העוגיה המושלמת לבוקר טוב: רוגעלך טבעוני!
יש יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם רוגעלך טבעוני? עוגיות מבצק פריך בצורת רוגעלך, במילוי ממרח חמאת בוטנים ושוקולד, טעימות במיוחד!
יש יותר מושלם מלפתוח את הבוקר עם רוגעלך טבעוני? עוגיות מבצק פריך בצורת רוגעלך, במילוי ממרח חמאת בוטנים ושוקולד, טעימות במיוחד!
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.9 קק״ל 3789.6 קק״לפחמימות 15.7 גרם 377.1 גרםשומן 9.2 גרם 220.4 גרםנתרן 49.4 מ״ג 1186.7 מ״גחלבון 2.7 גרם 64.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 20.5 גרםשומן רווי 2.4 גרם 58.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.2 מ״ג 292.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 57.3 מ״ג 1375.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות158
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 157.9 קק״ל 3789.6 קק״לפחמימות 15.7 גרם 377.1 גרםשומן 9.2 גרם 220.4 גרםנתרן 49.4 מ״ג 1186.7 מ״גחלבון 2.7 גרם 64.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 20.5 גרםשומן רווי 2.4 גרם 58.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.2 מ״ג 292.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 57.3 מ״ג 1375.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 158 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
250 גרם קמח לבןאו קמח כוסמין (2 כוסות פחות 3 כפות)
-
100 גרם מזולה בטעם חמאהקרה, חתוכה לקוביות
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
100 גרם מעדן סויה
מלית (אופציה 1)
-
1/2 צנצנת ממרח לוטוס
מלית (אופציה 2)
-
1/2 כוס חמאת בוטנים חלקהרכה
-
2 כפות אבקת קקאומנופה
-
1 כף גדושה אבקת סוכר
טבילה
הגשה (אופציונלי)
אופן הכנה
- שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, המזולה, הסוכר ואבקת האפייה וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את מעדן הסויה וממשיכים לעבד, עד שמתקבלים גושי בצק רכים ונעימים למגע.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח ומאחדים לכדור בצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכסים במגבת מטבח (כדי שהבצק לא יתייבש).
- מחממים תנור לחום של 185 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים ממרח חמאת בוטנים-שוקולד: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר.
- מכינים את הרוגלך: מרדדים כל חלק בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 ס”מ. אם רוצים - מיישרים קצת את הקצוות.
- בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים כל עיגול בצק ל-8 משולשים.
- מניחים בקצה הרחב של כל משולש כפית מלית.
- מרטיבים קצת את הקצוות הצרים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב לכיוון הצד הצר לצורת רוגעלך.
- טובלים בסוכר החום ומסדרים על גבי התבנית.
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהרוגעלך מזהיבים.
אופן הכנה
- שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, המזולה, הסוכר ואבקת האפייה וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורית יבשה.
- מוסיפים את מעדן הסויה וממשיכים לעבד, עד שמתקבלים גושי בצק רכים ונעימים למגע.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח ומאחדים לכדור בצק. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכסים במגבת מטבח (כדי שהבצק לא יתייבש).
- מחממים תנור לחום של 185 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים ממרח חמאת בוטנים-שוקולד: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר.
- מכינים את הרוגלך: מרדדים כל חלק בצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 2-3 ס”מ. אם רוצים - מיישרים קצת את הקצוות.
- בעזרת סכין או גלגלת פיצה מחלקים כל עיגול בצק ל-8 משולשים.
- מניחים בקצה הרחב של כל משולש כפית מלית.
- מרטיבים קצת את הקצוות הצרים. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב לכיוון הצד הצר לצורת רוגעלך.
- טובלים בסוכר החום ומסדרים על גבי התבנית.
- אופים במשך 20-25 דקות, עד שהרוגעלך מזהיבים.
הערות
- אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים.
הערות
- אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? אני ממש לא אוהבת טעמים של מרגרינה
כן.
מרגרינה?? באמת טבעוני. תורידו מרגרינה מהמתכונים שלכם !