אוהבים לחצל? חציל אפוי פיקנטי בצ’ילי ושומשום
מתכון קל להכנה למנה טבעונית שכל שולחן ישמח לקבל! חציל אפוי פיקנטי עם צ'ילי ושומשום, תוספת טעימה וחרפרפה, אל תשכחו לספר מאיפה המתכון
מתכון קל להכנה למנה טבעונית שכל שולחן ישמח לקבל! חציל אפוי פיקנטי עם צ'ילי ושומשום, תוספת טעימה וחרפרפה, אל תשכחו לספר מאיפה המתכון
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 562.7 קק״לפחמימות 45.6 גרם 91.1 גרםסוכר 14.4 גרם 28.8 גרםשומן 10.5 גרם 20.9 גרםנתרן 835.3 מ״ג 1670.5 מ״גחלבון 6.8 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 16.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.6 מ״ג 87.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 616.8 מ״ג 1233.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 562.7 קק״לפחמימות 45.6 גרם 91.1 גרםסוכר 14.4 גרם 28.8 גרםשומן 10.5 גרם 20.9 גרםנתרן 835.3 מ״ג 1670.5 מ״גחלבון 6.8 גרם 13.7 גרםסיבים תזונתיים 8.5 גרם 16.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 2.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.6 מ״ג 87.2 מ״גברזל 1.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 616.8 מ״ג 1233.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כף שמן שומשום
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
1 1/2 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
1 כפית סירופ מייפלאו סוכר חום
-
1 כף מיץ לימוןאו לפי הטעם
חציל
-
1 חציל גדולחתוך לטבעות ואחרי זה לרבעים
הגשה
-
1 כוס אורז לבן מבושל
-
1 כף שומשום
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןחתוך לטבעות
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן השומשום, הסויה, רוטב הצ’ילי, המייפל או הסוכר והמיץ הלימון.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהחצילים משחימים.
- שמים את החצילים האפויים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים היטב ומשאירים ל-5 דקות. מדי פעם מערבבים שוב.
- מגישים את החצילים על אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה שומשום, בצל ירוק וטבעות צ’ילי.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את שמן השומשום, הסויה, רוטב הצ’ילי, המייפל או הסוכר והמיץ הלימון.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את החצילים לקוביות מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור לאפייה של בערך 20 דקות או עד שהחצילים משחימים.
- שמים את החצילים האפויים בקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים היטב ומשאירים ל-5 דקות. מדי פעם מערבבים שוב.
- מגישים את החצילים על אורז מבושל. מפזרים לפני הגשה שומשום, בצל ירוק וטבעות צ’ילי.
הערות
- אם רוצים מנה חריפה יותר, מוסיפים כפית אחת של רוטב צ'ילי חריף של קנור.
הערות
- אם רוצים מנה חריפה יותר, מוסיפים כפית אחת של רוטב צ'ילי חריף של קנור.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
פשוט יצא נפלא וכל המוסיף גורע תרתי משמע . יישר כוח וכה לחי על המתכון . תודה מעומק הלב מ.
תודה לך רוני 🙂
איפה המלח?
אין צורך במלח. אופים את קוביות החציל ללא מלח.