פשטידת בצל מושלמת – כמו בצרפת!
מתכון מנצח וקל להכנה של פשטידת בצל מושלמת עם גבינת עיזים, השילוב הכל כך טעים של המתיקות של הבצל והחמיצות של הגבינות יוצר תענוג צרוף
מתכון מנצח וקל להכנה של פשטידת בצל מושלמת עם גבינת עיזים, השילוב הכל כך טעים של המתיקות של הבצל והחמיצות של הגבינות יוצר תענוג צרוף
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3599.8 קק״ל 3599.8 קק״לפחמימות 428.5 גרם 428.5 גרםשומן 198.5 גרם 198.5 גרםנתרן 6280.1 מ״ג 6280.1 מ״גחלבון 97.7 גרם 97.7 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרםשומן רווי 87.9 גרם 87.9 גרםכולסטרול 1730.0 מ״ג 1730.0 מ״גסידן 1051.8 מ״ג 1051.8 מ״גברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 2913.2 מ״ג 2913.2 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3600
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3599.8 קק״ל 3599.8 קק״לפחמימות 428.5 גרם 428.5 גרםשומן 198.5 גרם 198.5 גרםנתרן 6280.1 מ״ג 6280.1 מ״גחלבון 97.7 גרם 97.7 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרםשומן רווי 87.9 גרם 87.9 גרםכולסטרול 1730.0 מ״ג 1730.0 מ״גסידן 1051.8 מ״ג 1051.8 מ״גברזל 14.0 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 2913.2 מ״ג 2913.2 מ״גאבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לא משנה אם תקראו לו טארט, קיש או פשטידת בצל, העיקר שתנסו להכין ותתאהבו. מתכון פשוט של פשטידת בצל עם גבינת עיזים, שאולי נראית תמימה, אבל בשבילנו היא מספר אחת בעולם הפשטידות. פשטידת בצל, הגיעה אלינו מהמטבח הצרפתי, היא מתאימה לארוחת צהריים, ערב או לפיקניק ומשלבת ריחות וטעמים נפלאים
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3600 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
4 כפות שמן זית
-
25 גרם חמאה
-
5 בצלים גדוליםפרוסים לחצאי טבעות
-
1 כרישה בינוניתפרוסה דק (לא חובה)
-
2 כפות סוכר חום
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
4 ביצים L
-
4 כפות קמח תופח
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
1/2 כוס גבינת עיזיםגבינת תום עיזים (או גבינת צאן קשה אחרת)
אופן הכנה
- מכינים בצק פשטידת בצל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הקמח, המלח, החלמון והמים עד שהחומרים מתאחדים לבצק.
- מוציאים מהקערה ולשים עוד קצת בידיים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק (מהדקים היטב עם הידיים, הבצק לא צריך להיות עבה). מחזירים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים מלית פשטידת בצל: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והחמאה עד המסה.
- מוסיפים את הבצל, הכרישה והסוכר. מקפיצים יחד ומטגנים כרבע שעה, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.
- מסננים את הבצל מהמחבת מהנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לבצל המטוגן את השמנת המתוקה, המלח, האגוז המוסקט, הקמח התופח והביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מוזגים לתוכה את מלית הבצל מהקערה ומכניסים לתנור ל-45 דקות (עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה יפה מלמעלה).
אופן הכנה
- מכינים בצק פשטידת בצל: בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה עם הקמח, המלח, החלמון והמים עד שהחומרים מתאחדים לבצק.
- מוציאים מהקערה ולשים עוד קצת בידיים. מכניסים למקרר לכחצי שעה.
- מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות בבצק (מהדקים היטב עם הידיים, הבצק לא צריך להיות עבה). מחזירים למקרר עד שמסיימים להכין את המלית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים מלית פשטידת בצל: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והחמאה עד המסה.
- מוסיפים את הבצל, הכרישה והסוכר. מקפיצים יחד ומטגנים כרבע שעה, עד שהבצל מזהיב ומתקרמל.
- מסננים את הבצל מהמחבת מהנוזלים ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לבצל המטוגן את השמנת המתוקה, המלח, האגוז המוסקט, הקמח התופח והביצים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מוזגים לתוכה את מלית הבצל מהקערה ומכניסים לתנור ל-45 דקות (עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה יפה מלמעלה).
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (48)
כתוב במרכיבים שמנת לבישול ובהוראות שמנת מתוקה מה מהם צריך?
היי ניקול, ניתן להשתמש בכל אחד מהם לפשטידה
אכלתי את הקיש הזה עוד בבית הורי ,מדוייק לגמרי לקיש בפריז. כל הכבוד
הי אורלי, משמח לשמוע!