ירוק בלב: סלט קולורבי ותפוחים ירוקים עם שקדים קלויים
- רחלי קרוט
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.0 קק״ל 1044.1 קק״לפחמימות 52.5 גרם 105.0 גרםשומן 29.9 גרם 59.8 גרםנתרן 1064.4 מ״ג 2128.8 מ״גחלבון 12.9 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 143.1 מ״ג 286.1 מ״גברזל 3.4 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 1295.2 מ״ג 2590.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות522
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 522.0 קק״ל 1044.1 קק״לפחמימות 52.5 גרם 105.0 גרםשומן 29.9 גרם 59.8 גרםנתרן 1064.4 מ״ג 2128.8 מ״גחלבון 12.9 גרם 25.9 גרםסיבים תזונתיים 15.9 גרם 31.9 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 143.1 מ״ג 286.1 מ״גברזל 3.4 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 1295.2 מ״ג 2590.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 522 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 שקית זיפלוק גדולות
-
2 קולורבי בינוניים
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
1/4 צרור נענע
-
1 חופן שמירלא חובה
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
רוטב
-
1 תפוז בינוניסחוט למיץ טרי
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות שמן זית
-
1/4 צרור עיריתקצוצה דק מאוד
אופן הכנה
1. מכינים את הסלט: קולפים את הקולורבי וחוצים ל-2. פורסים לפרוסות עבות, בערך בעובי של 1.5 ס”מ. ואותן פורסים לפרוסות דקות מאוד. מעבירים לשקית זיפלוק.
2. חוזרים על הפעולה גם עם התפוח רק שהפעם דואגים להוציא את החלק הפנימי עם הגרעינים. המטרה היא לייצר מלבנים באותו גודל של הקולורבי ובעובי דק.
3. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לשקית עם הקולורבי והתפוח.
4. קוצצים גס את הנענע והשמיר (אפשר להוסיף גם עירית) ומוסיפים לסלט. משקשקים את השקית.
5. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל המצרכים יחד בשקית זיפלוק. ושומרים במקרר.
6. מוסיפים בערך 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.
אופן הכנה
1. מכינים את הסלט: קולפים את הקולורבי וחוצים ל-2. פורסים לפרוסות עבות, בערך בעובי של 1.5 ס”מ. ואותן פורסים לפרוסות דקות מאוד. מעבירים לשקית זיפלוק.
2. חוזרים על הפעולה גם עם התפוח רק שהפעם דואגים להוציא את החלק הפנימי עם הגרעינים. המטרה היא לייצר מלבנים באותו גודל של הקולורבי ובעובי דק.
3. קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהשקדים מזהיבים. מצננים מעט ומעבירים לשקית עם הקולורבי והתפוח.
4. קוצצים גס את הנענע והשמיר (אפשר להוסיף גם עירית) ומוסיפים לסלט. משקשקים את השקית.
5. מכינים את הרוטב: משקשקים היטב את כל המצרכים יחד בשקית זיפלוק. ושומרים במקרר.
6. מוסיפים בערך 1/4 כוס מהרוטב ומערבבים היטב.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
יצא מעולה
בדיוק תהיתי מה עושים עם קולרבי