חלה מתוקה לשבת המלכה עם טריק לחלה נוצצת במיוחד
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1811.7 קק״ל 3623.3 קק״לפחמימות 232.4 גרם 464.7 גרםשומן 76.3 גרם 152.7 גרםנתרן 4193.9 מ״ג 8387.7 מ״גחלבון 51.3 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרםשומן רווי 30.3 גרם 60.5 גרםכולסטרול 547.7 מ״ג 1095.3 מ״גסידן 138.8 מ״ג 277.7 מ״גברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 626.5 מ״ג 1252.9 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 13.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 23 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1812
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1811.7 קק״ל 3623.3 קק״לפחמימות 232.4 גרם 464.7 גרםשומן 76.3 גרם 152.7 גרםנתרן 4193.9 מ״ג 8387.7 מ״גחלבון 51.3 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרםשומן רווי 30.3 גרם 60.5 גרםכולסטרול 547.7 מ״ג 1095.3 מ״גסידן 138.8 מ״ג 277.7 מ״גברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 626.5 מ״ג 1252.9 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 13.2 מ״גסגור
אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה, תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם. קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות שבת!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 23 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1812 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
הברשה - אג ווש
-
1 ביצה L
-
3 כפות שמנת מתוקה 38%
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
קורט מלח דק
פיזור
-
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר עם וו לישה.
- לשים במשך כ-10 דקות. את הקמח מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
- קולעים את החלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל.
- כל חלק מחלקים לשלושה חלקים.
- מכדררים מכל חתיכת בצק כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
- מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב במשך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מכינים את האג ווש: טורפים היטב בקערה קטנה את הביצה.
- מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח ומערבבים טוב עד שהסוכר ימס בבלילה.
- מברישים באג ווש את החלה הקלועה ובוזקים מעל שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
אופן הכנה
- מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר עם וו לישה.
- לשים במשך כ-10 דקות. את הקמח מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
- קולעים את החלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל.
- כל חלק מחלקים לשלושה חלקים.
- מכדררים מכל חתיכת בצק כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
- מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב במשך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מכינים את האג ווש: טורפים היטב בקערה קטנה את הביצה.
- מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח ומערבבים טוב עד שהסוכר ימס בבלילה.
- מברישים באג ווש את החלה הקלועה ובוזקים מעל שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
הכנתם את המתכון?
תגובות (21)
באיזה מצב צריכה להיות החמאה?
מומסת (ראי שכתוב בכחול מתחת למצרך החמאה ברשימת המצרכים)
שלום. תודה על המתכונים המקוריים! יש מנהג יהודי ידוע שלא מכינים לחם חלבי שנראה כמו לחם רגיל, אלא תמיד תמיד עושים אותו בצורה מיוחדת כדי שיהיה ניכר שהוא חלבי, ולא יאכלו אותו בטעות עם בשר או עוף. זו הלכה עתיקה ומאוד מאוד בסיסית בכל בית יהודי. לידיעתכם
היי שירה, תודה רבה על השיתוף בידע!
שלום. תודה על המתכונים המקוריים!