יצירת אומנות: עוגת שוקולד ואגסים
עוגה בחושה מקורית וקלה להכנה! עוגת שוקולד בחושה בזמן עבודה קצר, בתוספת אגסים שלמים שנאפים בפנים ומבצבצים בחגיגיות כשפורסים את העוגה
עוגה בחושה מקורית וקלה להכנה! עוגת שוקולד בחושה בזמן עבודה קצר, בתוספת אגסים שלמים שנאפים בפנים ומבצבצים בחגיגיות כשפורסים את העוגה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.0 קק״ל 2580.2 קק״לפחמימות 73.7 גרם 442.3 גרםשומן 18.1 גרם 108.5 גרםנתרן 413.4 מ״ג 2480.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 23.1 גרםשומן רווי 10.4 גרם 62.1 גרםכולסטרול 106.5 מ״ג 638.8 מ״גסידן 53.1 מ״ג 318.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 261.9 מ״ג 1571.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות430
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 430.0 קק״ל 2580.2 קק״לפחמימות 73.7 גרם 442.3 גרםשומן 18.1 גרם 108.5 גרםנתרן 413.4 מ״ג 2480.4 מ״גחלבון 6.8 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 23.1 גרםשומן רווי 10.4 גרם 62.1 גרםכולסטרול 106.5 מ״ג 638.8 מ״גסידן 53.1 מ״ג 318.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 261.9 מ״ג 1571.3 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 430 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 אגסים גדוליםבשלים ורכים, עם הקליפה והליבה
-
75 גרם שוקולד מריר
-
1/2 כוס חלב 3%120 מ"ל
-
90 גרם חמאה רכהחבילה אחת פחות כף
-
1/2 כוס סוכר לבן120 גרם
-
1 ביצה M
-
1 חלמון M
-
1/2 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 15%או יוגורט
-
175גרם או 1 1/4 כוסות קמח תופח
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים מעט את התבנית ובוזקים על דפנותיה ועל התחתית מעט סוכר.
- במחבת קטנה על חום נמוך ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב (רבע כוס) מערבבים לקרם אחיד ומניחים בצד.
- מקציפים בקערת המיקסר (עם המקציף) את החמאה הרכה עם הסוכר למשך חמש דקות (אם יש צורך עוצרים מדי פעם להוריד שאריות מדפנות הקערה).
- מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לטרוף.
- מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה (כדי שלא ישפריץ מדי) ומוסיפים את השמנת החמוצה והחלב עד איחוד.
- מוסיפים את הקמח עד איחוד ולאחריו את השוקולד המומס וממשיכים בערבול עוד קצת (רק עד שהשוקולד כולו נטמע בתערובת).
- שוטפים את האגסים ומניחים אותם בשלמותם בתבנית במרחקים שווים זה מזה (אם הם לא “עומדים” ישר אפשר למעוך מעט בכח כדי שיתיישרו).
- מוזגים בזהירות את תערובת השוקולד לתבנית משני צידי האגסים וביניהם (אפשר להיעזר בכף כדי ליישר ולחלק באופן שווה את התערובת בין האגסים). אחרי שמסיימים להעביר את כל הבלילה לתבנית כדאי “לדפוק” את התבנית 2-3 פעמים על משטח העבודה כדי שהבלילה תמלא כיסי אוויר שנותרו במקומות נסתרים בין האגסים…
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים מעט את התבנית ובוזקים על דפנותיה ועל התחתית מעט סוכר.
- במחבת קטנה על חום נמוך ממיסים את השוקולד עם חצי מכמות החלב (רבע כוס) מערבבים לקרם אחיד ומניחים בצד.
- מקציפים בקערת המיקסר (עם המקציף) את החמאה הרכה עם הסוכר למשך חמש דקות (אם יש צורך עוצרים מדי פעם להוריד שאריות מדפנות הקערה).
- מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לטרוף.
- מנמיכים מעט את מהירות ההקצפה (כדי שלא ישפריץ מדי) ומוסיפים את השמנת החמוצה והחלב עד איחוד.
- מוסיפים את הקמח עד איחוד ולאחריו את השוקולד המומס וממשיכים בערבול עוד קצת (רק עד שהשוקולד כולו נטמע בתערובת).
- שוטפים את האגסים ומניחים אותם בשלמותם בתבנית במרחקים שווים זה מזה (אם הם לא “עומדים” ישר אפשר למעוך מעט בכח כדי שיתיישרו).
- מוזגים בזהירות את תערובת השוקולד לתבנית משני צידי האגסים וביניהם (אפשר להיעזר בכף כדי ליישר ולחלק באופן שווה את התערובת בין האגסים). אחרי שמסיימים להעביר את כל הבלילה לתבנית כדאי “לדפוק” את התבנית 2-3 פעמים על משטח העבודה כדי שהבלילה תמלא כיסי אוויר שנותרו במקומות נסתרים בין האגסים…
- מכניסים לתנור ואופים 30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן