ימי חג מאושרים: סלט הכרובית יוגורט ותות של אסי
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.3 קק״ל 1093.7 קק״לפחמימות 13.3 גרם 80.0 גרםשומן 11.2 גרם 67.1 גרםנתרן 359.8 מ״ג 2158.5 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.1 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.7 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 14.9 מ״גסידן 99.5 מ״ג 597.3 מ״גברזל 3.5 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 605.5 מ״ג 3633.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.3 קק״ל 1093.7 קק״לפחמימות 13.3 גרם 80.0 גרםשומן 11.2 גרם 67.1 גרםנתרן 359.8 מ״ג 2158.5 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.1 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.7 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 14.9 מ״גסידן 99.5 מ״ג 597.3 מ״גברזל 3.5 מ״ג 20.8 מ״גאשלגן 605.5 מ״ג 3633.3 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.1 מ״גסגור
אני אוהבת לפאר ירקות, הם תמיד יעניקו בחזרה את כל הפאר שתתנו להם. כרובית היא הירק שאני הכי אוהבת לפאר, היא לבנה וצחורה ובגדול יש לה את כל התכונות להיות הכי מפנקת שיש.
היא יכולה להיות רכה, היא יכולה להיות נגיסה, היא יכולה להיות מתוקה, היא יכולה להיות קריספית, היא יכולה להיות קרמית, היא יכולה להיות חלק ממנה, היא יכולה לעמוד לבדה במרכז השולחן, היא יכולה הכל אם רק תתנו לה.
את הכרובית שלי אני מאוד אוהבת, תמיד יהיה לה מקום בשולחן ובכל פעם ילוו אותה מלווים אחרים שרק יפארו את זר הפרחים הצחור והיפה שהיא.
הפעם לכבוד החג ובעיקר בשילוב עם העונה החלטתי לשלב את היוגורט האהוב עלי עם הכרובית הצלויה שלי וריבת התותים שלי, הביס שמתקבל הוא התגשמות כל החלומות.
הביס הזה, הוא אחד הרגעים שתשמעו בשולחן וואי זה ממש טעים מה זה. וכל כולו פאר, פאר של זר פרחים לבן, מהפנט והכי טעים שיש.
ההכנה מהירה ומהנה והיא דורשת כמה דקות בודדות של עבודה. ניתן להכין הכל מראש ורק לבנות לפני ההגשה וזה החלק הקסום של המנה.
היא תתפוס מקום נאה ומרשים בשולחן ותתחסל בשתי שניות.
שיהיה לכם חג ביכורים שכל כולו פאר, פאר של תוצרת הארץ והגוף שלכם,
ימי חג מאושרים
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 כרובית בינונית
-
1 גביע יוגורט 3%עדיף יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים יותר, ללא המתקה, 150 גרם
-
1/4 כוס שקדים קלוייםשבבים
ויניגרט תות
-
4 כפות שמן זית
-
2 כפות חומץ תפוחיםאו חומץ בן יין לבן
-
3 כפות ריבת תותאו ריבה אחרת שאוהבים
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה.
- חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומצפים אותה במעט שמן זית ומלח.
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית האפייה ואופים כ-40-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד עד להגשה.
- מרכיבים את המנה: שופכים בתחתית הצלחת את היוגורט אני ממליצה לבחור ביוגורט סמיך וקטיפתי, מפזרים את פרחי הכרובית הצלויה, עליהם מזלפים את הויניגרט, לבסוף מפזרים מעט שקדים קלויים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית תנור סטנדרטית בנייר אפייה.
- חותכים את הכרובית לפרחים בינוניים ומצפים אותה במעט שמן זית ומלח.
- מפזרים את פרחי הכרובית בתבנית האפייה ואופים כ-40-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד עד להגשה.
- מרכיבים את המנה: שופכים בתחתית הצלחת את היוגורט אני ממליצה לבחור ביוגורט סמיך וקטיפתי, מפזרים את פרחי הכרובית הצלויה, עליהם מזלפים את הויניגרט, לבסוף מפזרים מעט שקדים קלויים ומגישים.
הערות
- ניתן להחליף את השקדים הקלויים בכל אגוז שתבחרו
- אני ממליצה להרכיב את המנה בסמוך לאכילה
הערות
- ניתן להחליף את השקדים הקלויים בכל אגוז שתבחרו
- אני ממליצה להרכיב את המנה בסמוך לאכילה
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
רוטב מעולהההה!
טעים בטירוף! הריבה מוסיפה המון
לא שמעתי על השילוב הזה