כמו באלזס: טורטליני כרישה ומונסטר
טורטליני עדינים ונימוחים, ממולאים בכרישה וגבינת מונסטר - גבינה צרפתית בעלת ניחוח וטעם דומיננטים. פנקו את עצמכם ואת יקיריכם בארוחת גורמה ביתית משובחת ומרשימה
טורטליני עדינים ונימוחים, ממולאים בכרישה וגבינת מונסטר - גבינה צרפתית בעלת ניחוח וטעם דומיננטים. פנקו את עצמכם ואת יקיריכם בארוחת גורמה ביתית משובחת ומרשימה
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.5 קק״ל 2083.3 קק״לפחמימות 7.0 גרם 245.6 גרםשומן 2.7 גרם 95.1 גרםנתרן 67.4 מ״ג 2359.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 62.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 47.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 751.6 מ״גסידן 15.4 מ״ג 538.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 30.2 מ״ג 1056.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות60
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 59.5 קק״ל 2083.3 קק״לפחמימות 7.0 גרם 245.6 גרםשומן 2.7 גרם 95.1 גרםנתרן 67.4 מ״ג 2359.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 62.7 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 7.2 גרםשומן רווי 1.3 גרם 47.1 גרםכולסטרול 21.5 מ״ג 751.6 מ״גסידן 15.4 מ״ג 538.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 30.2 מ״ג 1056.1 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 2.9 מ״גסגור
גבינת מונסטר היא גבינה שמגיעה מאלזס. יש לה טעם דומיננטי וניחוחות בשלים וחריפים. כאן השתמשנו במונסטר להכנת טורטליני – מנה יחסית עדינה, שמקבלת טעמים חזקים מהגבינה. אם לא מוצאים, אפשר להחליף בגבינה כחולה. בכיתה אנחנו מקציפים את הרוטב במוט ריסוק ידני ויוצקים אותו בעדינות על הטורטליני שבצלחת. בבית אפשר לחמם את הרוטב במחבת ולהקפיץ בו את הטורטליני בעדינות כדי שלא יתפרקו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 60 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
2 כרישות בינוניותקצוצות, רק החלק הבהיר
-
60 גרם חמאה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
רוטב
-
100 מ"ל ציר עוףאו ציר ירקות
-
50 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
30 גרם גבינת מונסטר
הגשה
-
1 חופן אגוזי לוזקלויים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים למשטח עבודה (אין צורך לקמח) ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ויחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 30 דקות.
- בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הכרשות 15 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
- מרדדים, ממלאים ומעצבים את הטורטליני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה ליריעות בעובי 1 מ”מ (מספר 6-7 במכונת פסטה ביתית). מניחים את היריעות על מגש מקומח בקמח סמולינה, ומקמחים גם ביניהן למניעת הידבקות.
- על משטח מקומח חותכים את היריעות לריבועים בגודל 10 ס”מ. מניחים במרכז כל יריעה כפית גדושה מהמלית ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את השוליים כדי שהמלית לא תברח. תופסים את שני קצוות המשולש ומדביקים אותם זה לזה לקבלת צורה של טורטליני או קרפלעך. לחילופין אפשר גם להשאיר את הכיסנים בצורת משולשים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את ציר עוף ושמנת בסיר קטן ומצמצמים על להבה גבוהה עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מוסיפים את גבינת המונסטר וטורפים בעזרת מטרפה עד שהיא נמסה. מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. ושומרים חם.
- מבשלים את הטורטליני ומגישים: מבשלים את הטורטליני בשפע מי מלח רותחים 3 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחות הגשה. מקציפים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני ויוצקים אותו על כל מנה. מפזרים מעט אגוזי לוז שבורים ומגישים.
לחילופין אפשר לחמם את הרוטב במחבת ולהקפיץ בו קלות את הטורטליני המבושלים עד שהם נעטפים לגמרי ברוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי. מעבירים למשטח עבודה (אין צורך לקמח) ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד ויחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של 30 דקות.
- בינתיים מכינים את המלית: מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הכרשות 15 דקות על להבה בינונית עד לריכוך. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
- מרדדים, ממלאים ומעצבים את הטורטליני: מרדדים את הבצק במכונת פסטה ליריעות בעובי 1 מ”מ (מספר 6-7 במכונת פסטה ביתית). מניחים את היריעות על מגש מקומח בקמח סמולינה, ומקמחים גם ביניהן למניעת הידבקות.
- על משטח מקומח חותכים את היריעות לריבועים בגודל 10 ס”מ. מניחים במרכז כל יריעה כפית גדושה מהמלית ומקפלים למשולש. מהדקים היטב את השוליים כדי שהמלית לא תברח. תופסים את שני קצוות המשולש ומדביקים אותם זה לזה לקבלת צורה של טורטליני או קרפלעך. לחילופין אפשר גם להשאיר את הכיסנים בצורת משולשים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את ציר עוף ושמנת בסיר קטן ומצמצמים על להבה גבוהה עד שהרוטב מצטמצם בחצי. מוסיפים את גבינת המונסטר וטורפים בעזרת מטרפה עד שהיא נמסה. מתקנים תיבול בעזרת מלח ופלפל. ושומרים חם.
- מבשלים את הטורטליני ומגישים: מבשלים את הטורטליני בשפע מי מלח רותחים 3 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחות הגשה. מקציפים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני ויוצקים אותו על כל מנה. מפזרים מעט אגוזי לוז שבורים ומגישים.
לחילופין אפשר לחמם את הרוטב במחבת ולהקפיץ בו קלות את הטורטליני המבושלים עד שהם נעטפים לגמרי ברוטב.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן