טרייפל קצפת ופירות אדומים

השף ישראל אהרוני מכין לכם קינוח בריטי קלאסי: טרייפל קצפת ופירות אדומים. קינוח יפהפה וחגיגי שניתן להכין מראש בכלי גדול ומרשים
השף ישראל אהרוני מכין לכם קינוח בריטי קלאסי: טרייפל קצפת ופירות אדומים. קינוח יפהפה וחגיגי שניתן להכין מראש בכלי גדול ומרשים
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 460.3 קק״ל 2761.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 401.7 גרם
    שומן 16.9 גרם 101.6 גרם
    נתרן 70.8 מ״ג 424.8 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 61.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 52.7 גרם
    כולסטרול 217.0 מ״ג 1301.7 מ״ג
    סידן 165.8 מ״ג 994.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 284.9 מ״ג 1709.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    460
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 460.3 קק״ל 2761.7 קק״ל
    פחמימות 67.0 גרם 401.7 גרם
    שומן 16.9 גרם 101.6 גרם
    נתרן 70.8 מ״ג 424.8 מ״ג
    חלבון 10.2 גרם 61.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 8.8 גרם 52.7 גרם
    כולסטרול 217.0 מ״ג 1301.7 מ״ג
    סידן 165.8 מ״ג 994.7 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 284.9 מ״ג 1709.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קצפת

קרם וניל

סירופ


אופן הכנה

  1. חוצים את העוגה לרוחבה לשלושה חלקים. חוצים את מקלות הווניל ומוציאים את הגרגרים. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת.
  2. מכינים את קרם הווניל: שמים במיקסר מבשל (או בסיר על הגז) את החלב והווניל ומביאים לרתיחה.
  3. בסיר נפרד טורפים את החלמונים והסוכר כ - 2-3 דקות במטרפה ידנית. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים עוד דקה עד שהתערובת אחידה.
  4. יוצקים חלק מהחלב החם אל סיר החלמונים וטורפים.
  5. מוסיפים את שאר החלב בהדרגה וטורפים לתערובת חלקה. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך.
  6. מקררים לחלוטין (רצוי לפחות שעתיים במקרר) מקפלים לקרם חצי מהקצפת ומערבבים. מקררים שוב.
  7. מכינים את הסירופ: שמים במחבת את המים, הסוכר, מיץ הלימון, גרידת הלימון והתותים. מוסיפים את ליקר התפוזים ומצמצמים את הנוזלים עד לקבלת סירופ. מסירים את התותים מהמחבת.
  8. שמים בתחתית כלי הגשה שכבה אחת של עוגה. מזלפים שליש מכמות הסירופ, מורחים מעל חצי מהקרם ומפזרים מחצית מהפירות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת עוגה אחרונה. מקשטים במחצית מהקצפת ומגישים, או שומרים במקרר עד להגשה.

הערות

  • ניתן להשתמש בתותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים וכו׳
  • ניתן לבשל את הקרם גם בסיר רגיל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טרייפל קצפת ופירות אדומים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    חיה שפר

    לצערי המתכון לא תואם את הסרטון, שחכתם להוסיף את המתכון לרוטב שבו גם מרטיבים את הבצק וגם מקרמלים את הפירות. חשוב מאוד להצלחת העוגה ולקבלת עסיסיות שהיא בעצם מקבילה לטרייפל האנגלי

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חיה, תודה על עירור תשומת הלב. עדכנו את המתכון. במקרה הזה, אהרוני בחר שלא לקרמל את הפירות (תמרה, לעומת זאת, כן עשתה זאת, וניתן לראות בסרטון).

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות