הירוק שיביא לכם אהבה! פשטידת תרד וקישואים ללא גלוטן
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 841.8 קק״ל 841.8 קק״לפחמימות 18.3 גרם 18.3 גרםשומן 68.0 גרם 68.0 גרםנתרן 2869.0 מ״ג 2869.0 מ״גחלבון 41.3 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 13.1 גרם 13.1 גרםכולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 525.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1956.4 מ״ג 1956.4 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות842
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 841.8 קק״ל 841.8 קק״לפחמימות 18.3 גרם 18.3 גרםשומן 68.0 גרם 68.0 גרםנתרן 2869.0 מ״ג 2869.0 מ״גחלבון 41.3 גרם 41.3 גרםסיבים תזונתיים 7.8 גרם 7.8 גרםשומן רווי 13.1 גרם 13.1 גרםכולסטרול 1012.8 מ״ג 1012.8 מ״גסידן 525.3 מ״ג 525.3 מ״גברזל 11.8 מ״ג 11.8 מ״גאשלגן 1956.4 מ״ג 1956.4 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
יש משהו קסום באוכל חורפי וחם. השילוב המושלם הזה בין הקרירות שמורגשת בגוף לבין החמימות שמורגשת בבטן.
כולנו מכירים את תחושת הידיים הקרירות שמחזיקות בסכין ובמזלג ואיך כל ביס שנכנס לפה מחמם את הגוף ואת הידיים בו זמנית. התפזרות החום הזו ממכרת ומלטפת כל איבר בגוף.
להתפזרות החום הזו יש יתרונות רבים ומגוונים והיא מעניקה לנו את השלווה לה אנו מייחלים לאורך כל היום. הרגע הזה בו יוצאים מהעבודה, השמש שוקעת, הקור מתחיל לדגדג את אצבעות הרגליים וגורם לנו לסגור את הריצ’רצ’ים בסוודר וכשמגיעים הביתה פותחים את דלת הבית, ניגשים ישר למקרר ומצפים לראות את הפינוק שחיכה לנו שם על המדף.
זה רגע של נחת. זו צלחת של נחת. זה הרגע בו הביס מתיישב על הלשון ונותן לנו את תחושת הנימוחות שלו, הרגע בו הביס מתגלגל בין השיניים ומתפרק לאט לאט והסוכרים שבו מתחילים לעטוף לנו את כל בלוטות הטעם. זה ה-רגע המפנק והמחזק אליו כולם רוצים לחזור ולחבק חזק חזק.
אני אוהבת שתמיד מחכה לי פינוק מאוזן וטוב במקרר, שחימום קליל הופך אותו לנימוח ומושלם ומשתלב גם עם המון תוספות ופינוקים.
כזו היא פשטידת קישואים תרד שלי. אני אוהבת להכין לי אותה מראש כדי להיערך לקראת שבוע עמוס וכך בכל ערב אני פוגשת אותה במקרר, פורסת לי ממנה פרוסה, חותכת לי עגבניות שרי ופלפלונים צבעוניים ובדקה אחת של עבודה יש לי ארוחת ערב נפלאה.
פשטידה יכולה להכיל מגוון רחב של ירקות טובים ומגוונים, אבל השילוב המושלם ביותר לטעמי הוא פשטידת תרד וקישוא, שילוב שבא בול עם התחושה החורפית, כזה שמחמם את הגוף ומחזק אותו, כזה שמעניק מימד מינרלי נוסף למנה גם מבחינת הטעם וגם מבחינת הערכים התזונתיים.
פשטידת תרד וקישואים מלאה ברזל וסידן והיא בעלת המון סגולות שיגרמו לכם לספוג אותן בקלות וברגע.
אז מעבר לטעם, לחווית האכילה, לפינוק ולמרקם החלומי שלה היא גם סופר בריאה וסופר משביעה.
פשטידת תרד וקישואים היא ה-פשטידה שלי לימים עמוסים, היא ה-פינוק שלי שמחכה לי כל ערב במקרר. והיא גם משתלבת מושלם בסופי שבוע כשצריך משהו מהיר, טעים ומזין לכל המשפחה.
ימי פשטידה מאושרים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 842 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידה
-
2 קישואים בינונייםלא קלופים, חתוכים לקוביות. או זוקיני (רצוי זוקיני כיוון שמכיל פחות נוזלים וקליפתו כהה וקשיחה יותר)
-
2 שיני שוםכתושות, או כפית אבקת שום
-
1חבילה או 400 גרם עלי תרדאפשר להשתמש גם בתרד קפוא
-
4 ביצים M
-
3/4 כוס קמח שקדים
-
1/2 שקית אבקת אפייה
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית אורגנו יבשאו תימין, לא חובה
ציפוי
-
1 כף קמח שקדים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים סנו סושי - תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק.
- מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את קוביות הקישואים, שום ותרד במשך 5 דקות עד להתעייפות התרד ולהשחמה קלה של הקישואים.
- מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה: ביצים, שמן זית, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ואורגנו/תימין לעיסה חלקה ואחידה, מוסיפים תרד וקישואים מוקפצים ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה, מפזרים מעליה מעט קמח שקדים (ניתן גם לפזר מעט גבינת פרמז’ן או מוצרלה מגורדת).
- מכניסים לתנור ל- 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז הפשטידה (הפשטידה נשמרת עד 5 ימים בקירור).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומשמנים סנו סושי - תבניות אפייה מנייר אינגליש קייק.
- מקפיצים במחבת עם מעט שמן זית את קוביות הקישואים, שום ותרד במשך 5 דקות עד להתעייפות התרד ולהשחמה קלה של הקישואים.
- מערבבים את כל מרכיבי הפשטידה: ביצים, שמן זית, קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ואורגנו/תימין לעיסה חלקה ואחידה, מוסיפים תרד וקישואים מוקפצים ומערבבים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה, מפזרים מעליה מעט קמח שקדים (ניתן גם לפזר מעט גבינת פרמז’ן או מוצרלה מגורדת).
- מכניסים לתנור ל- 20-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז הפשטידה (הפשטידה נשמרת עד 5 ימים בקירור).
הערות
- מי שרוצה ואוהב ניתן להוסיף רבע כוס גבינת פרמז'ן מגוררת לבלילת הפשטידה
- ניתן להכין את הפשטידה הזו בגרסת ילדים עם כוס ורבע גרגירי תירס
הערות
- מי שרוצה ואוהב ניתן להוסיף רבע כוס גבינת פרמז'ן מגוררת לבלילת הפשטידה
- ניתן להכין את הפשטידה הזו בגרסת ילדים עם כוס ורבע גרגירי תירס