-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 35.4 קק״ל 602.3 קק״לפחמימות 2.9 גרם 48.6 גרםשומן 1.1 גרם 19.0 גרםנתרן 229.0 מ״ג 3892.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 33.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 29.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 64.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות35
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 35.4 קק״ל 602.3 קק״לפחמימות 2.9 גרם 48.6 גרםשומן 1.1 גרם 19.0 גרםנתרן 229.0 מ״ג 3892.9 מ״גחלבון 2.0 גרם 33.5 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 29.4 גרםשומן רווי 0.7 גרם 12.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.8 מ״ג 64.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 11.2 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 35 | כמות מנות 17 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות עדשים כתומות
-
1 כפית שום גבישי
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת חרדל – זרעי חרדללא חובה
-
1/2 כוס חלב שיבולת שועלניתן להחליף בחלב טבעוני אחר שאינו ממותק
-
1 כף שמן קוקוסאו שמן רגיל (לא חובה)
-
1/2 כוס קמח טפיוקה
אופן הכנה
- מניחים את העדשים בקערה עמוקה, מכסים במים ומשרים במשך חצי שעה לפחות.
- מסננים את העדשים ושוטפים היטב.
- מכניסים לבלנדר ומוסיפים את שאר המרכיבים: השום, המלח, זרעי החרדל, החלב, השמן וקמח הטפיוקה.
- מוסיפים לבלנדר מים רק עד לכיסוי המרכיבים.
- מעבדים למשחה חלקה ומעבירים לקערה.
- מחממים מחבת נון-סטיק רחבה על להבה בינונית.
- מעבירים מצקת של בלילה למחבת ומפזרים בצורה מעגלית את הבלילה לשכבה כמה שיותר דקה על המחבת.
- לאחר כ-2 דקות מנתקים את הטורטיה בעדינות רבה ובעזרת התרווד הכי דק שיש לכם, הופכים לעוד 2 דקות על הצד השני.
- מגישים מיד עם מילויים טעימים - לאבנה טבעונית (ביתית או קנויה, על בסיס שקדים או קוקוס), זעתר ושמן זית, ממרח אבוקדו, חומוס וירקות ועוד.
אופן הכנה
- מניחים את העדשים בקערה עמוקה, מכסים במים ומשרים במשך חצי שעה לפחות.
- מסננים את העדשים ושוטפים היטב.
- מכניסים לבלנדר ומוסיפים את שאר המרכיבים: השום, המלח, זרעי החרדל, החלב, השמן וקמח הטפיוקה.
- מוסיפים לבלנדר מים רק עד לכיסוי המרכיבים.
- מעבדים למשחה חלקה ומעבירים לקערה.
- מחממים מחבת נון-סטיק רחבה על להבה בינונית.
- מעבירים מצקת של בלילה למחבת ומפזרים בצורה מעגלית את הבלילה לשכבה כמה שיותר דקה על המחבת.
- לאחר כ-2 דקות מנתקים את הטורטיה בעדינות רבה ובעזרת התרווד הכי דק שיש לכם, הופכים לעוד 2 דקות על הצד השני.
- מגישים מיד עם מילויים טעימים - לאבנה טבעונית (ביתית או קנויה, על בסיס שקדים או קוקוס), זעתר ושמן זית, ממרח אבוקדו, חומוס וירקות ועוד.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשר במקום קמח טפיוקה קמח שקדים, קמח כוסמת או קמח אמרנט?
קמח כוסמת (ירוקה) או קמח שקדים, אין בעיה, אפשר גם קורנפלור
אפשר להחליף קמח טפיוקה בקמח אחר- קמח תפו”א, קמח חומוס או קמח שקדים?
אפשר, כן, רק שהטורטיות יהיו מעט דחוסות יותר