חצ’פיתה: חצ’פורי בפיתה שעושה חיים קלים
הנה רעיון מקורי לארוחת ערב היום - חצ'פורי פיתה, או בשמו השני "חצ'פיתה"! 2 דקות הכנה בלי לכלוך ובלי כלים ויש לכם מנה שסוגרת פינה לארוחת ערב מהירה וטעימה
הנה רעיון מקורי לארוחת ערב היום - חצ'פורי פיתה, או בשמו השני "חצ'פיתה"! 2 דקות הכנה בלי לכלוך ובלי כלים ויש לכם מנה שסוגרת פינה לארוחת ערב מהירה וטעימה
- Berko Made
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 420.4 קק״לפחמימות 51.7 גרם 51.7 גרםשומן 17.6 גרם 17.6 גרםנתרן 1079.7 מ״ג 1079.7 מ״גחלבון 28.1 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 3.5 גרםשומן רווי 7.9 גרם 7.9 גרםכולסטרול 321.2 מ״ג 321.2 מ״גסידן 467.6 מ״ג 467.6 מ״גברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 291.7 מ״ג 291.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות420
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 420.4 קק״ל 420.4 קק״לפחמימות 51.7 גרם 51.7 גרםשומן 17.6 גרם 17.6 גרםנתרן 1079.7 מ״ג 1079.7 מ״גחלבון 28.1 גרם 28.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 3.5 גרםשומן רווי 7.9 גרם 7.9 גרםכולסטרול 321.2 מ״ג 321.2 מ״גסידן 467.6 מ״ג 467.6 מ״גברזל 5.7 מ״ג 5.7 מ״גאשלגן 291.7 מ״ג 291.7 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
רוצים עוד מתכונים של BERKO-MADE? רוצים להישאר מעודכנים ובעניינים? עקבו אחריה ברשתות החברתיות!
לאינסטגרם שלה
לפייסבוק שלה
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 420 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 פיתה בינונית
-
1 כפית חמאה רכה
-
1 פרוסה גבינה צהובה 22%או גבינה צהובה אחרת שאוהבים
-
1 ביצה L
-
1 קובייה גבינה בולגריתקובייה קטנה
-
1 כפית זעתר
-
1 כפית שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה ומוציאים את החלק שנחתך (אפשר לשמור אותו ואח”כ לאפות יחד עם הפיתה וזה יוצא קראנצ’י וכיף לטבול בביצה).
- מורחים חמאה בתוך הפיתה, גם בחלק העליון.
- מסדרים רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה, כמו” קיר” מסביב לעיגול שהוצאנו.
- פותחים בזהירות ביצה במרכז הפיתה, מפזרים גבינה בולגרית מפוררת.
- מפזרים זעתר ושומשום.
- מכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, או עד שרואים שהחלבון מפסיק לזוז (בשביל לבדוק מנענעים קצת את הפיתה בזהירות).
- מעבירים את התנור למצב גריל ומגבירים את החום ל-200 לעוד 3-2 דקות רק כדי לקבל צבע זהוב מלמעלה.
- אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש אז מעבירים את התנור לגריל כשחלבון עדיין קצת זז.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- בעזרת סכין חדה חותכים עיגול גדול בצד העליון של הפיתה ומוציאים את החלק שנחתך (אפשר לשמור אותו ואח”כ לאפות יחד עם הפיתה וזה יוצא קראנצ’י וכיף לטבול בביצה).
- מורחים חמאה בתוך הפיתה, גם בחלק העליון.
- מסדרים רצועות גבינה צהובה בתוך הפיתה, כמו” קיר” מסביב לעיגול שהוצאנו.
- פותחים בזהירות ביצה במרכז הפיתה, מפזרים גבינה בולגרית מפוררת.
- מפזרים זעתר ושומשום.
- מכניסים לתנור למשך כ-15 דקות, או עד שרואים שהחלבון מפסיק לזוז (בשביל לבדוק מנענעים קצת את הפיתה בזהירות).
- מעבירים את התנור למצב גריל ומגבירים את החום ל-200 לעוד 3-2 דקות רק כדי לקבל צבע זהוב מלמעלה.
- אם אוהבים שהביצה נוזלית ממש אז מעבירים את התנור לגריל כשחלבון עדיין קצת זז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מתכון מעולה. תודה 🙂
שמחים לשמוע כנרת 🙂
הי יש מצב לעשות את זה במחבת?
כן, אבל הטעם יהיה פחות אפוי
החצפורי יצא מעולה טרפתי