באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

המאפה המושלם: גוזלמה תורכי במילוי תרד ופטה

גוזלמה תורכי - מאפה מבצק ללא שמרים במילוי תרד טרי וגבינת פטה, מטוגן במחבת עם שמן זית. מושלם לשבועות ולכל בוקר של שבת
גוזלמה תורכי - מאפה מבצק ללא שמרים במילוי תרד טרי וגבינת פטה, מטוגן במחבת עם שמן זית. מושלם לשבועות ולכל בוקר של שבת
  • בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.1 קק״ל 2336.6 קק״ל
    פחמימות 49.4 גרם 395.4 גרם
    שומן 5.7 גרם 45.3 גרם
    נתרן 647.2 מ״ג 5177.8 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 82.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.5 גרם
    כולסטרול 3.8 מ״ג 30.2 מ״ג
    סידן 125.2 מ״ג 1001.3 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״ג
    אשלגן 339.8 מ״ג 2718.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    292
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 292.1 קק״ל 2336.6 קק״ל
    פחמימות 49.4 גרם 395.4 גרם
    שומן 5.7 גרם 45.3 גרם
    נתרן 647.2 מ״ג 5177.8 מ״ג
    חלבון 10.3 גרם 82.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.5 גרם
    כולסטרול 3.8 מ״ג 30.2 מ״ג
    סידן 125.2 מ״ג 1001.3 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״ג
    אשלגן 339.8 מ״ג 2718.8 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
בת חן דיאמנט
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מפרידים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים ושמים אותם במעבד המזון של נינג’ה. טוחנים את העלים במשך כעשר שניות ומוציאים לקערה.
  2. מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  3. מכינים את הבצק: שמים במעבד המזון של נינג’ה את הקמח, החלב, היוגורט, שמן הזית והמלח (לפי הסדר הזה), ומעבדים כמשך כחצי דקה על תוכנית “בצק”, עד שנוצר בצק אחיד ורך למגע.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לצורת כדור. מחזירים לקערה משומנת מעט, מכסים, ונותנים לבצק לנוח למשך כ-20 דקות.
  5. מרכיבים את הגוזלמה: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים. מקמחים את משטח העבודה ואת חלקי הבצק משני הצדדים. מרדדים את חלקי הבצק לצורת מלבן בעובי הכי דק שניתן.
  6. שמים במרכז כל מלבן כף גדושה מהמלית ומקפלים לצורת מעטפה מלבנית. מרדדים מעט את המלבן שנוצר על מנת להדביק את המלית וליצור מאפה דק יותר.
  7. מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ושמים את הגוזלמה, צורבים מס’ דקות מכל צד עד שהמאפה זהוב.
  8. מגישים חם ליד יוגורט, עגבניות וזיתים.

 

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המאפה המושלם: גוזלמה תורכי במילוי תרד ופטה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    דקל מזל

    היי אם אני רוצה להחליף את הקמח הלבן לקמחים שהם טיפה יותר סרטים למשל כוסמין

      Avatar
      מערכת Foody

      גם במקרה הזה – אפשר להחליף בקמח כוסמין (לבן). אם מחליפים לקמח כוסמין מלא/קמח חיטה מלא, להחליף עד 50 מהכמות

    Avatar
    אביגיל

    אני לא אוהבת תרד, מה אפשר לשים במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף בבצל מטוגן או מנגולד חלוט

קטגוריות

אביזרים

טכניקות