-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5262.3 קק״ל 5262.3 קק״לפחמימות 861.0 גרם 861.0 גרםשומן 139.9 גרם 139.9 גרםנתרן 8197.5 מ״ג 8197.5 מ״גחלבון 132.9 גרם 132.9 גרםסיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרםשומן רווי 13.4 גרם 13.4 גרםכולסטרול 798.5 מ״ג 798.5 מ״גסידן 284.0 מ״ג 284.0 מ״גברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1593.2 מ״ג 1593.2 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות5262
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 5262.3 קק״ל 5262.3 קק״לפחמימות 861.0 גרם 861.0 גרםשומן 139.9 גרם 139.9 גרםנתרן 8197.5 מ״ג 8197.5 מ״גחלבון 132.9 גרם 132.9 גרםסיבים תזונתיים 31.1 גרם 31.1 גרםשומן רווי 13.4 גרם 13.4 גרםכולסטרול 798.5 מ״ג 798.5 מ״גסידן 284.0 מ״ג 284.0 מ״גברזל 15.9 מ״ג 15.9 מ״גאשלגן 1593.2 מ״ג 1593.2 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5262 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 ביצים L
-
2 1/2 כוסות מים
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1 כף מלח דק
קישוט
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
- מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
- מגישים חמים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית. מוסיפים סוכר, אינסטנט וניל, ביצים, מים, שמן ומלח ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומשומנת, משמנים את פניו בתרסיס שמן למניעת התייבשות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מעצבים, מתפיחים ואופים: שמים את התפוחים בקערה ויוצקים מעל מים חמים למשך 5 דקות. אם הצימוקים יבשים מדי משרים גם אותם. בינתיים מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן ארוך בעובי 1 ס”מ.
- מפזרים מעל תפוחים וצימוקים סחוטים מעודפי מים. מזלפים מעל דבש. מגלגלים לרולדה גדולה ומגלגלים אותה סביב עצמה לקבלת חלת שבלול עגולה גדולה. מניחים על נייר אפייה ומעבירים את החלה עם הנייר לתבנית. משמנים בתרסיס שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים בעדינות בחלמון ומקשטים בשומשום, ואופים כ-45 דקות, עד שהחלה זהובה (גם בתחתית). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת כמה דקות.
- מגישים חמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן