חלה מתוקה לשבת המלכה עם טריק לחלה נוצצת במיוחד

חלה קלועה לצמה, מתוקה, רכה, מנחמת והכי ביתית שיש עם טריק לציפוי נוצץ. בוצעים חלה מתוקה לשבת וטובלים בכל הסלטים שעל השולחן. קוראים לזה בית!
חלה קלועה לצמה, מתוקה, רכה, מנחמת והכי ביתית שיש עם טריק לציפוי נוצץ. בוצעים חלה מתוקה לשבת וטובלים בכל הסלטים שעל השולחן. קוראים לזה בית!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 23 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1812
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1811.7 קק״ל 3623.3 קק״ל
    פחמימות 232.4 גרם 464.7 גרם
    שומן 76.3 גרם 152.7 גרם
    נתרן 4193.9 מ״ג 8387.7 מ״ג
    חלבון 51.3 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 30.3 גרם 60.5 גרם
    כולסטרול 547.7 מ״ג 1095.3 מ״ג
    סידן 138.8 מ״ג 277.7 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 626.5 מ״ג 1252.9 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 13.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 23 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1812
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1811.7 קק״ל 3623.3 קק״ל
    פחמימות 232.4 גרם 464.7 גרם
    שומן 76.3 גרם 152.7 גרם
    נתרן 4193.9 מ״ג 8387.7 מ״ג
    חלבון 51.3 גרם 102.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרם
    שומן רווי 30.3 גרם 60.5 גרם
    כולסטרול 547.7 מ״ג 1095.3 מ״ג
    סידן 138.8 מ״ג 277.7 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״ג
    אשלגן 626.5 מ״ג 1252.9 מ״ג
    אבץ 6.6 מ״ג 13.2 מ״ג
    סגור

אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה, תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם. קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות שבת!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
נעמה פלד
X

11 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה - אג ווש

פיזור


אופן הכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר עם וו לישה.
  2. לשים במשך כ-10 דקות. את הקמח מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
  3. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
  4. קולעים את החלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל.
  5. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים.
  6. מכדררים מכל חתיכת בצק כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
  7. מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
  8. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב במשך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  9. מכינים את האג ווש: טורפים היטב בקערה קטנה את הביצה.
  10. מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח ומערבבים טוב עד שהסוכר ימס בבלילה.
  11. מברישים באג ווש את החלה הקלועה ובוזקים מעל שומשום.
  12. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלה מתוקה לשבת המלכה עם טריק לחלה נוצצת במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      מומסת (ראי שכתוב בכחול מתחת למצרך החמאה ברשימת המצרכים)

    Avatar
    שירה שאתי

    שלום. תודה על המתכונים המקוריים! יש מנהג יהודי ידוע שלא מכינים לחם חלבי שנראה כמו לחם רגיל, אלא תמיד תמיד עושים אותו בצורה מיוחדת כדי שיהיה ניכר שהוא חלבי, ולא יאכלו אותו בטעות עם בשר או עוף. זו הלכה עתיקה ומאוד מאוד בסיסית בכל בית יהודי. לידיעתכם

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שירה, תודה רבה על השיתוף בידע!

    Avatar
    שירה שאתי

    שלום. תודה על המתכונים המקוריים!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות