-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.1 קק״ל 2336.6 קק״לפחמימות 49.4 גרם 395.4 גרםשומן 5.7 גרם 45.3 גרםנתרן 647.2 מ״ג 5177.8 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.5 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 30.2 מ״גסידן 125.2 מ״ג 1001.3 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 339.8 מ״ג 2718.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות292
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 292.1 קק״ל 2336.6 קק״לפחמימות 49.4 גרם 395.4 גרםשומן 5.7 גרם 45.3 גרםנתרן 647.2 מ״ג 5177.8 מ״גחלבון 10.3 גרם 82.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.5 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 30.2 מ״גסידן 125.2 מ״ג 1001.3 מ״גברזל 2.6 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 339.8 מ״ג 2718.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 292 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
400 גרם עלי תרדללא הגבעולים
-
300 גרם גבינת פטה 16%מפוררת
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מפרידים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים ושמים אותם במעבד המזון של נינג’ה. טוחנים את העלים במשך כעשר שניות ומוציאים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מכינים את הבצק: שמים במעבד המזון של נינג’ה את הקמח, החלב, היוגורט, שמן הזית והמלח (לפי הסדר הזה), ומעבדים כמשך כחצי דקה על תוכנית “בצק”, עד שנוצר בצק אחיד ורך למגע.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לצורת כדור. מחזירים לקערה משומנת מעט, מכסים, ונותנים לבצק לנוח למשך כ-20 דקות.
- מרכיבים את הגוזלמה: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים. מקמחים את משטח העבודה ואת חלקי הבצק משני הצדדים. מרדדים את חלקי הבצק לצורת מלבן בעובי הכי דק שניתן.
- שמים במרכז כל מלבן כף גדושה מהמלית ומקפלים לצורת מעטפה מלבנית. מרדדים מעט את המלבן שנוצר על מנת להדביק את המלית וליצור מאפה דק יותר.
- מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ושמים את הגוזלמה, צורבים מס’ דקות מכל צד עד שהמאפה זהוב.
- מגישים חם ליד יוגורט, עגבניות וזיתים.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מפרידים את עלי התרד מהגבעולים, שוטפים ושמים אותם במעבד המזון של נינג’ה. טוחנים את העלים במשך כעשר שניות ומוציאים לקערה.
- מוסיפים את גבינת הפטה המפוררת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מכינים את הבצק: שמים במעבד המזון של נינג’ה את הקמח, החלב, היוגורט, שמן הזית והמלח (לפי הסדר הזה), ומעבדים כמשך כחצי דקה על תוכנית “בצק”, עד שנוצר בצק אחיד ורך למגע.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומעצבים לצורת כדור. מחזירים לקערה משומנת מעט, מכסים, ונותנים לבצק לנוח למשך כ-20 דקות.
- מרכיבים את הגוזלמה: מחלקים את הבצק לשמונה חלקים. מקמחים את משטח העבודה ואת חלקי הבצק משני הצדדים. מרדדים את חלקי הבצק לצורת מלבן בעובי הכי דק שניתן.
- שמים במרכז כל מלבן כף גדושה מהמלית ומקפלים לצורת מעטפה מלבנית. מרדדים מעט את המלבן שנוצר על מנת להדביק את המלית וליצור מאפה דק יותר.
- מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ושמים את הגוזלמה, צורבים מס’ דקות מכל צד עד שהמאפה זהוב.
- מגישים חם ליד יוגורט, עגבניות וזיתים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי אם אני רוצה להחליף את הקמח הלבן לקמחים שהם טיפה יותר סרטים למשל כוסמין
גם במקרה הזה – אפשר להחליף בקמח כוסמין (לבן). אם מחליפים לקמח כוסמין מלא/קמח חיטה מלא, להחליף עד 50 מהכמות
אני לא אוהבת תרד, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להחליף בבצל מטוגן או מנגולד חלוט