הן מתכווצות ומזהיבות. שומרים בצד.
- מסננים את הפסטה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים לקערה את תכולת המחבת, הריקוטה, הביצה ורוטב העגבניות ומערבבים היטב עד שכל הספגטי מכוסה.
- מוציאים את הדלעות מהתנור, וממלאים את החלל הריק בכמות נדיבה של הספגטי.
- מפזרים מעל מוצרלה או פרמזן ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.
- מגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן