החטיף הכי ישראלי הופך לעוגיות: עוגיות במבה מושלמות!

לכבוד יום העצמאות אסי רוז עושה כבוד למאכל הלאומי האהוב שיש בכל בית - הבמבה! עוגיות במבה מושלמות, קלות ומהירות להכנה מחמאת בוטנים, בוטנים קלויים ושיבולת שועל
לכבוד יום העצמאות אסי רוז עושה כבוד למאכל הלאומי האהוב שיש בכל בית - הבמבה! עוגיות במבה מושלמות, קלות ומהירות להכנה מחמאת בוטנים, בוטנים קלויים ושיבולת שועל
  • אסי רוז
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.1 קק״ל 2871.5 קק״ל
    פחמימות 18.1 גרם 253.5 גרם
    שומן 12.1 גרם 170.0 גרם
    נתרן 356.3 מ״ג 4987.8 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 98.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.2 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 16.7 גרם
    כולסטרול 42.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 32.0 מ״ג 448.7 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 79.1 מ״ג 1107.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    205
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 205.1 קק״ל 2871.5 קק״ל
    פחמימות 18.1 גרם 253.5 גרם
    שומן 12.1 גרם 170.0 גרם
    נתרן 356.3 מ״ג 4987.8 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 98.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.2 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 16.7 גרם
    כולסטרול 42.2 מ״ג 590.8 מ״ג
    סידן 32.0 מ״ג 448.7 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 79.1 מ״ג 1107.0 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 5.2 מ״ג
    סגור

המאכל הלאומי, הממכר, המשגע, התינוק של כולנו.

אין ישראלי שלא ידע מי הוא תינוק הבמבה, השובב המתוק וזה שמלווה את כולנו מהרגע בו אנחנו מתחילים ללעוס.

במבה הוא אחד החטיפים הכי מזוהים בישראליותו, הוא מסמל לכולנו בית וטעם מוכר ואהוב.

החלטתי להפוך את הטעם הזה לעוגיות המשגעות ביותר.

עוגיות בוטנים, שהן בעצם עוגיות במבה.

מתוקות ומלוחות, יבשות ונימוחות, מפנקות ומרגשות, בריאות ומאוזנות.

שילוב מנצח של זיכרונות ילדות, טעמים מחבקים ובריאות מופלאה.

המתכון הזה הוא סופר קל ומהיר והוא דורש מכם כמה מרכיבים בסיסיים כדי לחולל את הקסם.

הקסם מתרחש בביס המתפצח והנימוח ביותר, בפינוק מלוח ומתוק שגורם לכולם להרגיש הכי בבית בעולם.

כמה דקות בודדות והתנור שלכם הולך לנגן ריחות במבה נפלאים.

ימי חגיגות טעימים ומאושרים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
אסי רוז
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו, ומרפדים בנייר אפיה תבנית תנור סטנדרטית.
  2. מכניסים לקערה את כל המרכיבים: הביצים, החמאת בוטנים, המלח, הסוכר, הבוטנים הטחונים, החלב, השיבולת שועל והאבקת אפייה מערבבים היטב עם כף לעיסה דביקה ואחידה.
  3. יוצרים עיגולים בינונים בעזרת כף גלידה או עם ידיים מעט רטובות , ומניחים אותם על תבנית האפייה, משטחים אותם בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה ממש, ממש בעדינות אין צורך בשיטוח רציני לפני האפייה מפזרים מעט מלח על כל עוגייה.
  4. מכניסים לאפייה של 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות.
  5. שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור.

    עוגיות במבה. צילום: אסי רוז
    עוגיות במבה. צילום: אסי רוז

הערות

  • ניתן להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או סוכר קנים אורגני
  • ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 4 ימים בטמפרטורת החדר
  • ניתן לוותר על המלח אם אתם פחות מתחברים. אבל טעם הבמבה פחות יהיה מורגש
  • ניתן להקפיא את כדורי הבצק לפני האפיה, וכשרוצים עוגיות טריות להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 15 דקות על 180 מעלות
  • איך טוחנים בוטנים: מכניסים לבלנדר / מטחנת תבלינים כוס וחצי בוטנים קלויים וטחנים אותם בפולסים לקבלת פירורי בוטנים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
החטיף הכי ישראלי הופך לעוגיות: עוגיות במבה מושלמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ענבר פרידלנדר

    האם הכוונה לבוטנים קלויים מומלחים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש בבוטנים קלויים מומלחים או לא.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות