חדש בתפריט שלכם: פנקייק ללא גלוטן ולקטוז ברוטב טופי ובננות מקורמלות!
ארוחת בוקר מתוקה ומפנקת גם להורים - פנקייקים ללא גלוטן וללא לקטוז, משיבולת שועל, קינמון וחלב שקדים, שמוגשים עם רוטב טופי ובננות מקורמלות בסוכר חום
ארוחת בוקר מתוקה ומפנקת גם להורים - פנקייקים ללא גלוטן וללא לקטוז, משיבולת שועל, קינמון וחלב שקדים, שמוגשים עם רוטב טופי ובננות מקורמלות בסוכר חום
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 1783.1 קק״לפחמימות 57.1 גרם 342.8 גרםשומן 4.3 גרם 25.8 גרםנתרן 109.9 מ״ג 659.2 מ״גחלבון 5.3 גרם 31.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.5 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 43.9 מ״ג 263.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 216.6 מ״ג 1299.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות297
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 1783.1 קק״לפחמימות 57.1 גרם 342.8 גרםשומן 4.3 גרם 25.8 גרםנתרן 109.9 מ״ג 659.2 מ״גחלבון 5.3 גרם 31.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.9 גרםשומן רווי 1.1 גרם 6.5 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 886.2 מ״גסידן 43.9 מ״ג 263.2 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 216.6 מ״ג 1299.6 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 297 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקייקים
-
שימו לב שאתם רוכשים שיבולת שועל ללא גלוטן! כמובן שניתן להכין גם עם שיבולת שועל אחרת במידה ואין רגישות
-
3 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כפית קינמון טחון
-
0.33 כוס סירופ מייפלאו סוכר חום
-
3/4 כוס חלב שקדים
-
3/4 כפית אבקת אפייה
רוטב טופי
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1 מיכל קרם קוקוסאו מיכל אחד של שמנת מתוקה לגרסה עם לקטוז
-
2 כפות ברנדי
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הפנקייק: טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
- מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
- בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
- בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
- ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
- מכינים את רוטב הטופי: במחבת, על אש קטנה מניחים את הסוכר ונותנים לו להפוך לקרמל (לא לגעת בו בזמן התהליך!).
- כשנוצר קרמל מוסיפים קרם קוקוס או את השמנת, תמצית הוניל והברנדי ומבשלים כ-10 דק עד להסמכה, בנתיים מחממים מחבת גדולה נוספת.
- חותכים את הבננות לחצי לאורך, בוזקים על הצד השטוח של הבננות סוכר חום
מניחים את הבננות במחבת החמה עם הצד השטוח כלפי מטה. - צורבים את הבננות כ-4-5 דקות עד שהן מתחילות להתקרמל.
- מגישים: מניחים ערמת פנקייק בכל צלחת, יוצקים על כל פנקייק מרוטב הטופי
ומניחים 2 חצאי בננות מקורמלות מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הפנקייק: טוחנים בבלנדר מוט של בראון את השיבולת שועל כ-7 דקות עד שמתקבלת שיבולת טחונה למרקם של קמח גס. לתערובת מוסיפים מעט אבקת אפייה וקינמון.
- מפרידים את הביצים ל-2 קערות נפרדות. מוסיפים לקערת החלמונים סירופ מייפל, תמצית וניל וחלב שקדים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-10 דקות.
- בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ואוורירי.
- בתנועות קיפול מערבבים את שתי התערובות יחד לתערובת אחידה.
- ממיסים במחבת גדולה מעט שמן קוקוס או חמאה, יוצקים מהבלילה למחבת, עיגולים באיזה גודל שאוהבים ומטגנים כ-2-3 דקות עד שתחתית הפנקייק מזהיב, הופכים ומטגנים עד שהצד השני שחום גם הוא.
- מכינים את רוטב הטופי: במחבת, על אש קטנה מניחים את הסוכר ונותנים לו להפוך לקרמל (לא לגעת בו בזמן התהליך!).
- כשנוצר קרמל מוסיפים קרם קוקוס או את השמנת, תמצית הוניל והברנדי ומבשלים כ-10 דק עד להסמכה, בנתיים מחממים מחבת גדולה נוספת.
- חותכים את הבננות לחצי לאורך, בוזקים על הצד השטוח של הבננות סוכר חום
מניחים את הבננות במחבת החמה עם הצד השטוח כלפי מטה. - צורבים את הבננות כ-4-5 דקות עד שהן מתחילות להתקרמל.
- מגישים: מניחים ערמת פנקייק בכל צלחת, יוצקים על כל פנקייק מרוטב הטופי
ומניחים 2 חצאי בננות מקורמלות מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
הצליאקית שלי התעלפה על זה. תודה לכם
כיף לשמוע! תודה לך(:
מתכון מעולה וקליל
איזה כיף! תודה רבה (:
בהחלט ארוחת בוקר מפנקת