המושלמת ליד הקפה 2

המושלמת ליד הקפה 2 זו עוגה בחושה מעולה, נימוחה וטעימה, שמכינים בקלי קלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון, או אפילו ידנית
המושלמת ליד הקפה 2 זו עוגה בחושה מעולה, נימוחה וטעימה, שמכינים בקלי קלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון, או אפילו ידנית
  • קרין גורן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2130
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2130.3 קק״ל 4260.6 קק״ל
    פחמימות 326.8 גרם 653.5 גרם
    שומן 111.7 גרם 223.4 גרם
    נתרן 483.4 מ״ג 966.8 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 71.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 61.2 גרם 122.3 גרם
    כולסטרול 729.1 מ״ג 1458.2 מ״ג
    סידן 279.0 מ״ג 558.0 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 2580.6 מ״ג 5161.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    2130
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2130.3 קק״ל 4260.6 קק״ל
    פחמימות 326.8 גרם 653.5 גרם
    שומן 111.7 גרם 223.4 גרם
    נתרן 483.4 מ״ג 966.8 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 71.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.7 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 61.2 גרם 122.3 גרם
    כולסטרול 729.1 מ״ג 1458.2 מ״ג
    סידן 279.0 מ״ג 558.0 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 7.3 מ״ג
    אשלגן 2580.6 מ״ג 5161.2 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 10.7 מ״ג
    סגור

העוגה הבחושה הזו כל כך נהדרת, והתאהבתי בה כל כך כבר כשהיא יצאה מהתנור – שפשוט הייתי חייבת לקרוא לה בשם “המושלמת”. אז מה אם כבר יש לי עוגה בשם “המושלמת ליד הקפה”? זו תהיה “המושלמת ליד הקפה 2″… לא צריך כאן מיקסר, כי את הבצק מכינים בקלות, בכמה שלבים קצרצרים, במעבד המזון. ואם אין לכם גם מעבד מזון, אפשר אפילו בידיים (מאחדים את החמאה והחומרים היבשים לפירורים בלישה ידנית קצרה, ואחרי הוספת החומרים הרטובים עוברים למטרפה).

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקמח רק עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים בצד.
  4. לפירורים שנשארו במעבד המזון מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ואבקת אפייה ומעבדים עוד 20-15 שניות, רק עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. משטחים את הבלילה בתבניות משומנות ומפזרים מעל את הפירורים (מפוררים בידיים אם הם התגבשו מעט). הבלילה תמלא רק חצי מגובה התבניות וזה בסדר - העוגות תופחות מאוד בתנור.
  6. אופים כ-40 דקות (כ-15 דקות אם אופים בתבנית שקעים) עד שהעוגות תפוחות וספוגיות למגע, הפירורים זהובים וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש. מצננים ומגישים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המושלמת ליד הקפה 2

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    צופיה זגורי

    יש תחליף לשמנת חמוצה כדי שהעוגה תהייה פרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להשתמש ביוגורט צמחי. בהצלחה!

    Avatar
    סעדי סמאח

    תודה לך אפשר להשתמש באבקת סוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן זה אפשרי עם אבקת סוכר אך מספיקה 3/4 כוס אבקת סוכר ולא כוס מלאה. בהצלחה!

    Avatar
    נועם רפאל

    איפה שומרים אותה? במקרר בגלל השמנת? או בחוץ? רק שלא יהיה בה עובש. ולאפות על טורבו או רגיל?

      Avatar
      מערכת Foody

      רצוי לאפות את העוגה בתוכנית רגילה (חום עליון תחתון). ניתן לשמור את העוגה בכלי אטום, במקום קריר, מוצל ויבש (ולא במקרר) משום שחורף כרגע ומזג האויר קריר… בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות