רקע הנמל

עסיסית וטעימה: עוגת אגוזים כשרה לפסח

עוגת אגוזים כשרה לפסח, מתכון לעוגה עסיסית וטעימה שהיא גם פרווה. מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחג
עוגת אגוזים כשרה לפסח, מתכון לעוגה עסיסית וטעימה שהיא גם פרווה. מסוג המתכונים שמכינים כל השנה ולא רק בחג
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    3054
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3053.5 קק״ל 3053.5 קק״ל
    פחמימות 323.9 גרם 323.9 גרם
    שומן 169.7 גרם 169.7 גרם
    נתרן 1071.2 מ״ג 1071.2 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 18.9 גרם 18.9 גרם
    שומן רווי 66.0 גרם 66.0 גרם
    כולסטרול 1522.2 מ״ג 1522.2 מ״ג
    סידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2172.0 מ״ג 2172.0 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    3054
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3053.5 קק״ל 3053.5 קק״ל
    פחמימות 323.9 גרם 323.9 גרם
    שומן 169.7 גרם 169.7 גרם
    נתרן 1071.2 מ״ג 1071.2 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 18.9 גרם 18.9 גרם
    שומן רווי 66.0 גרם 66.0 גרם
    כולסטרול 1522.2 מ״ג 1522.2 מ״ג
    סידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״ג
    ברזל 19.9 מ״ג 19.9 מ״ג
    אשלגן 2172.0 מ״ג 2172.0 מ״ג
    אבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במעבד מזון או בלנדר טוחנים היטב את אגוזי המלך עד לפירורים.
  3. מפרידים את החלמונים מהחלבונים.
  4. מקציפים את הסוכר יחד עם החלמונים בקערת מיקסר עם וו בלון עד לקבלת צבע אוורירי ובהיר, כ-8 עד 10 דקות.
  5. בעזרת מרית מערבבים פנימה את אגוזי המלך הטחונים, אבקת האפייה ותמצית הוניל.
  6. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף רך, ומקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
  7. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה עגול ואופים 30-40 דקות.
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה להתקרר בטמפרטורת החדר בתבנית 5 דקות לפני שמוציאים אותה מנייר האפייה.
  9. כשהעוגה מתקררת, מקלפים את נייר האפייה ממנה ומעבירים לצלחת הגשה.
  10. ממסים בפולסים במיקרוגל יחד את השוקולד וקרם הקוקוס ויוצקים מעל העוגה.
עוגת אגוזים כשרה לפסח1
עוגת אגוזים כשרה לפסח בציפוי קרם שוקולד. צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    חגית עזר

    אם יש לי ביצים מידה גדולה מאוד אקסטרלרג מה אפשר לעשות

      Avatar
      מערכת Foody

      לשים 3 ביצים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות