עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד
סעודת הפסח כולה טעימה ומיוחדת, אבל בסופו של דבר – כולם מחכים לקינוח. אז תנו להם משהו שווה לחכות לו, עם עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
סעודת הפסח כולה טעימה ומיוחדת, אבל בסופו של דבר – כולם מחכים לקינוח. אז תנו להם משהו שווה לחכות לו, עם עוגת הרושם הזו שעשויה שכבות מרנג ומוס שוקולד. אם יש מנה שלא יחדלו לדבר עליה גם שבועות אחרי החג, זו תהיה זו!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״לפחמימות 620.5 גרם 620.5 גרםשומן 358.5 גרם 358.5 גרםנתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״גחלבון 34.1 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרםשומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרםכולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״גסידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״גברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה שעהכולל 9 שעות
-
קלוריות5781
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5781.0 קק״ל 5781.0 קק״לפחמימות 620.5 גרם 620.5 גרםשומן 358.5 גרם 358.5 גרםנתרן 220.0 מ״ג 220.0 מ״גחלבון 34.1 גרם 34.1 גרםסיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרםשומן רווי 222.0 גרם 222.0 גרםכולסטרול 861.0 מ״ג 861.0 מ״גסידן 695.8 מ״ג 695.8 מ״גברזל 21.1 מ״ג 21.1 מ״גאשלגן 2450.0 מ״ג 2450.0 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 5781 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
2 1/2מיכלים או 625 מ"ל שמנת מתוקה 38%או שמנת צמחית לגרסה פרווה
רוטב שוקולד
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%או שמנת צמחית לגרסה פרווה
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
- במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
- על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
- מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
- מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
- מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
- במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
- מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
- על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
- מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
- מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
- מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
- במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.
הערות
- אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא ייגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/דף עם סימונים
הערות
- אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא ייגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/דף עם סימונים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
אפשר להקפיא את העוגה?
במקרה זה לא
Beautiful idea for Pessah. l will re
Let us know how it turned out!
מה עושים עם 8 חלמונים שנותרו?
היי אמלי, אפשר להכין חביתה או פריטטה עשירה בחלמונים או להוסיף למתכון של פאי לימון למשל לחיזוק הצבע. בהצלחה!
מכינים קרם ברולה….