טום קא גאי: מרק קוקוס ועוף תאילנדי של עז תלם
מתגעגעים לתאילנד? עז תלם משחזר טעמים מופלאים מטיול רחוק ומכין טום קא גאי: מרק קוקוס ועוף תאילנדי. מרק קל וזריז הכנה שמכינים ב-15 דקות בלבד
מתגעגעים לתאילנד? עז תלם משחזר טעמים מופלאים מטיול רחוק ומכין טום קא גאי: מרק קוקוס ועוף תאילנדי. מרק קל וזריז הכנה שמכינים ב-15 דקות בלבד
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.7 קק״ל 1655.2 קק״לפחמימות 18.6 גרם 55.7 גרםשומן 39.5 גרם 118.6 גרםנתרן 541.0 מ״ג 1623.0 מ״גחלבון 33.7 גרם 101.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 33.0 גרם 99.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.4 מ״ג 145.1 מ״גברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 740.5 מ״ג 2221.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 551.7 קק״ל 1655.2 קק״לפחמימות 18.6 גרם 55.7 גרםשומן 39.5 גרם 118.6 גרםנתרן 541.0 מ״ג 1623.0 מ״גחלבון 33.7 גרם 101.0 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 5.6 גרםשומן רווי 33.0 גרם 99.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.4 מ״ג 145.1 מ״גברזל 4.4 מ״ג 13.1 מ״גאשלגן 740.5 מ״ג 2221.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 552 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס מיםאפשר להוסיף עוד חצי כוס/כוס שלמה למרק פחות קוקוסי
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו פורטובלו/יער, פרוסות לעובי 1/2 ס"מ בערך
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס דק (רשות)
-
1 בצל סגול בינוניאו בצל לבן קטן, קלוף וחתוך לקוביות
-
300 גרם חזה עוף שלםחתוך לרצועות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רפרוס דק
-
4 כפות מיץ לימוןאו מ-2-3 ליים (בעונה)
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערבאו רוטב סויה
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות
-
2 גבעולי בצל ירוקחתוכים גס
-
1 כפית גדושה סוכר דקליםמזרח מערבאו סוכר חום דמררה
-
2 גבעולי למון גראסחתוכים גס, אפשר להחליף בפס קליפת לימון
-
4 עלי קפיר ליים מיובשאו 2-3 עלי לימון/ליים/אתרוג
-
2 ס"מ שורש גלנגלמושרה במים 5 שעות (אפשר להחליף בשורש ג׳ינג׳ר)
אופן הכנה
- דופקים על גבעולי הלמון גראס בעזרת פטיש שניצלים כדי למעוך אותם מעט ולשחרר את הניחוח.
- שמים את קרם הקוקוס, מים, עלי כפיר ליים/עלי לימון, גלנגל, ג’ינג’ר ולמונגראס/רצועות גרידת לימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה חזקה.
- מוסיפים את הפטריות והבצל ומבשלים 30 שניות.
- מוסיפים את חזה העוף ומבשלים 1-2 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון, סוכר ורוטב דגים, מערבבים היטב ומבשלים 30 שניות נוספות.
- בשלב זה העוף צריך להיות מבושל לחלוטין - לוקחים חתיכה עבה ובודקים אם היא עשויה מספיק. אם לא עשוי עד הסף, ממשיכים לבשל עוד חצי דקה או קצת יותר.
- טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון, סוכר ורוטב דגים - הפעם לפי הטעם.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות והבצל הירוק. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד 30 שניות.
- מגישים מיד.
אופן הכנה
- דופקים על גבעולי הלמון גראס בעזרת פטיש שניצלים כדי למעוך אותם מעט ולשחרר את הניחוח.
- שמים את קרם הקוקוס, מים, עלי כפיר ליים/עלי לימון, גלנגל, ג’ינג’ר ולמונגראס/רצועות גרידת לימון בסיר קטן, מביאים לרתיחה חזקה.
- מוסיפים את הפטריות והבצל ומבשלים 30 שניות.
- מוסיפים את חזה העוף ומבשלים 1-2 דקות.
- מוסיפים מיץ לימון, סוכר ורוטב דגים, מערבבים היטב ומבשלים 30 שניות נוספות.
- בשלב זה העוף צריך להיות מבושל לחלוטין - לוקחים חתיכה עבה ובודקים אם היא עשויה מספיק. אם לא עשוי עד הסף, ממשיכים לבשל עוד חצי דקה או קצת יותר.
- טועמים ומוסיפים עוד מיץ לימון, סוכר ורוטב דגים - הפעם לפי הטעם.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות והבצל הירוק. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד 30 שניות.
- מגישים מיד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן