חזה עוף בתנור ברוטב צ’ילי מתוק עם ברוקולי
איילת הירשמן מכינה חזה עוף בתנור ברוטב אסייתי מרענן של צ'ילי מתוק, למון גראס ושום. מצרפים למנה ברוקולי ונהנים מארוחה דיאטטית, קלה וזריזה
איילת הירשמן מכינה חזה עוף בתנור ברוטב אסייתי מרענן של צ'ילי מתוק, למון גראס ושום. מצרפים למנה ברוקולי ונהנים מארוחה דיאטטית, קלה וזריזה
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 234.8 קק״ל 1409.0 קק״לפחמימות 10.0 גרם 59.8 גרםשומן 4.5 גרם 27.1 גרםנתרן 188.2 מ״ג 1128.9 מ״גחלבון 38.7 גרם 231.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסידן 20.2 מ״ג 121.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 13.2 מ״ג 79.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות235
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 234.8 קק״ל 1409.0 קק״לפחמימות 10.0 גרם 59.8 גרםשומן 4.5 גרם 27.1 גרםנתרן 188.2 מ״ג 1128.9 מ״גחלבון 38.7 גרם 231.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.3 גרםשומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסידן 20.2 מ״ג 121.3 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.9 מ״גאשלגן 13.2 מ״ג 79.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 235 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
חזה עוף צלוי
-
750 גרם חזה עוף שלם
-
3 גבעולי למון גראס
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/3כוס או 80 מ"ל מים
-
2 עלי קפיר ליים מיובש
-
2 כפיות מיץ לימון
-
2 שיני שום
-
1 ראש ברוקולי
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חוצים את חזות העוף במרכז כך שיתקבלו 6 נתחים, ללא עצם ועור.
- קוצצים דק את הלמון גראס ואת השום ושמים בקערה.
- מוסיפים את הרוטב צ’ילי מתוק, המים, עלי הקפיר ליים ומיץ הלימון ומערבבים לרוטב אחיד.
- שמים את חזות העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים משומנת בתרסיס שמן בשכבה אחת, ויוצקים עליהם את הרוטב.
- צולים את נתחי העוף במשך 15 דקות.
- מפרידים את ראש הברוקולי לפרחים.
- מוציאים בזהירות את התבנית עם העוף מהתנור, מוסיפים את הברוקולי, מערבבים עם הרוטב שבתבנית וצולים 15 דקות נוספות, עד שהעוף לבן ועסיסי, רוב הנוזלים מתאדים ובתבנית נותר מעט רוטב.
- מגישים מיד, מומלץ עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- חוצים את חזות העוף במרכז כך שיתקבלו 6 נתחים, ללא עצם ועור.
- קוצצים דק את הלמון גראס ואת השום ושמים בקערה.
- מוסיפים את הרוטב צ’ילי מתוק, המים, עלי הקפיר ליים ומיץ הלימון ומערבבים לרוטב אחיד.
- שמים את חזות העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים משומנת בתרסיס שמן בשכבה אחת, ויוצקים עליהם את הרוטב.
- צולים את נתחי העוף במשך 15 דקות.
- מפרידים את ראש הברוקולי לפרחים.
- מוציאים בזהירות את התבנית עם העוף מהתנור, מוסיפים את הברוקולי, מערבבים עם הרוטב שבתבנית וצולים 15 דקות נוספות, עד שהעוף לבן ועסיסי, רוב הנוזלים מתאדים ובתבנית נותר מעט רוטב.
- מגישים מיד, מומלץ עם אורז לבן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
קודם ראיתי סרטון ואז קראתי את המתכון וראיתי שזה שונה. העדפתי לעשות לפי הכתוב ואני מרוצה מהתוצאה. אם אפשר להוסיף טבלת ערכים תזונתיים למתכון זה יהיה נהדר. תודה על מתכון פשוט, קל וטעים.
היי אירה, שמחים לקרוא שאת מרוצה מהמנה 🙂 יש טבלת ערכים תזונתיים – לחצי על הכיתוב “עוד ערכים תזונתיים” שנמצא מתחת לזמן הכנת המתכון ולקלוריות.