היכונו לוואו הגדול! סלמון אפוי בתנור עם תפוחי אדמה – אוללה!

מחפשים ארוחת ערב או צהריים מהירה וקלה להכנה? סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון בליווי תפוחי אדמה קטנטנים אפויים לצד תרד מאודה. קל, מהיר וטעים וימלא את השולחן בקריאות התפעלות
מחפשים ארוחת ערב או צהריים מהירה וקלה להכנה? סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון בליווי תפוחי אדמה קטנטנים אפויים לצד תרד מאודה. קל, מהיר וטעים וימלא את השולחן בקריאות התפעלות
  • יעל טל
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    325
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 325.3 קק״ל 1301.4 קק״ל
    פחמימות 45.2 גרם 180.7 גרם
    שומן 12.1 גרם 48.3 גרם
    נתרן 196.3 מ״ג 785.3 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרם
    כולסטרול 30.9 מ״ג 123.6 מ״ג
    סידן 46.2 מ״ג 184.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 136.4 מ״ג 545.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    325
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 325.3 קק״ל 1301.4 קק״ל
    פחמימות 45.2 גרם 180.7 גרם
    שומן 12.1 גרם 48.3 גרם
    נתרן 196.3 מ״ג 785.3 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 25.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.8 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרם
    כולסטרול 30.9 מ״ג 123.6 מ״ג
    סידן 46.2 מ״ג 184.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 136.4 מ״ג 545.8 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
יעל טל
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. 
  2. מרתיחים סיר עם מים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים רבע שעה. מסננים מהמים, מצננים מעט וחוצים בידיים (משאירים את הקליפה).
  3. מאדים קלות את עלי התרד במחבת (ללא שמן) תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5-7 דקות.
  4. מניחים על בסיס התבנית את עלי התרד ותפוחי האדמה החצויים. מניחים ביניהם ומעליהם את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.
  5. מורחים חרדל על כל נתח סלמון ומתבלים במלח ופלפל שחור.  
  6. מטפטפים חמאה מומסת או שמן על כל נתחי הסלמון (זה בסדר שיטפטף גם על התרד ותפוחי האדמה).
  7. אופים כ-15 דקות או עד שהסלמון מתפורר בקלות עם מזלג.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
היכונו לוואו הגדול! סלמון אפוי בתנור עם תפוחי אדמה – אוללה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Tali Ilyov

    את הסלמון אופים עם נייר כסף מעל? תודה

    Avatar
    עמליה

    מתכון מושלם!!! חגיגי ומתאים לליל הסדר

קטגוריות

אביזרים

טכניקות