הממכרות החדשות של אייל רווח – עוגיות פקאן קרמל
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.1 קק״ל 4204.7 קק״לפחמימות 29.1 גרם 641.2 גרםשומן 9.7 גרם 212.8 גרםנתרן 109.8 מ״ג 2416.4 מ״גחלבון 2.4 גרם 52.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 17.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 83.6 גרםכולסטרול 39.6 מ״ג 870.6 מ״גסידן 12.3 מ״ג 271.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 48.9 מ״ג 1074.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות191
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.1 קק״ל 4204.7 קק״לפחמימות 29.1 גרם 641.2 גרםשומן 9.7 גרם 212.8 גרםנתרן 109.8 מ״ג 2416.4 מ״גחלבון 2.4 גרם 52.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 17.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 83.6 גרםכולסטרול 39.6 מ״ג 870.6 מ״גסידן 12.3 מ״ג 271.4 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 48.9 מ״ג 1074.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.8 מ״גסגור
פקאנים זה לא משהו שאני מחזיק במזווה שלי באופן קבוע. נכון, זה אגוז טעים ברמות אבל המחיר שלו לרוב גבוהה.
כשהייתי בשוק הכרמל, באחת חנויות התבלינים שאני אוהב (תבליני עמרני), הפקאנים קרצו לי בזווית העין והחלטתי להתפנק ב-100 גרם.
טיפ כללי – אגוזים ותבלינים תמיד יותר משתלם לקנות בשווקים (הכרמל ולוינסקי בת״א הם הקבועים שלי). הם טריים יותר והמחיר משמעותית יותר זול.
המתכון מצריך הכנת קרמל שאותו שוברים לחתיכות קטנות שמשתלבות בתערובת בצק העוגיות.
אני תמיד מכין קרמל בשיטה ״הרטובה״. מה זה אומר? מרטיבים מעט סוכר בסיר קטן ומחממים אותו על אש גבוהה עד שנוצר קרמל. בלי לערבב עם כף ובלי סיכונים מיותרים. חשוב לוודא כי הסיר נקי לגמרי אחרת הקרמל עלול ״להתקרסטל״ ולהפוך לגוש לבן.
אסור בשום פנים ואופן להכניס כף או מטרפה לסוכר כאשר הוא מתבשל. אם רוצים לערבב פשוט מנענעים בעדינות את הסיר מצד לצד.
יש להכין את הקרמל מספיק זמן בכדי לתת לו להתקרר ובשום אופן לא לנסות לקרר אותו במקרר, הוא יספוג לחות ויהיה דביק.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת:
054-4699389
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 191 | כמות מנות 22 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק עוגיות
-
150 גרם חמאה רכה
-
150 גרם סוכר חום3/4 כוס
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
2 כפיות תמצית ונילאיכותית
-
280 גרם קמח לבןשתי כוסות ועוד רבע
-
5 גרם אבקת סודה לשתייהכפית אחת
-
4 גרם קורנפלורכפית וחצי
-
1 קורט מלח דק
-
3/4 כפית מלח ים אטלנטי
-
100 גרם אגוזי פקאןחצויים, כוס אחת
-
1 כוס סוכריות טופי קרמל רכותשבבי הקרמל שהכנו לפי המתכון
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן עם תחתית עבה ושופכים מעל את המים.
- מערבבים עד שנוצרת תערובת רטובה (כמו חול רטוב בים).
- מכינים בצד תבנית חסינה לחום עם משטח סיליקון או נייר אפייה, עליו נשפוך את הקרמל.
- מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומבשלים את הסוכר עד שמתקבל צבע קרמל ענברי. יש להיזהר לא לשרוף את הקרמל. מידי פעם מנענעים את הסיר מצד לצד בכדי לוודא שאין שאריות סוכר בצדדים שנשרפים.
- ברגע שהסוכר הופך לקרמל כהה, שופכים אותו על התבנית. אסור להתמהמה בשלב זה, היות והקרמל ממשיך להתכהות ולהישרף בסיר.
- ממתינים שהקרמל יתקרר בטמפרטורת החדר ויתקשה לגמרי. לאחר מכן, ובזהירות, שוברים אותו לפיסות קטנות בעזרת מערוך. תהיו עדינים ותיזהרו כי זה עלול לעוף לצדדים.
- שומרים בצד עד שמכינים את בצק העוגיות. אם לא משתמשים מיד, יש לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הוניל. מעבדים עד לאיחוד.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקורנפלור והמלחים.
- מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת היבשים ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- קוצצים באופן גס את אגוזי הפקאן ומוסיפים אותם ואת שבבי הקרמל לקערת המיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- יוצרים כ-22 כדורים מהבצק ומקפיאים כ-15 דקות. אפשר לשמור את הכדורים במקפיא לזמן ממושך ולאפות לפי הצורך (רק יש להוסיף דקה או שתיים לזמן האפייה).
- אופים את העוגיות 12-14 דקות עד שהן משחימות מעט בצדדים אך נשארות רכות ויציבות.
- לאחר שהתקררו יש לאחסן את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת חדר.
אופן הכנה
- מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן עם תחתית עבה ושופכים מעל את המים.
- מערבבים עד שנוצרת תערובת רטובה (כמו חול רטוב בים).
- מכינים בצד תבנית חסינה לחום עם משטח סיליקון או נייר אפייה, עליו נשפוך את הקרמל.
- מניחים את הסיר על להבה גבוהה ומבשלים את הסוכר עד שמתקבל צבע קרמל ענברי. יש להיזהר לא לשרוף את הקרמל. מידי פעם מנענעים את הסיר מצד לצד בכדי לוודא שאין שאריות סוכר בצדדים שנשרפים.
- ברגע שהסוכר הופך לקרמל כהה, שופכים אותו על התבנית. אסור להתמהמה בשלב זה, היות והקרמל ממשיך להתכהות ולהישרף בסיר.
- ממתינים שהקרמל יתקרר בטמפרטורת החדר ויתקשה לגמרי. לאחר מכן, ובזהירות, שוברים אותו לפיסות קטנות בעזרת מערוך. תהיו עדינים ותיזהרו כי זה עלול לעוף לצדדים.
- שומרים בצד עד שמכינים את בצק העוגיות. אם לא משתמשים מיד, יש לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את העוגיות: בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הוניל. מעבדים עד לאיחוד.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הקורנפלור והמלחים.
- מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת היבשים ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- קוצצים באופן גס את אגוזי הפקאן ומוסיפים אותם ואת שבבי הקרמל לקערת המיקסר ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- יוצרים כ-22 כדורים מהבצק ומקפיאים כ-15 דקות. אפשר לשמור את הכדורים במקפיא לזמן ממושך ולאפות לפי הצורך (רק יש להוסיף דקה או שתיים לזמן האפייה).
- אופים את העוגיות 12-14 דקות עד שהן משחימות מעט בצדדים אך נשארות רכות ויציבות.
- לאחר שהתקררו יש לאחסן את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת חדר.