שלב אחרי שלב – עוף שלם ממולא ברוטב עשבי תיבול
מנה עסיסית וכל כך מרשימה שתקפיץ לכם את הארוחה המשפחתית. עוף בתנור רך בפנים וקריספי מבחוץ, ממולא באורז ועשבי תיבול - בדיוק מה שכולם שצריכים על השולחן
מנה עסיסית וכל כך מרשימה שתקפיץ לכם את הארוחה המשפחתית. עוף בתנור רך בפנים וקריספי מבחוץ, ממולא באורז ועשבי תיבול - בדיוק מה שכולם שצריכים על השולחן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 588.4 קק״ל 3530.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 343.0 גרםשומן 32.8 גרם 196.7 גרםנתרן 825.5 מ״ג 4953.0 מ״גחלבון 17.3 גרם 103.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרםשומן רווי 5.6 גרם 33.8 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 95.5 מ״ג 573.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 406.3 מ״ג 2438.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות588
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 588.4 קק״ל 3530.3 קק״לפחמימות 57.2 גרם 343.0 גרםשומן 32.8 גרם 196.7 גרםנתרן 825.5 מ״ג 4953.0 מ״גחלבון 17.3 גרם 103.8 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 16.8 גרםשומן רווי 5.6 גרם 33.8 גרםכולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״גסידן 95.5 מ״ג 573.0 מ״גברזל 2.4 מ״ג 14.6 מ״גאשלגן 406.3 מ״ג 2438.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 588 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן הקנולה והמלח. מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים 12 דקות. מכבים את האש ומניחים מגבת מעל המכסה ל-5 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים רוטב עשבי התיבול: טוחנים מעט במעבד המזון או בבלנד מוט את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לטחון היטב.
- מערבבים כוס אחת מהאורז המוכן עם 2 כפות מרוטב עשבי התיבול.
- ממלאים היטב את העוף באורז המתובל (אם נשאר עוד מקום אפשר להוסיף עוד אורז מבושל).
- מכינים את האורז בתבנית: מפזרים בתבנית את האורז הנותר ומעליו מפזרים את שיני השום והבצל.
- מניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים את שאר רוטב עשבי התיבול על העוף (כך שיישפך גם על האורז).
- מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן גם בנייר כסף (כדי שהבשר לא יגע בנייר האלומיניום). מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
- כעבור שעתיים מורידים את ניירות האפייה והאלומיניום המכסים את העוף, מעבירים את התנור למצב “גריל” וממשיכים לצלות בגריל עוד כ-20 דקות.
- העוף יוצא רך ועסיסי אך שחום וקריספי מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: מטגנים מעט את האורז עם שמן הקנולה והמלח. מוסיפים את המים. כשהמים רותחים מעבירים את הסיר לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים 12 דקות. מכבים את האש ומניחים מגבת מעל המכסה ל-5 דקות נוספות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים רוטב עשבי התיבול: טוחנים מעט במעבד המזון או בבלנד מוט את הפטרוזיליה, הנענע והאורגנו. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון וממשיכים לטחון היטב.
- מערבבים כוס אחת מהאורז המוכן עם 2 כפות מרוטב עשבי התיבול.
- ממלאים היטב את העוף באורז המתובל (אם נשאר עוד מקום אפשר להוסיף עוד אורז מבושל).
- מכינים את האורז בתבנית: מפזרים בתבנית את האורז הנותר ומעליו מפזרים את שיני השום והבצל.
- מניחים את העוף במרכז התבנית. שופכים את שאר רוטב עשבי התיבול על העוף (כך שיישפך גם על האורז).
- מכסים בנייר אפייה ולאחר מכן גם בנייר כסף (כדי שהבשר לא יגע בנייר האלומיניום). מכניסים לתנור ואופים שעתיים.
- כעבור שעתיים מורידים את ניירות האפייה והאלומיניום המכסים את העוף, מעבירים את התנור למצב “גריל” וממשיכים לצלות בגריל עוד כ-20 דקות.
- העוף יוצא רך ועסיסי אך שחום וקריספי מלמעלה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן