חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות של רחלי קרוט
רחלי קרוט מכינה חלה משגעת שתרצו לאכול כל השבוע ולא רק בשבת: חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות, רכה ונהדרת, שמותירה בבית ניחוחות אפייה מדהימים
רחלי קרוט מכינה חלה משגעת שתרצו לאכול כל השבוע ולא רק בשבת: חלת שום ועשבי תיבול מ-6 רצועות, רכה ונהדרת, שמותירה בבית ניחוחות אפייה מדהימים
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2902.6 קק״ל 5805.3 קק״לפחמימות 419.9 גרם 839.8 גרםשומן 105.9 גרם 211.9 גרםנתרן 4325.5 מ״ג 8651.1 מ״גחלבון 60.4 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 38.7 גרםשומן רווי 13.5 גרם 26.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 265.6 מ״ג 531.1 מ״גברזל 9.7 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 1003.2 מ״ג 2006.4 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות2903
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2902.6 קק״ל 5805.3 קק״לפחמימות 419.9 גרם 839.8 גרםשומן 105.9 גרם 211.9 גרםנתרן 4325.5 מ״ג 8651.1 מ״גחלבון 60.4 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 19.4 גרם 38.7 גרםשומן רווי 13.5 גרם 26.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 265.6 מ״ג 531.1 מ״גברזל 9.7 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 1003.2 מ״ג 2006.4 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 2903 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- קוצצים את הבזיליקום דק, פורסים את העירית לטבעות דקיקות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבלים במהירות איטית במשך 2 דקות.
- מוסיפים בזרם איטי, בזמן הערבול, את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח, השום ועשבי התיבול ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 5 דקות נוספות, סה”כ 10 דקות לישה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של 40 דקות בקיץ, או כשעה בחורף.
- מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות במשקל 110-130 גרם.
- מכדררים כל חתיכה לעיגול: מחזיקים ביד חתיכת הבצק ומקפלים לחלק העליון שלה את כל הקצוות כדי שיתקבל עיגול בצק עם חלק אחד חלק לגמרי. אפשר להיעזר בשיש ולגלגל את הבצק לעיגול חלק בעזרת הידיים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה או על שיש משומן קלות ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 2-5 דקות.
- משמנים ממש מעט את השיש ומועכים כל עיגול בצק למעין פיתה שטוחה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים באותו האופן עם כל כדורי הבצק עד שנוצרים גלילים שמנמנים וקצרים יחסית. מניחים להם לנוח במשך 2-5 דקות.
- יוצרים מכל גליל רצועה ארוכה יותר, בעזרת הידיים, נזהרים שלא לקרוע את הבצק. משתדלים להגיע לאורך של כ-50 ס”מ.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- קולעים את החלות ומניחים על התבנית ברווח גדול אחת מהשנייה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות. 10 דקות לפני סיום ההתפחה מברישים את החלות היטב בשמן הזית עם הסילאן ואבקת שום. מפזרים מעט מלח גס. רגע לפני תחילת האפייה מברישים שוב את החלות בציפוי.
- אופים במשך 17-22 דקות, או עד שהחלות זהובות.
- מחממים את השמן בסיר קטן על אש נמוכה ומוסיפים את השום. מבשלים במשך 2-3 דקות, ולא יותר. מוסיפים לשמן את הבזיליקום והעירית ומערבבים.
- כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים אותן בשמן המתובל ומניחים להן להצטנן.
עשינו לכם חשק להכין חלות בבית? הנה כמה מתכונים שווים לחלות:
מתכון חלה מתוקה לשבת של קרין גורן
אופן הכנה
- קוצצים את הבזיליקום דק, פורסים את העירית לטבעות דקיקות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומים ומערבלים במהירות איטית במשך 2 דקות.
- מוסיפים בזרם איטי, בזמן הערבול, את השמן וממשיכים ללוש את הבצק במשך 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח, השום ועשבי התיבול ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. לשים במשך 5 דקות נוספות, סה”כ 10 דקות לישה. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה של 40 דקות בקיץ, או כשעה בחורף.
- מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות במשקל 110-130 גרם.
- מכדררים כל חתיכה לעיגול: מחזיקים ביד חתיכת הבצק ומקפלים לחלק העליון שלה את כל הקצוות כדי שיתקבל עיגול בצק עם חלק אחד חלק לגמרי. אפשר להיעזר בשיש ולגלגל את הבצק לעיגול חלק בעזרת הידיים. מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה או על שיש משומן קלות ומכסים עם מגבת. מניחים לבצק לנוח במשך 2-5 דקות.
- משמנים ממש מעט את השיש ומועכים כל עיגול בצק למעין פיתה שטוחה, מגלגלים לצורת גליל ומניחים בצד. ממשיכים באותו האופן עם כל כדורי הבצק עד שנוצרים גלילים שמנמנים וקצרים יחסית. מניחים להם לנוח במשך 2-5 דקות.
- יוצרים מכל גליל רצועה ארוכה יותר, בעזרת הידיים, נזהרים שלא לקרוע את הבצק. משתדלים להגיע לאורך של כ-50 ס”מ.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- קולעים את החלות ומניחים על התבנית ברווח גדול אחת מהשנייה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 40 דקות. 10 דקות לפני סיום ההתפחה מברישים את החלות היטב בשמן הזית עם הסילאן ואבקת שום. מפזרים מעט מלח גס. רגע לפני תחילת האפייה מברישים שוב את החלות בציפוי.
- אופים במשך 17-22 דקות, או עד שהחלות זהובות.
- מחממים את השמן בסיר קטן על אש נמוכה ומוסיפים את השום. מבשלים במשך 2-3 דקות, ולא יותר. מוסיפים לשמן את הבזיליקום והעירית ומערבבים.
- כשהחלות יוצאות מהתנור, בעודן חמות, מברישים אותן בשמן המתובל ומניחים להן להצטנן.
עשינו לכם חשק להכין חלות בבית? הנה כמה מתכונים שווים לחלות:
מתכון חלה מתוקה לשבת של קרין גורן
הערות
- אפשר להחליף את הקמח הלבן ב-500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח כוסמין
- בזמן הקליעה אם אתם הבצק מתנגד ונקרע, מניחים אותו בצד לכמה דקות והוא הופך לקל ונוח יותר לעבודה
הערות
- אפשר להחליף את הקמח הלבן ב-500 גרם קמח לבן ו-500 גרם קמח כוסמין
- בזמן הקליעה אם אתם הבצק מתנגד ונקרע, מניחים אותו בצד לכמה דקות והוא הופך לקל ונוח יותר לעבודה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות