הכוכב הראשי של ארוחת השישי – עוף עם שומר וגזר ברוטב לימון ודבש
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 395.7 קק״ל 2374.0 קק״לפחמימות 36.1 גרם 216.5 גרםשומן 20.5 גרם 123.2 גרםנתרן 816.2 מ״ג 4897.3 מ״גחלבון 13.7 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.9 גרםשומן רווי 4.2 גרם 24.9 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 102.7 מ״ג 616.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 948.7 מ״ג 5692.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות396
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 395.7 קק״ל 2374.0 קק״לפחמימות 36.1 גרם 216.5 גרםשומן 20.5 גרם 123.2 גרםנתרן 816.2 מ״ג 4897.3 מ״גחלבון 13.7 גרם 82.3 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.9 גרםשומן רווי 4.2 גרם 24.9 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 102.7 מ״ג 616.0 מ״גברזל 1.8 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 948.7 מ״ג 5692.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
סוף שבוע הוא הזמן של כולם להתקבץ ולהתפנק באוכל טוב ומשפחתי שכולם מחכים לביס שלו כל השבוע.
בכל יום שבת אנחנו נפגשים לארוחת צהרים משפחתית, שבסופה כולם עוברים לשכיבה בספה וקמים ברגע שיש קינוח כי תמיד יש מקום קטן בבטן עבורו.
לעיתים אני רוצה להספיק המון בסוף השבוע ולא מוכנה לוותר על הכנה של מנה טובה ומפנקת לכן מצאתי את הפתרון המושלם לתבנית שכל כולה ארוחה שלמה.
הריחות שלה מתפזרים בבית וגורמים לכולם לשאול מתי אוכלים, אני עובדת רק כמה דקות בודדות על הכנתה ובזמן שהיא מתבשלת אני נהנית מכוס קפה טוב. זו מנה שדורשת מינימום חיתוכים, מינימום לכלוך והיא טעימה במקסימום.
השילוב של הדבש עם הלימון והשום הוא אלוהי, המיזוג של מתיקות הדבש עם חמיצות הלימון וטעמי השום יוצרת חגיגה ענקית בפה. ירקות השורש שמלווים את המנה מתחברים מושלם לכל הטעמים והעוף סופג את כל הטעמים בצורה מופלאה.
זו תבנית שהיא השילוב המושלם בין מנוחה של סוף שבוע, לארוחה מפנקת בשבת בצהרים.
ימי שבת מאושרים וטעימים!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 396 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מים
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
10 שיני שוםחתוכות לפרוסות דקות
-
5 כפות דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
-
- מכינים את העוף והירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה.
- חותכים את הגזרים לרצועות עבות (מומלץ לחתוך כל גזר לאורכו ל-4 חלקים). את השומר חותכים לחתיכות עבות, שימו לב לחתוך אותו לאורך כך הוא יישאר שלם ולא יתפרק באפייה.
- מסדרים בתחתית תבנית האפיה את הגזרים והשומר החתוכים, קוטמים את עלי התימין מ-3 גבעולים ומפזרים על הירקות. מניחים את העוף השלם במרכז התבנית על הירקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים בעזרת כף על העוף והירקות שבתבנית. מניחים על העוף את גבעולי התימין הנוספים (שלמים) ומכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף (חשוב לאטום היטב).
- מכינים סירופ דבש: מערבבים בקערה דבש עם שמן זית ומלח.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 75 דקות. מסירים את הכיסוי, מזלפים את סירופ הדבש על העוף ומכניסים לתנור ל- 10-15 דקות נוספות להשחמה וקירמול ומגישים.
- שומרים בקירור 4 ימים בקופסא אטומה.
אופן הכנה
-
- מכינים את העוף והירקות: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית אפיה סטנדרטית בנייר אפייה.
- חותכים את הגזרים לרצועות עבות (מומלץ לחתוך כל גזר לאורכו ל-4 חלקים). את השומר חותכים לחתיכות עבות, שימו לב לחתוך אותו לאורך כך הוא יישאר שלם ולא יתפרק באפייה.
- מסדרים בתחתית תבנית האפיה את הגזרים והשומר החתוכים, קוטמים את עלי התימין מ-3 גבעולים ומפזרים על הירקות. מניחים את העוף השלם במרכז התבנית על הירקות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ומזלפים בעזרת כף על העוף והירקות שבתבנית. מניחים על העוף את גבעולי התימין הנוספים (שלמים) ומכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף (חשוב לאטום היטב).
- מכינים סירופ דבש: מערבבים בקערה דבש עם שמן זית ומלח.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 75 דקות. מסירים את הכיסוי, מזלפים את סירופ הדבש על העוף ומכניסים לתנור ל- 10-15 דקות נוספות להשחמה וקירמול ומגישים.
- שומרים בקירור 4 ימים בקופסא אטומה.