יום-יום חג! עוגת מרנג שוקולד
עוגה מרשימה, טעימה וחגיגית במיוחד! מתכון של מאיר דנון לעוגה המורכבת משכבות של מוס שוקולד ושברי מרנג-קקאו מתוק. העוגה שתככב בסוף הארוחה ותגרוף מחמאות
עוגה מרשימה, טעימה וחגיגית במיוחד! מתכון של מאיר דנון לעוגה המורכבת משכבות של מוס שוקולד ושברי מרנג-קקאו מתוק. העוגה שתככב בסוף הארוחה ותגרוף מחמאות
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.7 קק״ל 4077.5 קק״לפחמימות 46.4 גרם 370.9 גרםשומן 31.0 גרם 247.9 גרםנתרן 305.2 מ״ג 2441.2 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 19.4 גרם 154.9 גרםכולסטרול 147.1 מ״ג 1176.6 מ״גסידן 60.1 מ״ג 480.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 30.8 מ״גאשלגן 441.0 מ״ג 3527.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 509.7 קק״ל 4077.5 קק״לפחמימות 46.4 גרם 370.9 גרםשומן 31.0 גרם 247.9 גרםנתרן 305.2 מ״ג 2441.2 מ״גחלבון 11.6 גרם 92.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 19.4 גרם 154.9 גרםכולסטרול 147.1 מ״ג 1176.6 מ״גסידן 60.1 מ״ג 480.4 מ״גברזל 3.9 מ״ג 30.8 מ״גאשלגן 441.0 מ״ג 3527.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 13.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 510 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד
-
480 גרם חלבונים
-
100 גרם סוכר חום
-
400 גרם שוקולד מריר
-
160 גרם חמאה
-
4 חלמונים L
-
1 קורט מלח דק
-
10 יחידות נשיקות מרנגעדיף בצורת צינורות, אבל הכל יעבוד
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, מוסיפים את הסוכר לקראת סוף ההקצפה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי.
- מוסיפים לתערובת השוקולד המומס את החלמונים וטורפים היטב, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים, מכסים בניילון נצמד-סנו ומעבירים להתייצב במקרר 3 שעות לפחות.
- מכינים את המרנג כפי שלמדנו כאן .
- מרכיבים את המנה: על גבי מגש מניחים דיסק מרנג, באמצעות פלטה מניחים שכבת מוס שוקולד בעובי של 2 ס״מ, מניחים דיסק מרנג נוסף ומעליו שכבה נוספת של מוס שוקולד, מניחים דיסק שלישי ועליו מורחים שכבת מוס.
- מכסים גם את השוליים החיצוניים בשכבת מוס שוקולד.
- מכסים את פני השטח בשברים של צינורות מרנג ומפזרים מעט אבקת סוכר ואבקת קקאו.
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, מוסיפים את הסוכר לקראת סוף ההקצפה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי.
- מוסיפים לתערובת השוקולד המומס את החלמונים וטורפים היטב, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים, מכסים בניילון נצמד-סנו ומעבירים להתייצב במקרר 3 שעות לפחות.
- מכינים את המרנג כפי שלמדנו כאן .
- מרכיבים את המנה: על גבי מגש מניחים דיסק מרנג, באמצעות פלטה מניחים שכבת מוס שוקולד בעובי של 2 ס״מ, מניחים דיסק מרנג נוסף ומעליו שכבה נוספת של מוס שוקולד, מניחים דיסק שלישי ועליו מורחים שכבת מוס.
- מכסים גם את השוליים החיצוניים בשכבת מוס שוקולד.
- מכסים את פני השטח בשברים של צינורות מרנג ומפזרים מעט אבקת סוכר ואבקת קקאו.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
אייך שומרים את העוגה הזו במקרר? המרנג לא נעשה מסטיק?
את הרכבת המנה עושים בסמוך להגשה
שלמות!!!