חזה עוף בסילאן ותפוחים – ללקק את האצבעות!
פיסות חזה עוף רכות ברוטב מתוק-חמוץ עם קוביות תפוחים טעימות ועסיסיות, קשיו ובצל ירוק. מגישים על קערת אורז לבן ושוכחים מהכל
פיסות חזה עוף רכות ברוטב מתוק-חמוץ עם קוביות תפוחים טעימות ועסיסיות, קשיו ובצל ירוק. מגישים על קערת אורז לבן ושוכחים מהכל
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 1671.5 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.5 גרםשומן 15.2 גרם 61.0 גרםנתרן 893.7 מ״ג 3574.9 מ״גחלבון 30.3 גרם 121.3 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.8 גרםכולסטרול 91.3 מ״ג 365.0 מ״גסידן 38.1 מ״ג 152.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 693.5 מ״ג 2774.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות418
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 417.9 קק״ל 1671.5 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.5 גרםשומן 15.2 גרם 61.0 גרםנתרן 893.7 מ״ג 3574.9 מ״גחלבון 30.3 גרם 121.3 גרםסיבים תזונתיים 4.7 גרם 18.9 גרםשומן רווי 2.4 גרם 9.8 גרםכולסטרול 91.3 מ״ג 365.0 מ״גסידן 38.1 מ״ג 152.3 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 693.5 מ״ג 2774.1 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 418 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פילה עוף
-
4 תפוחי עץ פינק ליידי בינוניים
-
1 בצל גדול
-
1/2 כוס מיץ תפוחים
-
2 כפות סילאן
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן זית
קישוט
-
1 חופן בצל ירוקחתוך לטבעות קטנות
-
1 חופן אגוזי קשיו קלויים
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים ואת הבצל וחותכים לקוביות קטנות.
- מלהיטים במחבת רחבה 2 כפות משמן הזית וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים לקבלת מראה זהוב ומפתה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותה המחבת את כף השמן הלוהטת ומטגנים בה את קוביות הבצל. אחרי חמש דקות, מוסיפים את קוביות התפוחים.
- מטגנים יחד עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את המיץ, הסילאן, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. מבשלים חמש דקות על אש בינונית-נמוכה.
- מוסיפים את נתחי העוף, סוגרים את המכסה ונותנים להם להתבשל ברוטב עוד עשר דקות.
- מפזרים את הבצל הירוק והקשיו הקלוי. מגישים עם אורז.
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים ואת הבצל וחותכים לקוביות קטנות.
- מלהיטים במחבת רחבה 2 כפות משמן הזית וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים לקבלת מראה זהוב ומפתה. מוציאים לצלחת.
- מוסיפים לאותה המחבת את כף השמן הלוהטת ומטגנים בה את קוביות הבצל. אחרי חמש דקות, מוסיפים את קוביות התפוחים.
- מטגנים יחד עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים את המיץ, הסילאן, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. מבשלים חמש דקות על אש בינונית-נמוכה.
- מוסיפים את נתחי העוף, סוגרים את המכסה ונותנים להם להתבשל ברוטב עוד עשר דקות.
- מפזרים את הבצל הירוק והקשיו הקלוי. מגישים עם אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
מתאים לערב שבת
אין חי מיץתפוזים.. במה אפשר להחליף?
אפשר להחליף בחצי כוס מים.
האם אפשר להכין יום קודם?
כן, אך יש לקחת בחשבון שהנתח חזה עוף עצמו, אינו שומני מדי ולכן נוטה להתייבש. מומלץ כמובן להכין בסמוך להגשה.
יצא מדהים וקצר תשבחות.טיפה תוספת שלי: תבלתי את חזות העוף בשמן זית,פילדלפיה ומלח הימאליה לפני הטיגון
נשמע מעולה!