כן, מה שאתם שומעים! חומוס ללא חומוס

אמלי פינק במתכון למאכל הכי ישראלי - חומוס! אבל בלי חומוס. כן, קראתכם נכון, מתכון מותאם לפליאו, 5 דק' עבודה ויש לכם חומוס עם מקור חלבון איכותי במרקם מושלם
אמלי פינק במתכון למאכל הכי ישראלי - חומוס! אבל בלי חומוס. כן, קראתכם נכון, מתכון מותאם לפליאו, 5 דק' עבודה ויש לכם חומוס עם מקור חלבון איכותי במרקם מושלם
  • אמלי פינק
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    489
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 488.5 קק״ל 1954.1 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 12.1 גרם
    שומן 49.1 גרם 196.2 גרם
    נתרן 658.5 מ״ג 2634.1 מ״ג
    חלבון 11.1 גרם 44.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 70.6 מ״ג 282.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 5 דק׳
  • קלוריות
    489
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 488.5 קק״ל 1954.1 קק״ל
    פחמימות 3.0 גרם 12.1 גרם
    שומן 49.1 גרם 196.2 גרם
    נתרן 658.5 מ״ג 2634.1 מ״ג
    חלבון 11.1 גרם 44.5 גרם
    סיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 117.6 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    אשלגן 70.6 מ״ג 282.5 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור

באותו זמן – אי שם לפני 5 שנים כשהייתי במהלכם של ניסויים למיונז להריוניות (ובכלל לא הייתי בכיוון להצליח…), בעלי הצהיר!” פליאו, פליאו, אבל בחייאת! עד החומוס!”.

בדיוק אז גיליתי שאם טוחנים ביצים קשות, המרקם שלהן לעולם לא יהיה חלק וקטיפתי כמו מיונז. אבל רגע, איזה קטע! יוצא מזה חומוס!!!
המרקם שיגע אותי…מחוספס וגרגירי, לא משתנה, לא משנה כמה טחנתי, הוא נשאר אותו דבר.
ואז נפל לי האסימון, אפילו היה רעש של גלינג כמו בסרט מצויר.
אם אני אזרוק פנימה את מרכיבי הטעם של החומוס אולי יצא מזה חומוס !?
אז קדימה, התחלתי במלאכה, זה מה שיצא וככה נולדה לה המנה שהיא הכי ישראלית  המתאימה גם לעולם הפליאו.

בפליאו, מותר לאכול גרגירי חומוס, אבל רק כשהם מונבטים, מה שהופך זאת לעבודה קשה והורג את הספונטניות לעד.
במתכון הזה, 5 דק’ עבודה ויש לכם חומוס עם מקור חלבון איכותי, בלי וואדג׳ראס של השרייה, בישול וכד׳.

מתאים לאימהות עייפות / או כאלה בלי כישורי מטבח / קיטוגנים / דלי פחמימות / פליאו

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
רטבים וממרחים
אמלי פינק
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הטחינה לנוזל חלק חלק.
  2. מערבבים פנימה את הטחינה עם כף - כדאי להשתמש בטחינה איכותית שאתם אוהבים.

    מערבבים פנימה טחינה. צילום: אמלי פינק
    מערבבים פנימה טחינה. צילום: אמלי פינק

  3. מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי.

    מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי. צילום: אמלי פינק
    מערבבים היטב עד לקבלת המרקם הרצוי. צילום: אמלי פינק

  4. בשלב הזה טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומוסיפים עוד מים או עוד טחינה בהתאם למרקם הרצוי.
    מתקנים טעמים. צילום: אמלי פינק
    מתקנים טעמים. צילום: אמלי פינק

    חומוס ללא חומוס. צילום: אמלי פינק
    חומוס ללא חומוס. צילום: אמלי פינק


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כן, מה שאתם שומעים! חומוס ללא חומוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    צנחם

    אפשר מתכון לטעם של אש בלי האשה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות