כנפיים בסויה וסילאן שאופים בתנור
אחרי כמה וכמה נסיונות עז תלם הגיע למתכון המושלם לכנפיים בתנור. כנפיים בסויה וסילאן שמכינים מארבעה מצרכים בלבד ובשיטה פשוטה וקלה
אחרי כמה וכמה נסיונות עז תלם הגיע למתכון המושלם לכנפיים בתנור. כנפיים בסויה וסילאן שמכינים מארבעה מצרכים בלבד ובשיטה פשוטה וקלה
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.8 קק״ל 2295.2 קק״לפחמימות 14.6 גרם 58.3 גרםשומן 37.4 גרם 149.7 גרםנתרן 1001.8 מ״ג 4007.2 מ״גחלבון 45.8 גרם 183.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 50.6 מ״ג 202.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 679.8 מ״ג 2719.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 14.4 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות574
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 573.8 קק״ל 2295.2 קק״לפחמימות 14.6 גרם 58.3 גרםשומן 37.4 גרם 149.7 גרםנתרן 1001.8 מ״ג 4007.2 מ״גחלבון 45.8 גרם 183.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 10.8 גרם 43.2 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 50.6 מ״ג 202.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 679.8 מ״ג 2719.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 14.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 574 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
כנפיים
הגשה
-
1 גבעול בצל ירוקקצוץ דק (לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
- מניחים את הכנפיים על תבנית תנור עם נייר אפייה (עם רווחים).
- שמים את תבנית הכנפיים בתנור (200 מעלות) ואופים 25-35 דקות או עד שהכנפיים מעט זהובות (בשלב זה זה לא קריטי אם יישארו 5 דקות יותר או פחות בתנור, העיקר הצבע).
- מוציאים את התבנית מהתנור.
- בקערה מערבבים את הסויה, הסילאן והשומשום.
- יוצקים על לכנפיים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ/תרווד.
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
- מכניסים לתנור ל-5-10 דקות נוספות, עד שכמעט כל הרוטב התאדה והכנפיים מצופות יפה ברוטב. אם יש לכם סבלנות, תוציאו קצת את המגש מהתנור וערבבו עם כף עץ אחרי 3 דקות בתנור.
- שימו לב: בשלב זה חשוב להשגיח על התנור. אם תתרחקו ותשכחו מהתבנית הרוטב יישרף.
- אם אחרי 10 דקות הרוטב בתבנית עדיין נראה נוזלי, מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות וממשיכים לצלות עד שהרוטב מצטמצם ומצפה טוב את הכנפיים.
- נותנים לכנפיים להתקרר מעט לפני שאוכלים.
נשמר במקרר 5 ימים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
- מניחים את הכנפיים על תבנית תנור עם נייר אפייה (עם רווחים).
- שמים את תבנית הכנפיים בתנור (200 מעלות) ואופים 25-35 דקות או עד שהכנפיים מעט זהובות (בשלב זה זה לא קריטי אם יישארו 5 דקות יותר או פחות בתנור, העיקר הצבע).
- מוציאים את התבנית מהתנור.
- בקערה מערבבים את הסויה, הסילאן והשומשום.
- יוצקים על לכנפיים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ/תרווד.
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
- מכניסים לתנור ל-5-10 דקות נוספות, עד שכמעט כל הרוטב התאדה והכנפיים מצופות יפה ברוטב. אם יש לכם סבלנות, תוציאו קצת את המגש מהתנור וערבבו עם כף עץ אחרי 3 דקות בתנור.
- שימו לב: בשלב זה חשוב להשגיח על התנור. אם תתרחקו ותשכחו מהתבנית הרוטב יישרף.
- אם אחרי 10 דקות הרוטב בתבנית עדיין נראה נוזלי, מחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות וממשיכים לצלות עד שהרוטב מצטמצם ומצפה טוב את הכנפיים.
- נותנים לכנפיים להתקרר מעט לפני שאוכלים.
נשמר במקרר 5 ימים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
אפשרי להמיר את הסילאן בדבש? ואם כדאי להוסיף מעט רוטב צ’ילי?
כן אפשר. את יכולה אפילו לוותר על הדבש ולתבל ברוטב צ’ילי מתוק או טריאקי, יצא מעולה!
אין עלייך!