היכונו לוואו הגדול! סלמון אפוי בתנור עם תפוחי אדמה – אוללה!
מחפשים ארוחת ערב או צהריים מהירה וקלה להכנה? סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון בליווי תפוחי אדמה קטנטנים אפויים לצד תרד מאודה. קל, מהיר וטעים וימלא את השולחן בקריאות התפעלות
מחפשים ארוחת ערב או צהריים מהירה וקלה להכנה? סלמון אפוי בחרדל דיז׳ון בליווי תפוחי אדמה קטנטנים אפויים לצד תרד מאודה. קל, מהיר וטעים וימלא את השולחן בקריאות התפעלות
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.3 קק״ל 1301.4 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.7 גרםשומן 12.1 גרם 48.3 גרםנתרן 196.3 מ״ג 785.3 מ״גחלבון 6.2 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרםכולסטרול 30.9 מ״ג 123.6 מ״גסידן 46.2 מ״ג 184.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 136.4 מ״ג 545.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות325
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.3 קק״ל 1301.4 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.7 גרםשומן 12.1 גרם 48.3 גרםנתרן 196.3 מ״ג 785.3 מ״גחלבון 6.2 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 3.8 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרםכולסטרול 30.9 מ״ג 123.6 מ״גסידן 46.2 מ״ג 184.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 136.4 מ״ג 545.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 325 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4פרוסות או 400 גרם סלמון טריכ-100 גרם לנתח
-
3 כפות חרדל דיז’וןעם גרגרים
-
1/4 כוס חמאהמומסת, או שמן
-
1/2 חבילה עלי תרד
-
12 תפוחי אדמה קטנים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מרתיחים סיר עם מים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים רבע שעה. מסננים מהמים, מצננים מעט וחוצים בידיים (משאירים את הקליפה).
- מאדים קלות את עלי התרד במחבת (ללא שמן) תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5-7 דקות.
- מניחים על בסיס התבנית את עלי התרד ותפוחי האדמה החצויים. מניחים ביניהם ומעליהם את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.
- מורחים חרדל על כל נתח סלמון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מטפטפים חמאה מומסת או שמן על כל נתחי הסלמון (זה בסדר שיטפטף גם על התרד ותפוחי האדמה).
- אופים כ-15 דקות או עד שהסלמון מתפורר בקלות עם מזלג.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
- מרתיחים סיר עם מים מומלחים. כשהמים רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים רבע שעה. מסננים מהמים, מצננים מעט וחוצים בידיים (משאירים את הקליפה).
- מאדים קלות את עלי התרד במחבת (ללא שמן) תוך כדי ערבוב מתמיד כ-5-7 דקות.
- מניחים על בסיס התבנית את עלי התרד ותפוחי האדמה החצויים. מניחים ביניהם ומעליהם את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.
- מורחים חרדל על כל נתח סלמון ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מטפטפים חמאה מומסת או שמן על כל נתחי הסלמון (זה בסדר שיטפטף גם על התרד ותפוחי האדמה).
- אופים כ-15 דקות או עד שהסלמון מתפורר בקלות עם מזלג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
את הסלמון אופים עם נייר כסף מעל? תודה
מתכון מושלם!!! חגיגי ומתאים לליל הסדר