האקדמיה של קנור: איך מכינים מנה משפחתית מזינה בתבנית אחת?
- בת חן דיאמנט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 433.1 קק״ל 1732.3 קק״לפחמימות 37.4 גרם 149.8 גרםסוכר 15.3 גרם 61.4 גרםשומן 14.8 גרם 59.2 גרםנתרן 437.7 מ״ג 1750.9 מ״גחלבון 32.3 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.3 מ״ג 265.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 517.5 מ״ג 2070.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות433
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 433.1 קק״ל 1732.3 קק״לפחמימות 37.4 גרם 149.8 גרםסוכר 15.3 גרם 61.4 גרםשומן 14.8 גרם 59.2 גרםנתרן 437.7 מ״ג 1750.9 מ״גחלבון 32.3 גרם 129.0 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 25.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.3 מ״ג 265.2 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 517.5 מ״ג 2070.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח
בואו והצטרפו לשיעור הראשון עם בן חן דיאמנט שמלמדת איך להכין פילאף קינואה, סלמון וירקות ברוטב שום ודבש!
טיפ קטן מאתנו: אם הכנסתם כבר את הקינואה למטבח שלכם ואם לא – כדאי שתדעו למה כדאי לכם להתחיל לאהוב אותה. ובכן, הקינואה היא פסאודו-דגן מבחינה בוטנית היא משתייכת למשפחת הסלקיים ובעצם קרובת משפחה של תרד, סלק ומגולד. לקינואה ערך תזונתי גבוה, ההרכב התזונתי שלה מכיל איזון יוצא הדופן בין רמות הפחמימות החלבון והשומן והיא אינה מכילה גלוטן! בנוסף הקינואה עשירה בכל תשע חומצות האמינו החיוניות לגופנו.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 433 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילאף קינואה
-
1 1/2 כוסות קינואהמבושלת חצי דרך (256 גרם)
-
2 כפות שמן זית(20 גרם)
-
1 בצל גדולחתוך לקוביות קטנות (300 גרם)
-
1/4 כרישה גדולהקצוצה דק (50 גרם)
-
2 זוקיני ירוק בינונייםחתוכים לקוביות (220 גרם)
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהמופשרת ללא בישול, (128 גרם)
-
1 כפית אבקת מרק פטריות קנורמעורבבת בתוך כוס מים רותחים (200 גרם)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1 כף קליפת לימוןמלימון אחד-3 גרם
סלמון
-
500 גרם סלמון טרי
-
5 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנור75 גרם
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה וזוקיני עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את האפונה וממשיכים לאדות כדקה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את מרק פטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
- מצפים את נתח הסלמון ברוטב ומניחים על הקינואה.
- מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות עד להשחמה.
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה: מביאים לרתיחה סיר קטן עם מים וכפית מלח, כאשר המים רותחים שופכים את הקינואה, מבשלים 10 דקות, מסננים, שוטפים ומצננים. (ניתן לעשות זאת יום לפני).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בסיר רחב ושטוח (או תבנית) שמתאים לבישול בתנור מאדים על הגז עם שמן זית בצל, כרישה וזוקיני עד להזהבה קלה.
- מוסיפים לסיר את האפונה וממשיכים לאדות כדקה.
- מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
- מוסיפים את מרק פטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן וגרידת לימון.
- מצפים את נתח הסלמון ברוטב ומניחים על הקינואה.
- מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות עד להשחמה.