חביבת הקהל: עוגת גזר ממכרת של משה הופרט
הכירו את עוגת הגזר של משה הופרט! הוא היה הגבר היחיד, האמיץ שהתמודד בתחרות מול מלא נשים. האומץ השתלם והעוגה שלו יצאה נהדרת וזכתה בתואר כבוד
הכירו את עוגת הגזר של משה הופרט! הוא היה הגבר היחיד, האמיץ שהתמודד בתחרות מול מלא נשים. האומץ השתלם והעוגה שלו יצאה נהדרת וזכתה בתואר כבוד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5314.1 קק״ל 5314.1 קק״לפחמימות 469.8 גרם 469.8 גרםשומן 332.3 גרם 332.3 גרםנתרן 1709.2 מ״ג 1709.2 מ״גחלבון 63.0 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 35.3 גרם 35.3 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 475.6 מ״ג 475.6 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 3388.2 מ״ג 3388.2 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות5314
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5314.1 קק״ל 5314.1 קק״לפחמימות 469.8 גרם 469.8 גרםשומן 332.3 גרם 332.3 גרםנתרן 1709.2 מ״ג 1709.2 מ״גחלבון 63.0 גרם 63.0 גרםסיבים תזונתיים 35.3 גרם 35.3 גרםשומן רווי 62.7 גרם 62.7 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 475.6 מ״ג 475.6 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 3388.2 מ״ג 3388.2 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 5314 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 גזרים גדוליםמגוררים גס
-
2 ביצים L
-
200 גרם שמן קנולה
-
270 גרם סוכר לבן
-
35 גרם אגוזי לוזקצוצים דק
-
35 גרם פיסטוקים טבעייםקצוצים דק
-
35 גרם אגוזי פקאןקצוצים דק
-
160 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף קינמון טחון
-
1 קורט מלח דק
ציפוי
-
2 גביעי שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
25 גרם אבקת סוכר
-
1 כף קליפת לימוןמ-2 לימונים שלמים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מערבבים את השמן והסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה אחת שלמה ועוד חלמון אחד וטורפים היטב (את החלבון שומרים בצד).
- מניחים בקערה נפרדת גזר ואגוזים, מערבבים היטב בעזרת הידיים ומוסיפים לתערובת הביצים שהכנו קודם.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח, מסיפים לתערובת הגזר והביצים ומערבבים היטב.
- טורפים או מקציפים בעזרת מיקסר את החלבון ששמרנו קודם יחד עם קורט מלח למרנג אוורירי ויציב ומקפלים בעזרת לקקן לתוך תערובת הגזר עד להטמעה.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30-35 דק’ או עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא לח.
- מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הציפוי: טורפים שמנת וסוכר לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה ומגרדים מעל עוד מעט גרידת לימון טרייה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: מערבבים את השמן והסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצה אחת שלמה ועוד חלמון אחד וטורפים היטב (את החלבון שומרים בצד).
- מניחים בקערה נפרדת גזר ואגוזים, מערבבים היטב בעזרת הידיים ומוסיפים לתערובת הביצים שהכנו קודם.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח, מסיפים לתערובת הגזר והביצים ומערבבים היטב.
- טורפים או מקציפים בעזרת מיקסר את החלבון ששמרנו קודם יחד עם קורט מלח למרנג אוורירי ויציב ומקפלים בעזרת לקקן לתוך תערובת הגזר עד להטמעה.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30-35 דק’ או עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא לח.
- מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מכינים את הציפוי: טורפים שמנת וסוכר לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה ומגרדים מעל עוד מעט גרידת לימון טרייה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן