-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.9 קק״ל 2647.4 קק״לפחמימות 62.3 גרם 498.4 גרםשומן 2.4 גרם 18.9 גרםנתרן 402.4 מ״ג 3219.2 מ״גחלבון 12.6 גרם 101.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות331
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.9 קק״ל 2647.4 קק״לפחמימות 62.3 גרם 498.4 גרםשומן 2.4 גרם 18.9 גרםנתרן 402.4 מ״ג 3219.2 מ״גחלבון 12.6 גרם 101.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מה נראה כמו עוגה, טעים כמו סושי וקל להכנה כמו סלט? עוגת סושי! כל מרכיבי הסושי כאן, אבל במקום לגלגל את הרולים אחד אחד, מסדרים אותם בשכבות יפהפיות. עם אורז סושי נהדר, אבוקדו ובטטה רכים, סלמון טרי, מלפפון פריך וכל תוספות הסושי האהובות – ההנאה מובטחת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 331 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
3 כוסות אורז קלרוזמזרח מערב
-
3 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 כפית מלח דק
-
1/3 כוס חומץ אורזמזרח מערב
-
3 כפיות אבקת סוכר
שכבות
-
1 יחידה בטטהגדולה, קלופה ופרוסה דק לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
-
1 יחידה אבוקדוקלוף, מגולען ופרוס
-
300 גרם סלמון טריפרוס לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ או 3 קופסאות טונה במים/שמן מסוננות
-
1/3 כוס מלפפון ירוקפרוס לפרוסות
-
2 דפי אצות נורימזרח מערב
הגשה
-
1 כפית שומשום שחורמזרח מערב
-
1 כפית ג’ינג’ר כבושמזרח מערב
-
מזרח מערב
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים את האורז בקערה ומכסים במים קרים. מערבבים היטב בידיים ומסננים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
- שמים את האורז, המים הרותחים והמלח בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15-20 דקות נוספות, עד שהאורז רך. מוסיפים את החומץ ואבקת הסוכר, מערבבים בעדינות ומצננים.
- מאדים את הבטטה במסננת אידוי מעל סיר עם מים רותחים ומצננים מעט. גוזרים את דפי האצה בגודל התבנית ומרפדים את התבנית בניילון נצמד.
- מרכיבים את עוגת הסושי: מהדקים שליש מכמות האורז בידיים רטובות בתוך התבנית בגובה 1.5 ס”מ. מניחים על האורז אצה, מעליה את הסלמון, שכבה נוספת של שליש מכמות האורז, בטטה, מלפפון, אצה והאורז הנותר. מכסים ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
- להגשה הופכים את עוגת הסושי על צלחת הגשה. פורסים את האבוקדו דק ומניחים על ה”עוגה”. מפזרים מעט ג’ינג’ר כבוש, מפזרים שומשום שחור ומגישים עם רוטב סויה ומשחת ווסאבי.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שמים את האורז בקערה ומכסים במים קרים. מערבבים היטב בידיים ומסננים. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות.
- שמים את האורז, המים הרותחים והמלח בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15-20 דקות נוספות, עד שהאורז רך. מוסיפים את החומץ ואבקת הסוכר, מערבבים בעדינות ומצננים.
- מאדים את הבטטה במסננת אידוי מעל סיר עם מים רותחים ומצננים מעט. גוזרים את דפי האצה בגודל התבנית ומרפדים את התבנית בניילון נצמד.
- מרכיבים את עוגת הסושי: מהדקים שליש מכמות האורז בידיים רטובות בתוך התבנית בגובה 1.5 ס”מ. מניחים על האורז אצה, מעליה את הסלמון, שכבה נוספת של שליש מכמות האורז, בטטה, מלפפון, אצה והאורז הנותר. מכסים ומניחים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
- להגשה הופכים את עוגת הסושי על צלחת הגשה. פורסים את האבוקדו דק ומניחים על ה”עוגה”. מפזרים מעט ג’ינג’ר כבוש, מפזרים שומשום שחור ומגישים עם רוטב סויה ומשחת ווסאבי.
הערות
- ניתן לשמור את עוגת הסושי במקרר למשך שלושה ימים בכלי אטום, יש להוסיף את האבוקדו רק בעת ההגשה.
הערות
- ניתן לשמור את עוגת הסושי במקרר למשך שלושה ימים בכלי אטום, יש להוסיף את האבוקדו רק בעת ההגשה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
למי שאוכל עם טונה מקופסא, הכי נדיר זה טונה רגילה + מעושנת!