-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 460.3 קק״ל 2761.7 קק״לפחמימות 67.0 גרם 401.7 גרםשומן 16.9 גרם 101.6 גרםנתרן 70.8 מ״ג 424.8 מ״גחלבון 10.2 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 8.8 גרם 52.7 גרםכולסטרול 217.0 מ״ג 1301.7 מ״גסידן 165.8 מ״ג 994.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 284.9 מ״ג 1709.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות460
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 460.3 קק״ל 2761.7 קק״לפחמימות 67.0 גרם 401.7 גרםשומן 16.9 גרם 101.6 גרםנתרן 70.8 מ״ג 424.8 מ״גחלבון 10.2 גרם 61.3 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 8.8 גרם 52.7 גרםכולסטרול 217.0 מ״ג 1301.7 מ״גסידן 165.8 מ״ג 994.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 284.9 מ״ג 1709.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 460 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 חבילה עוגת ספוג עגולה מוכנה
קצפת
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
קרם וניל
-
3 כוסות חלב 3%
-
2 מקלות וניל בינוניים
-
6 חלמונים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
3כפות או 30 גרם קורנפלור
סירופ
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
מלימון אחד
-
3 יחידות תותיםפרוסים
-
1/4 כוס ליקר תפוזים
פירות
-
1 כוס תותים
-
1 כוס פטל טרי
-
1 כוס אוכמניות טריות
אופן הכנה
- חוצים את העוגה לרוחבה לשלושה חלקים. חוצים את מקלות הווניל ומוציאים את הגרגרים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מכינים את קרם הווניל: שמים במיקסר מבשל (או בסיר על הגז) את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד טורפים את החלמונים והסוכר כ - 2-3 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים.
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
- מקררים לחלוטין (רצוי לפחות שעתיים במקרר) מקפלים לקרם חצי מהקצפת ומערבבים. מקררים שוב.
- מכינים את הסירופ: שמים במחבת את המים, הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון והתותים. מוסיפים את ליקר התפוזים ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת סירופ. מסירים את התותים מהמחבת.
- שמים בתחתית כלי הגשה שכבה אחת של עוגה. מזלפים שליש מכמות הסירופ, מורחים מעל חצי מהקרם ומפזרים מחצית מהפירות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת עוגה אחרונה. מקשטים במחצית מהקצפת ומגישים, או שומרים במקרר עד להגשה.
אופן הכנה
- חוצים את העוגה לרוחבה לשלושה חלקים. חוצים את מקלות הווניל ומוציאים את הגרגרים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
- מכינים את קרם הווניל: שמים במיקסר מבשל (או בסיר על הגז) את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
- בסיר נפרד טורפים את החלמונים והסוכר כ - 2-3 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים.
- מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
- מקררים לחלוטין (רצוי לפחות שעתיים במקרר) מקפלים לקרם חצי מהקצפת ומערבבים. מקררים שוב.
- מכינים את הסירופ: שמים במחבת את המים, הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון והתותים. מוסיפים את ליקר התפוזים ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת סירופ. מסירים את התותים מהמחבת.
- שמים בתחתית כלי הגשה שכבה אחת של עוגה. מזלפים שליש מכמות הסירופ, מורחים מעל חצי מהקרם ומפזרים מחצית מהפירות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת עוגה אחרונה. מקשטים במחצית מהקצפת ומגישים, או שומרים במקרר עד להגשה.
הערות
- ניתן להשתמש בתותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו׳
- ניתן לבשל את הקרם גם בסיר רגיל
הערות
- ניתן להשתמש בתותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו׳
- ניתן לבשל את הקרם גם בסיר רגיל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
לצערי המתכון לא תואם את הסרטון, שחכתם להוסיף את המתכון לרוטב שבו גם מרטיבים את הבצק וגם מקרמלים את הפירות. חשוב מאוד להצלחת העוגה ולקבלת עסיסיות שהיא בעצם מקבילה לטרייפל האנגלי
היי חיה, תודה על עירור תשומת הלב. עדכנו את המתכון. במקרה הזה, אהרוני בחר שלא לקרמל את הפירות (תמרה, לעומת זאת, כן עשתה זאת, וניתן לראות בסרטון).