כן, מה שאתם שומעים! חומוס ללא חומוס
- אמלי פינק
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.5 קק״ל 1954.1 קק״לפחמימות 3.0 גרם 12.1 גרםשומן 49.1 גרם 196.2 גרםנתרן 658.5 מ״ג 2634.1 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 70.6 מ״ג 282.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
קלוריות489
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 488.5 קק״ל 1954.1 קק״לפחמימות 3.0 גרם 12.1 גרםשומן 49.1 גרם 196.2 גרםנתרן 658.5 מ״ג 2634.1 מ״גחלבון 11.1 גרם 44.5 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרםשומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 70.6 מ״ג 282.5 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
באותו זמן – אי שם לפני 5 שנים כשהייתי במהלכם של ניסויים למיונז להריוניות (ובכלל לא הייתי בכיוון להצליח…), בעלי הצהיר!” פליאו, פליאו, אבל בחייאת! עד החומוס!”.
בדיוק אז גיליתי שאם טוחנים ביצים קשות, המרקם שלהן לעולם לא יהיה חלק וקטיפתי כמו מיונז. אבל רגע, איזה קטע! יוצא מזה חומוס!!!
המרקם שיגע אותי…מחוספס וגרגירי, לא משתנה, לא משנה כמה טחנתי, הוא נשאר אותו דבר.
ואז נפל לי האסימון, אפילו היה רעש של גלינג כמו בסרט מצויר.
אם אני אזרוק פנימה את מרכיבי הטעם של החומוס אולי יצא מזה חומוס !?
אז קדימה, התחלתי במלאכה, זה מה שיצא וככה נולדה לה המנה שהיא הכי ישראלית המתאימה גם לעולם הפליאו.
בפליאו, מותר לאכול גרגירי חומוס, אבל רק כשהם מונבטים, מה שהופך זאת לעבודה קשה והורג את הספונטניות לעד.
במתכון הזה, 5 דק’ עבודה ויש לכם חומוס עם מקור חלבון איכותי, בלי וואדג׳ראס של השרייה, בישול וכד׳.
מתאים לאימהות עייפות / או כאלה בלי כישורי מטבח / קיטוגנים / דלי פחמימות / פליאו
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 489 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים קשות Lקלופות (עדיף חמות אך לא חובה)
-
1/2 כוס מים
-
1 1/2 מיץ לימון בינוניים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 קורט אבקת סודה לשתייה
-
5 כפות טחינה גולמיתיתכן שתצטרכו פחות או יותר, תלוי במרקם שתירצו לקבל.
אופן הכנה
- טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הטחינה לנוזל חלק חלק.
- מערבבים פנימה את הטחינה עם כף - כדאי להשתמש בטחינה איכותית שאתם אוהבים.
- מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
- בשלב הזה טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומוסיפים עוד מים או עוד טחינה בהתאם למרקם הרצוי.
אופן הכנה
- טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הטחינה לנוזל חלק חלק.
- מערבבים פנימה את הטחינה עם כף - כדאי להשתמש בטחינה איכותית שאתם אוהבים.
- מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי.
- בשלב הזה טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומוסיפים עוד מים או עוד טחינה בהתאם למרקם הרצוי.
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- רטבים וממרחים