-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1077.8 קק״ל 8622.2 קק״לפחמימות 127.8 גרם 1022.1 גרםשומן 52.9 גרם 422.9 גרםנתרן 815.1 מ״ג 6520.9 מ״גחלבון 28.1 גרם 224.8 גרםסיבים תזונתיים 15.0 גרם 119.7 גרםשומן רווי 6.5 גרם 51.7 גרםכולסטרול 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסידן 261.5 מ״ג 2091.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״גאשלגן 1056.2 מ״ג 8449.3 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 34.5 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1078
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1077.8 קק״ל 8622.2 קק״לפחמימות 127.8 גרם 1022.1 גרםשומן 52.9 גרם 422.9 גרםנתרן 815.1 מ״ג 6520.9 מ״גחלבון 28.1 גרם 224.8 גרםסיבים תזונתיים 15.0 גרם 119.7 גרםשומן רווי 6.5 גרם 51.7 גרםכולסטרול 1.2 מ״ג 9.3 מ״גסידן 261.5 מ״ג 2091.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 46.1 מ״גאשלגן 1056.2 מ״ג 8449.3 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 34.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1078 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טנזיה
-
2 בצלים בינוניים
-
5 שיני שום
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס אגוזי מלך
-
1 כוס שקדים טבעיים
-
1 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
-
2 כפות דבש
-
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 כוס מים
-
1 כוס צימוקים בהירים
-
8 שזיפים מיובשים בינוניים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית הל טחון
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1 כפית מלח דק
אורז
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 כוסות אטריות דקיקות קצרות
-
2 כוסות שקדים טבעיים
-
3 כוסות אורז לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 כוסות מים
אופן הכנה
- מכינים את הטנזיה: פורסים את הבצל ואת השום לפרוסות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
- מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
- מוסיפים את הדבש, רוטב הצ’ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
- מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד.
- באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
- מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.
אופן הכנה
- מכינים את הטנזיה: פורסים את הבצל ואת השום לפרוסות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד כדקה.
- מתבלים בפלפל שחור, מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומטגנים כ-7 דקות.
- מוסיפים את הדבש, רוטב הצ’ילי המתוק וכל התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים יין אדום, מים רותחים ופירות יבשים ומערבבים היטב. מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 10 דקות ללא מכסה, ועוד 30 דקות עם מכסה.
- מכינים את האורז: חותכים את הבצל לפרוסות דקות.
- בסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את האטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאטריות מזהיבות. באמצעות כף מחוררת, מוציאים את הבצל והאטריות מן הסיר ומניחים בקערה בצד.
- באותו הסיר מטגנים את השקדים עד להזהבה.
- מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את האטריות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הזעפרן ומערבבים. מכסים ומבשלים 22 דקות על אש קטנה.
- מכבים את האש וממתינים 2 דקות. פותחים את המכסה ומערבבים הכול. מניחים על האורז את הטנזיה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
רוצים לראות טו בשבט שיפתחו לנו תודה רבה רבה רבה